Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Τράμπα" Κανέ για χαφ 3 εκατ. - Αντίπαλος του Ολυμπιακού η Μπενφίκα - Μεγάλη... χασούρα με Καμαρά!
| 2023-06-06 12:54:00

"Τράμπα" Κανέ για χαφ 3 εκατ. - Αντίπαλος του Ολυμπιακού η Μπενφίκα - Μεγάλη... χασούρα με Καμαρά!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Τράμπα" Κανέ για χαφ 3 εκατ. - Αντίπαλος του Ολυμπιακού η Μπενφίκα - Μεγάλη... χασούρα με Καμαρά!

"Μπάσιμο" από τους Πορτογάλους, απαντούν οι Πειραιώτες! Πώς οι δύο παίκτες που έπαιξαν φέτος δανεικοί, μπορεί να φέρουν το καλοκαίρι χρήματα και μία μεγάλη μεταγραφή στο Λιμάνι. Το Sportdog.gr αναλύει...

Ολυμπιακός: Eξαιρετικές εντυπώσεις άφησε στην αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε πρόσφατα ο Μαμαντού Κανέ, ο 26χρονος αμυντικός μέσος των Πειραιωτών που φέτος αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στην Πάφο και λειτούργησε σε συνθήκες πρωταθλητισμού σε ένα πρωτάθλημα που δεν έχει και μεγάλες διαφορές από το ελληνικό.

Συμμετείχε, συνολικά, σε 40 ματς και πέτυχε 3 γκολ, αγωνίστηκε κυρίως ως στόπερ μπροστά από την άμυνα, κλασσικό 6άρι, αλλά και στη θέση 8 λιγότερο, γενικά απέδειξε ότι έχει διάρκεια και μπορεί να αποτελέσει μια λύση πρώτης γραμμής σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.

"Πήγε πολύ καλά, σταθερή σεζόν από τον Κανέ", ανέφερε μέσω του sportdog ο Στέλιος Αναστασίου, πολύ καλός συνάδελφο από την Κύπρο, που γνωρίζει το ρεπορτάζ, και συμπλήρωσε για το αν μπορεί να επιστρέψει στον ολυμπιακό και να πάρει θέση στην 18άδα: "Εξαρτάται από τις επιλογές που θα έχει, τελικά, ο νέος προπονητής. Γιατί ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο ρόστερ".

Ακριβώς αυτό, το μεγάλο ρόστερ δηλαδή, θέλει να εκμεταλλευτεί και η Πάφος για να τον αγοράσει από τους Πειραιώτες, αφού ο δανεισμός του έχει ολοκληρωθεί. Η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ και, με δεδομένο ότι μιλάμε για διεθνή ποδοσφαιριστή (με την εθνική ομάδα της Γουινέας) αλλά και επειδή έχει όντως τη δυνατότητα να βρεθεί στο ρόστερ του Ολυμπιακού, οι Ερυθρόλευκοι δεν σκοπεύουν να τον χαρίσουν

Θα μπορούσε να βρεθεί μια ενδιάμεση λύση; Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός να δώσει τον Μαμαντού Κανέ (του 1 εκατ. ευρώ) στην Πάφο για να πάρει με ένα λογικό ποσό τον Όνι Βαλακάρι (του 1,5 εκατ. ευρώ στα χαρτιά, αν και η Πάφος ζητάει τα διπλάσια για να τον παραχωρήσει και πρόσφατα υπήρξαν δημοσιεύματα για ενδιαφέρον της Μπνφίκα!) ώστε να ενισχυθεί μεσοεπιθετικά; Ο διεθνής Φινλανδός άσος έχει συνδεθεί, κυρίως, με τον ΠΑΟΚ από την Ελλάδα (αλλά και τους Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό) και τη Λιντς, παλαιότερα, από το εξωτερικό.

Αυτά, για την ώρα, είναι σενάρια επί χάρτου. Γιατί ο Κανέ [προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν, γεμάτη με παιχνίδια, και η περίπτωσή του θα αξιολογηθεί από τον νέο προπονητή. Γιατί οι Πειραιώτες χρειάζονται λύσεις στα χαφ. Γιατί με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα μοναδικός σίγουρος στις θέσεις 6-8 είναι ο Χουάνγκ και, ίσως, ο Κασάμι ως επιλογή για να δώσει βάθος.

Ό Εμβιλά λογικά θα αποχωρήσει, με τον Σαμασέκου κανείς δεν μπορεί ακόμα να πει με βεβαιότητα τι θα γίνει, ενώ ο Μαντί Καμαρά θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία. Άρα η λύση του Κανέ, έστω και ως τρίτη-τέταρτη ιεραρχικά, πίσω από τον Χουάνγκ και τον άλλον 11αδάτο, δεν είναι καθόλου κακή...

Μόντσα για Καμαρά, δεν θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό

Ολυμπιακός: Ως κεραυνός εν αιθρία έχει πέσει στο ρεπορτάζ των Πειραιωτών η δήλωση του Μαντί Καμαρά ότι θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία και όχι στο Λιμάνι, αν και έχει συμβόλαιο εν ενεργεία με τους Ερυθρόλευκους.

Μάλιστα, είναι συμβόλαιο που ολοκληρώνεται σε έναν χρόνο και, με βάση το γεγονός ότι δεν έπαιξε πολύ φέτος στη Ρόμα, το κλαμπ θα βρεθεί σε δύσκολη θέση με την περίπτωσή του. Ο λόγος; Γιατί αν ο Μαντί δεν θέλει να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεν μπορεί κανείς να τον βάλει με το ζόρι να το κάνει.

Από την άλλη πλευρά όμως με το συμβόλαιό του να εκπνέει το καλοκαίρι του 2024, μειώνεται πολύ η διαπραγματευτική δύναμη που έχει ο Ολυμπιακός! Για αυτό και το sportdog ζήτησε τη βοήθεια του Γιάννη Γιαννούλα, δημοσιογράφου που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στην Ιταλία, για να συλλέξουμε σχετικές πληροφορίες.

"Θα μπορούσε η Μόντσα, λόγω Μοντέστο, να δείξει ενδιαφέρον. Στη Ρόμα την περασμένη αγωνιστική περίοδο βρέθηκε με δανεισμό και οψιόν αγοράς στα 12 εκατ. ευρώ, κάτι παρόμοιο μπορεί να γίνει και τώρα", σχολίασε αρχικά ο καλός συνάδελφος.

Θα μπορούσε η Μόντσα να δώσει αυτό το ποσό;

"Με το συμβόλαιο του παίκτη να λήγει το καλοκαίρι του 2024, είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολο να ζητήσει ή να βρει αυτό το ποσό ο Ολυμπιακός. Δύσκολα θα μπορέσει να πάρει από κάποια ομάδα έστω και τα μισά της οψιόν αγοράς, αφού ο παίκτης δεν ικανοποίησε ιδιαίτερα στη Ρόμα".

Τι θα μπορούσε να γίνει;

"Στην Ιταλία, τουλάχιστον, δύσκολα κάποια ομάδα θα δώσει τόσο σημαντικό ποσό για να τον αποκτήσει. Εκτός και αν ο Ολυμπιακός ρίξει κατά πολύ τις απαιτήσεις του και τότε προχωρήσουν σε συμφωνία. Η Μόντσε, του Μοντέστο, μπορεί να είναι μια λύση".


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορυφαίο όνομα για αντι-Μπακαμπού, μεγάλο μπάτζετ Μαρινάκη σε Κορδόν - 20χρονος φορ από Γουινέα (Vid)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags