Facebook Pixel "ΠΑΟΚ όπως ΑΕΚ! Να μιλήσει ο Σαββίδης, φταίει ο Λουτσέσκου - Τούμπα τέλος για τα επόμενα δύο χρόνια"
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-25 17:05:00

"ΠΑΟΚ όπως ΑΕΚ! Να μιλήσει ο Σαββίδης, φταίει ο Λουτσέσκου - Τούμπα τέλος για τα επόμενα δύο χρόνια"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"ΠΑΟΚ όπως ΑΕΚ! Να μιλήσει ο Σαββίδης, φταίει ο Λουτσέσκου - Τούμπα τέλος για τα επόμενα δύο χρόνια"

Μεταγραφές σε άμυνα, κέντρο, επίθεση - Τι γίνεται με Βιεϊρίνια! Ο Γιώργος Καραγιάννης, αρχισυντάκτης του “Metrosport.gr” μιλά στο Sportdog για την επόμενη μέρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, μετά την απώλεια του Κυπέλλου.

Μετά την απώλεια του Κυπέλλου Ελλάδας και του καλού εισιτηρίου για την Ευρώπη, ο οργανισμός του ΠΑΟΚ έχει επιστρέψει στην εσωστρέφεια. Οι «ασπρόμαυροι» γνώριζαν, ότι αντιμετώπιζαν ποιοτικά μία ανώτερη ομάδα. Ωστόσο το γεγονός, ότι η ΑΕΚ είχε αριθμητικό μειονέκτημα και οι Θεσσαλονικείς δεν το εκμεταλλεύτηκαν καθόλου, προκάλεσε οργή στους οπαδούς, με αποτέλεσμα να έχουμε παρατράγουδα στην αποστολή της ομάδας από τον Βόλο.

ΠΑΟΚτσήδες περίμεναν με άγριες διαθέσεις τους επικεφαλής, με τους οποίους είχαν συνομιλίες, γιατί πέρα από την ήττα σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, ο φετινός σχεδιασμός κρίθηκε από πολύ νωρίς ανεπαρκής και προβληματικός.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να επικοινωνήσει στον κόσμο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τους στόχους που έχει θέσει, σύμφωνα με τον Γιώργο Καραγιάννη. Ο αρχισυντάκτης της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Metrosport» μίλησε στο Sportdog για την επόμενη μέρα της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Ο συνάδελφος κατέγραψε επιγραμματικά τις μεταγραφές που χρειάζονται, υπογράμμισε τα ζητήματα που προκύπτουν και στο τέλος έκανε μία αναφορά στο θέμα του γηπέδου, το οποίο όπως φαίνεται έχει ατονήσει αρκετά.

 

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Ποια είναι η άποψή σου για την απώλεια του Κυπέλλου από την ΑΕΚ; Τί έφταιξε;

«Εγώ θα συμφωνήσω με τον Λουτσέσκου σε ένα πράγμα. Τέτοια παιχνίδια τα κρίνει η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα. Ο ΠΑΟΚ παρότι έπαιξε με παίκτη παραπάνω, δεν εκμεταλλεύτηκε καθόλου το αριθμητικό πλεονέκτημα. Από τη μία πλευρά έβλεπες τον Ρουμάνο να βάζει Καντουρί και Μπίσεσβαρ, δύο κινήσεις που αποδοκιμάζονταν όλη τη σεζόν, αλλά δεν είχε κάποιον άλλον. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε σέντερ φορ να βάλει, δεν υπήρχε κανείς στον πάγκο, πλην του πιτσιρικά, του Τζίμα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να χάσει το Κύπελλο. Πονάει και ενοχλεί ότι το έχασε ενώ η αντίπαλος έπαιζε με 10 παίκτες. Αυτή η αλήθεια προβληματίζει για την επόμενη μέρα».

 

Σαββίδης και Γκαγκάτσης τα άκουσαν από τους οπαδούς. Βγήκε όμως είδηση από αυτήν την έντονη στιχομυθία, αφού έγινε λόγος για 6-7 μεταγραφές.

«Εγώ αυτά περιμένω να τα δω. Αριθμητικά δεν μου λένε τίποτα. Πρέπει να επικοινωνήσουν στον κόσμο σωστά κάποια πράγματα. Δεν το έκαναν πέρσι. Και όταν εννοώ σωστά αναφέρομαι στα προβλήματα. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν είναι ότι ο Σαββίδης δεν έχει λεφτά. Εδώ το Forbes λέει ότι αύξησε την περιουσία του κατά 100 εκατομμύρια το 2023 σε σχέση με το 2022. Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα που επηρέασαν τη ρευστότητα στον ΠΑΟΚ. Αυτό πρέπει να το επικοινωνήσει η πλευρά Σαββίδη. Δεν θα τον κατηγορήσει κανείς, ότι δεν βοήθησε την ομάδα. Πρέπει να βγει να πει το πρόβλημα και να θέσει στόχο. Πρέπει να κάνει αυτό που έκανε πέρσι η ΑΕΚ που τερμάτισε 5η. Βέβαια δεν υπάρχει η προοπτική του νέου γηπέδου που την άλλαξε στάτους οικονομικά και αγωνιστικά».

Σε ποιές θέσεις χρειάζεται ο ΠΑΟΚ ενίσχυση;

«Χρειάζεται σίγουρα σέντερ φορ. Καλός ο Μπράντον αλλά για δεύτερος. Ο Ολιβέιρα καλός για πάγκο, αλλά όχι για πρώτος. Είχε τραυματισμούς και η ομάδα δεν πήρε τα γκολ που περίμενε. Επίσης θέλει ενίσχυση στα χαφ. Μια καλή ομάδα κρίνεται από τα χαφ της. Η ΑΕΚ υπερτερεί γιατί είχε πληθώρα ποιοτικών χαφ, όχι σαν τον ΠΑΟΚ που είχε Αουγκόστο και έπαιζαν ζευγαρώματα με Σβαμπ και Καντουρί. Στον τελικό με την ΑΕΚ, δεν μπορώ να φανταστώ, γιατί δεν πήρε ενέργειες ο Ράφα Σοάρες που μπορούσε να βοηθήσει. Θέλει και ενίσχυση στα άκρα της άμυνας η ομάδα. Συνολικά λοιπόν θέλει δύο ακραία μπακ, έναν χαφ, σέντερ φορ βασικό και έναν ακόμα ακραίο. Αναγκαστικά έπαιξε όλα αυτά τα παιχνίδια ως εξτρέμ ο Κωνσταντέλιας, ο οποίος δεν άντεξε βιολογικά. Ο Γιάννης δεν είχε καμία σχέση με τον παίκτη που ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Στα πλέι οφ φάνηκε η κούραση».

 

Να σταθούμε στην περίπτωση ο Ολιβέιρα. Ο ΠΑΟΚ δεν είδε τί συνέβη στην ΑΕΚ με τον Πορτογάλο; Μπορεί με ένα γκολ να έκρινε μία πρόκριση (με Σεντ Γκάλεν), αλλά δημιουργήθηκαν προβλήματα από το γεγονός, ότι είχε υψηλό συμβόλαιο που δεν ανταποκρινόταν στην απόδοσή του, ενώ υπήρξαν και κόντρες με τον Λιβάγια που στο τέλος αναγκάστηκε να φύγει και βλέπουμε όλοι πόσο ανεβασμένος είναι στη Χάιντουκ (σ.σ. πανηγύρισε το Κύπελλο την ίδια μέρα με την ΑΕΚ). Γιατί προχώρησε η ομάδα στην περίπτωση αυτού του επιθετικού;

«Φταίει ο ΠΑΟΚ, φταίει και ο Λουτσέσκου. Γιατί τον γουστάρει πολύ σαν παίκτη. Οι τραυματισμοί ήταν κάτι που γνώριζε ο ΠΑΟΚ. Δεν προέκυψαν τώρα. Και το άλλο στοιχείο ήταν, ότι δεν έκανε ποτέ χρονιά με πολλά γκολ στην καριέρα του. Μετά την ήττα από την ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια έκανε σερί που ήταν καλός. Αλλά και πάλι δεν σκόραρε. Και μιλάμε για το βασικό φορ του ΠΑΟΚ».

Υπάρχει ζήτημα Λουτσέσκου;

«Είναι η πρώτη φορά στη θητεία του Λουτσέσκου που είναι υπό αμφισβήτηση, όχι από πλευράς διοίκησης, αλλά από τον κόσμο. Έχει τον χαρακτήρα να αντέξει. Αλλά για να το κάνει πρέπει να πάρει και τους παίκτες. Πρέπει να γίνουν μεταγραφές γιατι θα υπάρξουν αποχωρήσεις.  Φεύγει ο Κούρτιτς, αποχωρεί ο Μπίσεσβαρ, δεν ξέρουμε τί θα γίνει με Βιεϊρίνια».

Ποια είναι τα δεδομένα για τον Βιεϊρίνια;

«Θέλει να παίξει έναν ακόμα χρόνο. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί από τη θέση του ΠΑΟΚ. Αν η ομάδα πει, ότι τον θέλει ως παράγοντα και ο ίδιος έχει προτάσεις δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Ένα άλλο θέμα είναι πως θα φύγουν κάποιοι παίκτες. Για παράδειγμα ο Καντουρί έχει συμβόλαιο. Δεν είναι εύκολες κάποιες αποχωρήσεις χωρίς συμβιβασμούς».

Το γηπεδικό θέμα σε ποιο σημείο βρίσκεται;

«Έχει βαλτώσει. Τα γραφειοκρατικά προχώρησαν βέβαια, αλλά δεν έχουμε νεώτερα. Εκτιμώ πως δεν θα υπάρξουν εξελίξεις τα επόμενα δύο χρόνια. Είμαστε πολύ μακριά από το γήπεδο. Πολύ πιο μακριά από τον περασμένο Σεπτέμβριο που μας έλεγαν ότι θα παρουσιάζαν μακέτες και δεν παρουσίασαν ποτέ».


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κράξιμο σε Σαββίδη-Λουτσέσκου: "Πάρε Βιεϊρίνια και άιντε στο Ροστόφ - Ντροπή για το… καφενείο του ΠΑΟΚ"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags