Facebook Pixel Όλοι οι υποψήφιοι αντίπαλοι της ΑΕΚ σε 3ο προκριματικό και playoffs - Το σενάριο που τη στέλνει στους ισχυρούς
Ποδόσφαιρο
| 2023-06-03 17:54:00

Όλοι οι υποψήφιοι αντίπαλοι της ΑΕΚ σε 3ο προκριματικό και playoffs - Το σενάριο που τη στέλνει στους ισχυρούς

Όλοι οι υποψήφιοι αντίπαλοι της ΑΕΚ σε 3ο προκριματικό και playoffs - Το σενάριο που τη στέλνει στους ισχυρούς

Οι Κιτρινόμαυροι γνωρίζουν πλέον τις ομάδες, απο τα δεξαμενή των οποίων θα προκύψει ο αντίπαλός τους στα προκριματικά του Champions League.

Τους πιθανούς αντιπάλους που θα βρει στον δρόμο της στα προκριματικά του Champions League, τόσο στον 3ο προκριματικό γύρο, όσο και στα playoffs της διοργάνωσης, εάν καταφέρει να φτάσει ως εκεί, γνωρίζει πλέον η ΑΕΚ.

Αρχικά, η πρωταθλήτρια Ελλάδας δεν θα αντιμετωπίσει σίγουρα τη Γιουνγκ Μπόις στον 3ο προκριματικό γύρο, καθώς η Ίντερ εξασφάλισε την έξοδό της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μέσω του ιταλικού πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα οι Ελβετοί να περνούν απευθείας στα playoffs της διοργάνωσης, λόγω των ανακατατάξεων που προέκυψαν από την πρόκριση στους «νερατζούρι».

Πέραν αυτού, η πρωταθλήτρια Ουκρανίας Σαχτάρ ανέβηκε στους ομίλους από τα playoffs, η πρωταθλήτρια Τσεχίας Σπάρτα Πράγας ανέβηκε στον 3ο προκριματικό και οι πρωταθλητές Τουρκίας και Κύπρου, Γαλατάσαραϊ και Άρης, ανέβηκαν στον 2ο προκριματικό γύρο.

Μετά την οριστικοποίηση των πρωταθλητών σε Τουρκία και Δανία, η «Ένωση» γνωρίζει ακόμη άλλες τρεις πιθανές ομάδες που θα συναντήσει στον 3ο προκριματικό. Αυτές θα είναι η Ντινάμο Ζάγκρεμπ (πρωταθλήτρια Κροατίας), η Γαλατάσαραϊ (πρωταθλήτρια Τουρκίας) και η Κοπεγχάγη (πρωταθλήτρια Δανίας), αλλά και οι τρεις ομάδες που θα γίνουν ζευγάρι με αυτές στον 2ο προκριματικό.

Αυτές είναι και οι ομάδες που είναι σίγουρες, ενώ θα προκύψουν άλλα τρία ζευγάρια που θα γίνουν γνωστά μετά το τέλος του πρώτου προκριματικού. Σε αυτά θα βρίσκονται ομάδες όπως οι Φερεντσβάρος, Σλόβαν Μπρατισλάβας, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, Αστάνα, Μακάμπι Χάιφα, Σέριφ, Καραμπάγκ ως ισχυρές του ζευγαριού, μαζί με τρεις ανίσχυρες όπως οι Λίνκολν Ρεντ Ιμπς, Παρτιζάνι, Κλάκσβικ και η πρωταθλήτρια Πολωνίας Ράκοβ των Γιάννη Παπανικολάου και Στράτου Σβάρνα.

Φυσικά, υπάρχει και το σενάριο που η ΑΕΚ θα είναι ισχυρή στα playoffs. Αυτό θα είναι να κληρωθεί στον 3ο προκριματικό με ομάδα που θα έχει υψηλό συντελεστή (όπως π.χ οι Γαλατάσαραϊ, Κοπεγχάγη, Φερεντσβάρος), παρά το γεγονός πως ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας.

Όσον αφορά τις κληρώσεις, αυτή του 3ου προκριματικού θα γίνει στις 24 Ιουλίου και αυτή των playoffs στις 7 Αυγούστου. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα είναι κανονικά και στις δύο, μιας και θα δώσει το πρώτο παιχνίδι στις 8-9 Αυγούστου και τη ρεβάνς στις 15 του ίδιου μήνα. Αν προκριθεί θα αγωνιστεί στις 22-23 και 29-30 Αυγούστου για το «εισιτήριο» στους ομίλους της διοργάνωσης, ενώ αν αποκλειστεί θα μπει σε αυτούς του Europa League.

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Όπλο o Αλμέιδα για Πήλιο! Όμορφο πρότζεκτ Μελισσανίδη - Σπουδαίο ότι δεν είχε πέσει ψυχολογικά"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags