Facebook Pixel Μπαρτσελόνα: "Σεισμός" στην Ευρώπη: Η UEFA εισηγείται τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από το Champions League!
Ποδόσφαιρο
| 2023-06-01 15:50:00

"Σεισμός" στην Ευρώπη: Η UEFA εισηγείται τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από το Champions League!

Sportdog Team

Οι Καταλανοί βρίσκονται πλέον στα... σχοινιά για την υπόθεση με το σκάνδαλο Νεγκρέιρα.

Την ώρα που ο Κριστόφ Γκαλτιέ ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας της Παρί Σεν Ζερμέν με τον Λιονέλ Μέσι και οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα περίμεναν με ανυπομονησία την επιστροφή του στο "Καμπ Νου", ένα δημοσίευμα από την Ισπανία ήρθε να "ταρακουνήσει" τα θεμέλια των Καταλανών.

Συγκεκριμένα, η ισπανική εφημερίδα "ABC", επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην UEFA, αποκαλύπτει ότι οι ερευνητές της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Μίριαμ Κόλερ και Ζαν-Μισέλ Λέουμπα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι "μπλαουγκράνα" θα πρέπει να αποκλειστούν για έναν χρόνο από τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.

Η εισήγηση αυτή αφορά στο σκάνδαλο με τον Χοσέ Μαρία Ενρίκες Νεγκρέιρα, με την Μπαρτσελόνα να έχει καταβάλει μεταξύ του 2016 και του 2018, συνολικά 1,4 εκατ. ευρώ, σε εταιρεία ιδιοκτησίας του τότε αντιπροέδρου της τεχνικής επιτροπής διαιτησίας (CTA) της ισπανικής Ομοσπονδίας.

Ο καταλανικός σύλλογος κατηγορείται για το αδίκημα της "συνεχιζόμενης διαφθοράς" και τα στελέχη της απειλούνται από ένα έως τέσσερα χρόνια φυλάκιση, με την UEFA να είναι σε θέση να τιμωρήσει την ομάδα με αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της και η FIFA με υποβιβασμό από το πρωτάθλημα. 

«Δεν μπορώ να σχολιάσω ευθέως γιατί έχει συγκληθεί μια ανεξάρτητη πειθαρχική επιτροπή που επιλαμβάνεται του θέματος. Και δεύτερον, γιατί δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα ενδελεχώς. Ωστόσο, ένα πράγμα μπορώ να πω: με έχουν πληροφορήσει πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή. Στα δικά μου μάτια, δηλαδή, είναι μία από τις πιο σοβαρές υποθέσεις που έχω δει. 

Η υπόθεση έχει παραγραφεί για το ισπανικό σύστημα και δεν πρόκειται να επιβληθούν ποινές. Η πειθαρχική διαδικασία συνεχίζεται από την ισπανική εισαγγελία. Για την UEFA, ωστόσο, δεν ισχύει καμία παραγραφή», είχε δηλώσει τον περασμένο Απρίλιο ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαμός στην Ισπανία - Έβαλε διορία ο Μέσι στην Μπαρτσελόνα να του κάνει πρόταση (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags