Facebook Pixel Παρί Σεν Ζερμέν: "Βασίλισσα" για 11η φορά η Παρί, 43 τίτλους καριέρας ο Μέσι! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-28 00:10:00

"Βασίλισσα" για 11η φορά η Παρί, 43 τίτλους καριέρας ο Μέσι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team

Το 11ο πρωτάθλημα της Ιστορίας της και δεύτερο σερί πανηγύρισε και μαθηματικά η Παρί Σεν Ζερμέν το βράδυ του Σαββάτου (27/5), καθώς στην 37η αγωνιστική πήρε το μίνιμουμ που χρειαζόταν, δηλαδή την ισοπαλία (1-1) στην έδρα της Στρασμπούρ κι έκανε δικό της το Σαμπιονά για 9η φορά στα τελευταία 11 χρόνια, όπου κυριαρχεί απόλυτα στη Ligue 1.

Αυτό ήταν και το 43ο «διαμάντι» στο μοναδικό «στέμμα» του Λιονέλ Μέσι με τους τίτλους της καριέρας του, ισοφαρίζοντας πλέον σε τρόπαια τον... ρέκορντμαν κι άλλοτε συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα, Ντάνι Άλβες. Ο Μέσι ήταν κι εκείνος που χάρισε και μαθηματικά τον τίτλο στην Παρί (έγινε η πολυνίκης της Ligue 1, προσπερνώντας σε τίτλους την Σεντ Ετιέν) με το τέρμα που σημείωσε στο 59' από ασίστ του Μπαπέ, μολονότι η Στρασμπούρ ισοφάρισε στο 79' με τον Καμεϊρό.

Την ίδια ώρα η Λανς με το εμφατικό 3-0 επί της Αζαξιό εξασφάλισε και μαθηματικά τη 2η θέση και την παρουσία της σε ομίλους του Champions League για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια. Η Λιλ με τη νίκη της επί της Ναντ με δύο εύστοχα πέναλτι του Ντέιβιντ, μπήκε... σφήνα ανάμεσα σε Ρεν και Μονακό και για την ώρα «κλέβει» το εισιτήριο του Europa League, με τους Μονεγάσκους που ηττήθηκαν 2-0 απ' τη Ρεν να βγαίνουν (προσώρας) εκτός ευρωπαϊκών Κυπέλλων συνολικά.

Η ήττα της Ναντ στην έδρα της Λιλ ήταν σχεδόν... καταδικαστική για τα «καναρίνια», καθώς είδαν την Οσέρ (1-1 στην Τουλούζ) να αυξάνει την απόστασή τους στους δύο βαθμούς και πλέον δύσκολα θα αποφύγει την 17η θέση που οδηγεί στη Ligue2, καθώς την 38η και τελευταία αγωνιστική θα πρέπει να «γκελάρει» η Οσέρ στην έδρα της απέναντι στη Λανς και την ίδια ώρα η Ναντ να νικήσει εντός έδρας την Ανζέ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags