Facebook Pixel Σεβίλλη - Ρόμα: Ας της δώσουν μόνιμα το κύπελλο να τελειώνουμε - Μέχρι και ο Μουρίνιο "προσκύνησε" τη Σεβίλλη! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-06-01 01:04:00

Ας της δώσουν μόνιμα το κύπελλο να τελειώνουμε - Μέχρι και ο Μουρίνιο "προσκύνησε" τη Σεβίλλη! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Ας της δώσουν μόνιμα το κύπελλο να τελειώνουμε - Μέχρι και ο Μουρίνιο "προσκύνησε" τη Σεβίλλη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Σεβιγιάνοι πολύ απλά... δεν χάνουν σε τελικό Europa League! Έστω κι αν χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι, η Σεβίλλη κατάφερε να επικρατήσει της Ρόμα (4-1 στα πεναλτι, 1-1 κανονική διάρκεια και παράταση), κατακτώντας για 7η φορά το τρόπαιο σε ισάριθμους τελικούς!

Η ηγεμονία της Σεβίλλης στο Europa League συνεχίστηκε στον τελικό της Βουδαπέστης!

Σε ένα ματς που... δοκίμασε αρκετά την υπομονή των φιλάθλων αφού ήταν μετριότατο από πλευράς ποιότητας, η ισπανική ομάδα νίκησε με 4-1 στη διαδικασία των πέναλτι, σήκωσε το 7ο Europa League της ιστορίας της και υποχρέωσε τον Ζοσέ Μουρίνιο στην πρώτη του ήττα σε ευρωπαϊκό μετά από πέντε σερί επιτυχίες. Όχι μόνο αυτό, αλλά οι Σεβιγιάνοι εξασφάλισαν μία θέση στους ομίλους του Champions League για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Η Ρόμα προηγήθηκε στο ματς με τον Ντιμπάλα στο 35' και η Σεβίλλη ισοφάρισε στο 55' με αυτογκόλ του Μαντσίνι. Στη διαδικασία των πέναλτι ο Μουρίνιο ρίσκαρε να επιλέξει για εκτελεστές δύο κεντρικούς αμυντικούς και δεν δικαιώθηκε, αφού οι Μαντσίνι και Ιμπάνιες αστόχησαν. Ο Μοντιέλ ανέλαβε το τελευταίο πέναλτι, όπως ακριβώς είχε κάνει με την Αργεντινή στον τελικό του Μουντιάλ και ευστόχησε... με τη δεύτερη (αρχικά ο Πατρίσιο απέκρουσε όμως δόθηκε επανάληψη), χαρίζοντας το τρόπαιο στη Σεβίλλη!

 

Το ματς

Ο τελικός ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό και ευκαιρίες, ήταν όμως εμφανές από το ξεκίνημα ότι η Ρόμα πατούσε καλύτερα στο γήπεδο., έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και περιορίζοντας κάθε επιθετικό ατού της Σεβίλλης. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς σημειώθηκε στο 12' και ήταν για τη Ρόμα, με τον Σπινατσόλα να σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή και τον Μπόνο να αποκρούει δύσκολα.

Η Ρόμα εφάρμοσε... συνταγή Μουρίνιο και δικαιώθηκε, παίρνοντας προβάδισμα. Μετά από 23 λεπτά "σβηστού" ματς, ο Ντιμπάλα εκμεταλλεύτηκε εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Μαντσίνι και με όμορφο αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το 1-0 της Ρόμα στο 35'!

Η Σεβίλλη... εμφανίστηκε επιθετικά στο ματς μετά το 40', είχε όμως τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Στο 40' ο Πατρίσιο μπλόκαρε κεφαλιά του Εν Νεσίρι, στο 44' ο Φερνάντο έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή και στο 45+6' ο Ράκιτιτς σημάδεψε το δοκάρι με τρομερό σουτ εκτός περιοχής!

Η Σεβίλλη μπήκε με επιθετική διάθεση και στο δεύτερο ημίχρονο, την ώρα που η Ρόμα έμοιαζε να έχει το μυαλό της μόνο στην άμυνα. Στο 52' ο Τέλες σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση, όμως αυτό που δεν κατάφερναν οι Ισπανοί, εν τέλει το πέτυχε... παίκτης της Ρόμα. Στο 55' ο Νάβας σέντραρε από τα δεξιά και ο Μαντσίνι προσπάθησε να απομακρύνει, όμως έστειλε την μπάλα με προβολή στα δίχτυα της ομάδας του και η Σεβίλλη ισοφάρισε σε 1-1!

Ο τελικός έγινε... ροντέο μετά το γκολ της ισοφάρισης. Στο 67' η Ρόμα απώλεσε απίθανη διπλή ευκαιρία, με τους Έιμπραχαμ και Ιμπάνιες να μη σκοράρουν με προσπάθειες από τη μικρή περιοχή. Στο 75' ο Οκάμπος κέρδισε πέναλτι για τη Σεβίλλη, αλλά μετά από εξέταση του VAR διαπιστώθηκε ότι ο Ιμπάνιες είχε βρει την μπάλα στο μαρκάρισμά του, συνεπώς η απόφαση άλλαξε. Στο 83' ο Μπόνο δεν επέτρεψε στον Μπελότι να γίνει η "χρυσή" αλλαγή για τη Ρόμα, πραγματοποιώντας τεράστια απόκρουση σε εξ΄ επαφής προβολή του Ιταλού επιθετικού.

Παραλίγο οι Σεβιγιάνοι να "κλέψουν" το τρόπαιο στις καθυστερήσεις, ωστόσο δεν κατάφεραν να βρουν στόχο με συνεχόμενες προσπάθειες στην ίδια φάση και έτσι ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση. Στο 90+6' ο Σούσο σούταρε και ο Πατρίσιο απέκρουσε ασταθώς. Στη συνέχεια ο Λαμέλα σούταρε πάνω στα σώματα και η μπάλα κατέληξε στον Φερνάντο, ο οποίος σημάδεψε άουτ με συρτό σουτ εκτός μεγάλης περιοχής.

Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν εμφανώς καταπονημένες στην παράταση, με αποτέλεσμα να μη συμβεί τίποτα αξιοσημείωτο στο πρώτο ημίχρονο. Τίποτα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος της παράτασης, αφού στην τελευταία φάση του αγώνα, στο 120+11', η Ρόμα είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Σμόλινγκ! Συνεπώς ο τίτλος έμελε να κριθεί στα πέναλτι.

Στην ψυχοφθόρο διαδικασία οι παίκτες της Σεβίλλης αποδείχθηκαν απόλυτα εύστοχοι. Μοιραίοι για τη Ρόμα ήταν οι Μαντσίνι (νικήθηκε από τον Μπόνο στο δεύτερο πέναλτι) και Ιμπάνιες (δοκάρι στο τρίτο πέναλτι), ενώ ο Μοντιέλ ευστόχησε στο τελευταίο χτύπημα της Σεβίλλης, η οποία πήρε τη νίκη με 4-1!

Οι ενδεκάδες:

ΣΕΒΙΛΛΗ (Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ): Μπόνο, Νάβας (95΄ Μοντιέλ), Μπαντέ, Γκούντελι (120΄+8 Μαρκάο), Τέλες (94΄ Ρέκικ), Φερνάντο (120΄+9 Χορντάν), Ράκιτιτς, Οκάμπος, Τόρες (46΄ Σούσο), Χιλ (46΄ Λαμέλα), Εν Νεσιρί     

ΡΟΜΑ (Ζοζέ Μουρίνιο): Πατρίσιο, Ιμπάνιες, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Σπινατσόλα (106΄ Γιορέντε), Κριστάντε, Μάτιτς (120΄ Μπόβε), Τσελίκ (91΄ Ζαλέφσκι), Πελεγκρίνι (106΄ Ελ Σαράουϊ), Έιμπραχαμ (75΄ Μπελότι), Ντιμπάλα (68΄ Βαϊνάλντουμ)

 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags