Facebook Pixel Κώστας Σταφυλίδης: Σταφυλίδης για μεγάλη ελληνική ομάδα, όχι ΠΑΟΚ - "Παίζει τρεις θέσεις και χαφ - Αυτό είναι το συμβόλαιό του"!
Ποδόσφαιρο
| 2023-06-03 18:55:00

Σταφυλίδης για μεγάλη ελληνική ομάδα, όχι ΠΑΟΚ - "Παίζει τρεις θέσεις και χαφ - Αυτό είναι το συμβόλαιό του"!

του Γιώργου Κτενά

"Πασπαρτού, γεμίζει την 11αδα. Δίνει λύσεις και στο κέντρο"! Ποιος είναι ο σύλλογος του Big-4 που εξετάζει σοβαρά την περίπτωσή του μετά την αποχώρηση από τη Γερμανία, τα χρήματα που ζητάει για να γυρίσει στη Super League και πώς μπορεί πλέον να βοηθήσει.

Κώστας Σταφυλίδης: Σε αναζήτηση παικτών που θα έρθουν και θα δώσουν αμέσως λύσεις στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς προσανατολίζεται το Τριφύλλι, άρα σε παίκτες που πέρα από την αγωνιστική ετοιμότητα θα έχουν και την εικόνα της ομάδας.

Τέτοια περίπτωση είναι ο Κώστας Σταφυλίδης, διεθνής άσος και πρώην του ΠΑΟΚ, που πολλές φορές το όνομά του έχει συνδεθεί με ελληνικές ομάδες τα τελευταία χρόνια, αλλά ποτέ δεν έχει προκύψει κάτι οριστικό.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η περίπτωσή του εξετάζεται με προσοχή και το sportdog απευθύνθηκε στον δημοσιογράφο Ανέστη Ζαχαράκη, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Γερμανία, για να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για τον Έλληνα άσο.

"Πασπαρτού στη Μπόχουμ ο Σταφυλίδης - Βοήθησε ενεργά την ομάδα - Δεξιός μπακ και αμυντικός μέσος"

"Την τελευταία διετία ήταν στην Μπόχουμ και βοήθησε ενεργά στο στόχο της ομάδας που ήταν η σωτηρία, με τους Βεστφαλούς τελικά να τα καταφέρνουν. Τόσο πέρυσι, όσο και φέτος ήταν μέλος του ροτέισον. Όχι σταθερά βασικός, αλλά είχε ρόλο. Το ιδιαίτερο στην περίπτωσή του, είναι πως στην Μπόχουμ αξιοποιήθηκε σε ακόμη δύο θέσεις, πέρα από αυτή του αριστερού μπακ. Επειδή ο ανταγωνισμός με τον Βραζιλιάνο, Ντανίλο Σοάρες ήταν μεγάλος στη φυσική του θέση, τόσο ο Τόμας Ράις, όσο και ο νυν τεχνικός των Βεστφαλών, Τόμας Λετς τον χρησιμοποίησαν και αλλού", σχολίασε αρχικά ο Ανέστης Ζαχαράκης στο sportdog.

Ποιές ήταν αυτές οι θέσεις;

"Για την ακρίβεια, ο Σταφυλίδης εξελίχθηκε σε ένα πασπαρτού στην Μπόχουμ και ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας, έπαιζε είτε δεξιός μπακ με ανάποδο πόδι, είτε αμυντικός χαφ, ενώ όταν ο Ντανίλο Σοάρες δεν ήταν διαθέσιμος, κάλυπτε κλασικά τη θέση του αριστερού μπακ".

"Καλό συμπλήρωμα του Χουανκάρ - Μπορεί ως αντι-Κουρμπέλης - Λιγότερα από 700.000 ευρώ"

Πώς είναι σε σχέση με τον παίκτη που θυμόμαστε;

"Νομίζω είναι πιο ώριμος από ποτέ και ειδικά στο τακτικό κομμάτι μπορεί να ανταποκριθεί πλέον άριστα σε τουλάχιστον τρεις θέσεις. Συνεπής αμυντικά, με γερά πατήματα και κλασικά δυνατά πόδια. Έχω την αίσθηση πάντως πως έχει χάσει πλέον σε έκρηξη. Θεωρητικά, μοιάζει ένα αρκετά καλό συμπλήρωμα του Χουάνκαρ σε μία σεζόν με πολύ περισσότερα παιχνίδια, λόγω και Ευρώπης. Ο Σταφυλίδης πάντως, μπορεί πλέον να παίξει τόσο ως αντί-Κότσιρας, όσο και ως αντί-Κουρμπέλης, επομένως αν αποκτηθεί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα έχει στο οπλοστάσιο του, έναν παίκτη τρία σε ένα".

Το κασέ του μπορεί να είναι πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό;

"Το κασέ του δεν νομίζω να είναι απαγορευτικό, ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για διεθνή Έλληνα παίκτη, που μπορεί να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ μίας ομάδας. Ούτως ή άλλως, η Μπόχουμ είναι από τις ομάδες με το μικρότερο μπάτζετ στην κατηγορία και η πλειονότητα των συμβολαίων της είναι κάτω από τις 700.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Δώρο" Ραζνάτοβιτς ο σέντερ σε Αταμάν - Αρπάζει κορυφαίο άσο από Euroleague o ΠΑΟ - 4αρι από Σπερς!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags