Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ελιές Σκιρί: Χαφ… σκηνοθέτης για Ολυμπιακό! Καταπίνει χλμ σαν δρομέας – Μεταγραφή επιπέδου Μπάγερν-Ντόρτμουντ
| 2023-06-04 14:15:00

Χαφ… σκηνοθέτης για Ολυμπιακό! Καταπίνει χλμ σαν δρομέας - Μεταγραφή επιπέδου Μπάγερν-Ντόρτμουντ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Χαφ… σκηνοθέτης για Ολυμπιακό! Καταπίνει χλμ σαν δρομέας - Μεταγραφή επιπέδου Μπάγερν-Ντόρτμουντ

Μία φοβερή περίπτωση εξαριού ακούστηκε για την ομάδα του Πειραιά. Έχει απίστευτα ποσοστά σε ντρίπλες και μεταβιβάσεις. Τακτικά είναι άψογος και με ηγετικά στοιχεία

Μία πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση χαφ «έπαιξε» τις τελευταίες ημέρες στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, με αφορμή την έναρξη της εποχής Κορδόν στην ομάδα του Πειραιά. Ο λόγος για τον Ελιές Σκιρί, ο οποίος μένει ελεύθερος (στις 30 Ιουνίου) από την Κολωνία και σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα προτάθηκε στον Ολυμπιακό για τη θέση του εξαριού.

Δρομέας αντοχής

Ο 28χρονος διεθνής Τυνήσιος μέσος (έχει 53 συμμετοχές και 3 γκολ με την Εθνική Τυνησίας, έπαιξε βασικός και αναναντικατάστατος στο Μουντιάλ του Κατάρ και στα τρία ματς του ομίλου με Δανία, Αυστραλία και Γαλλία)  είναι ένας παίκτης, τα στοιχεία του οποίου δεν περνούν απαρατήρητα. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με ύψος 1,85 μ., ο οποίος έχει ατελείωτη ενέργεια. Τρέχει και μαρκάρει στη μεσαία γραμμή. Στον γερμανικό Τύπο, τον αποκαλούν δρομέα αντοχής, καθότι είναι από τους πιο δυνατούς σε αυτόν τον τομέα, τα τελευταία χρόνια, στο πρωτάθλημα. O άνθρωπος καταπίνει χιλιόμετρα. Φέτος κάλυψε 369 χλμ στο πρωτάθλημα, δηλαδή είχε μέσο όρο 11,5 χλμ ανά παιχνίδι.  

Επίσης 88% ποσοστό επιτυχίας στις μεταβιβάσεις. Είναι ένα σύγχρονο εξάρι, το οποίο είναι δυνατό στην πρώτη επαφή με τη μπάλα και έχει την ικανότητα να την κρατά και να τη χειρίζεται ανάμεσα σε αντιπάλους, καθώς έχει 76% ποσοστό επιτυχίας στις ντρίπλες.

Σκηνοθέτης

Είναι ποδοσφαιριστής που σκέφτεται, δεν πανικοβάλλεται και είναι πάντα συγκεντρωμένος. Τακτικά είναι άψογος και με ηγετικά στοιχεία, τα οποία είναι αναγκαία στο χώρο του κέντρου. Χαρακτηριστικά είναι όσα διαβάζουμε στη Bild, μερικές ημέρες μετά το εμφατικό 5-2 της Κολωνίας επί της Χέρτα, στο οποίο μάλιστα πέτυχε το τελευταίο του γκολ με την κόκκινη φανέλα, σε ένα δημοσίευμα που φωτίζει τη μεγάλη απώλεια που θα επιφέρει στις «κατσίκες».

Του αποδίδει τον χαρακτηρισμό του «σκηνοθέτη». «Ο Τυνήσιος μπήκε ανάμεσα στους δύο κεντρικούς αμυντικούς, έστειλε τα πλάγια μπακ μπροστά και οργάνωσε το κέντρο. Όταν είχε τη μπάλα στο αντίπαλο μισό, κρατούσε ελεύθερο τον επιθετικά πολυάσχολο Μάρτελ (αργότερα Λιούμπιτς), πίεζε επιθετικά ξανά και ξανά όταν οι Βερολινέζοι άλλαζαν αστραπιαία τη μπάλα». Όσον αφορά το τέρμα που σημείωσε, έκανε ένα σπριντ περίπου 70 μέτρων, πριν του σερβιριστεί η μπάλα στο ύψος του πέναλτι και σκοράρει.

Αναρωτιούνται γιατί δεν τον πήραν Μπάγερν-Ντόρτμουντ

Ο Σκιρί αγωνίστηκε στη Bundesliga τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μετρώντας 133 συμμετοχές, 20 γκολ και 8 ασίστ, με τη φανέλα των «τράγων», οι οποίοι το 2019 είχαν βγάλει 6 εκατ. Ευρώ από τα ταμεία τους για να τον αποκτήσουν από τη Μονπελιέ. Τον περασμένο Ιανουάριο είχε πρόταση, για να επιστρέψει στη Γαλλία και από τη Λιόν, ενώ όσοι τον παρακολούθησαν να αγωνίζεται στην Κολωνία αναρωτιούνται, γιατί Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ δεν άρπαξαν την ευκαιρία να τον αποκτήσουν ως ελεύθερο, αφού είναι ένας παίκτης που έχει το πακέτο.

Θέλει να παίξει Ευρώπη

Στα μέσα Μαΐου ο προπονητής της Κολωνίας, Στέφεν Μπάουμγκαρτ, εξέφρασε τη λύπη του που χάνει έναν τέτοιον παίκτη, αναγνωρίζοντας την αξία του. «Ο Ελιές δεν μπορεί να αντικατασταθεί», είχε δηλώσει ο Γερμανός τεχνικός για την απώλειά του και ξεκαθάρισε, ότι η αποχώρηση του παίκτη δεν οφείλεται σε οικονομικούς παράγοντες.  «Αν ήταν για τα οικονομικά, θα είχε φύγει πολύ νωρίτερα, ένιωθε πάντα άνετα εδώ ως άνθρωπος και το βλέπεις σε κάθε φάση της δουλειάς του, παρόλο που ήξερε ότι φεύγει», σημείωσε ο Μπάουμγκαρτ.

Αφού περνούσε ωραία, ποιος ήταν ο λόγος που ήθελε να φύγει ο Σκιρί από την Κολωνία; Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σκίρι θέλει να παίξει στην Ευρώπη, κατά προτίμηση στο Champions League. Μάλιστα μία εκ των ομάδων που ενδιαφέρεται, όπως και κορυφαίοι σύλλογοι από τη Γαλλία, είναι η Λειψία. Οπότε δεν αποκλείεται η πιθανότητα να παραμείνει στη Γερμανία, υπάρχει όμως και κινητοποίηση από Ιταλία και Ισπανία.

Μέχρι τα μέσα Ιουνίου αναμένεται να ξεκαθαριστεί τι μέλλει γενέσθαι με το μέλλον του ποδοσφαιριστή. Ο Ολυμπιακός δεδομένα καλύπτει σίγουρα τον στόχο, να αγωνιστεί στην Ευρώπη, αφού η ομάδα του Πειραιά θα ξεκινήσει τη φετινή της πορεία στο Europa League από τον τρίτο προκριματικό γύρο.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξωπραγματικό συμβόλαιο σε Κορδόν - Έφερε Μιγιάτοβιτς με τζετ ο Μαρινάκης - Τζάμπα από τον Άρη σε ΠΑΟΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags