Facebook Pixel Ελλάδα: Απίστευτες αποκαλύψεις για Ποστέκολγλου - Για αυτό έφυγε από την Παναχαϊκή - Ο ρόλος του Κούγια
Ποδόσφαιρο
| 2023-06-06 22:51:00

Απίστευτες αποκαλύψεις για Ποστέκολγλου - Για αυτό έφυγε από την Παναχαϊκή - Ο ρόλος του Κούγια

Sportdog Team
Απίστευτες αποκαλύψεις για Ποστέκολγλου - Για αυτό έφυγε από την Παναχαϊκή - Ο ρόλος του Κούγια

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε Έλληνας δημοσιογράφος όπου και αναφέρθηκε στην παρουσία του Ελληνοαυστραλού τεχνικού στην ομάδα της Αχαΐας και τον ρόλο του γνωστού ποινικολόγου.

Κώστας Πατεράκης: Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του τρεμπλ με τη Σέλτικ, ο Άγγελος Ποστέκογλου έκανε το μεγάλο άλμα στην προπονητική του καριέρα, καθώς ανακοινώθηκε από την Τότεναμ. Με αυτή την αφορμή μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο ο Έλληνας δημοσιογράφος στην Αυστραλία και αποθέωσε το νέο τεχνικό των ''σπιρουνιών''.

«Είναι ένας προπονητής που όπου πάει κατακτάει τον τίτλο από την πρώτη κιόλας χρονιά. Στην Ελλάς Μελβούρνης πήγε τη σεζόν 1995-96 και την οδήγησε μέχρι τα ημιτελικά εκείνη την περίοδο, ενώ στις δύο επόμενες χρονιές κατέκτησε το Πρωτάθλημα. Η πιο δύσκολη στιγμή στην προπονητική του καριέρα ήταν στην εθνική ελπίδων. Δεν υπήρχαν πολλά ταλέντα στη χώρα και σε μια τηλεοπτική του συνέντευξη ο Φόρστερ-ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην Αυστραλία-ήταν παρουσιαστής της εκπομπής και είχε βρει όλα τα αρνητικά στοιχεία του Ποστέκογλου και μάλιστα σήκωσε το χέρι και φώναξε ότι πρέπει να παραιτηθεί γιατί δεν είναι άξιος για την ομάδα. 

Αμέσως μετά απέδειξε ότι είναι ένας άνθρωπος με μαγικό ραβδί που επαναλαμβάνω όπου πηγαίνει σηκώνει Πρωταθλήματα. Με την Ελλάς Μελβούρνης έπαιξε για πρώτη φορά στο διηπειρωτικό με ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Κορίνθιανς. Μάλιστα, ως παίκτης έπαιξε στην ομάδα και κατέκτησε δύο Πρωταθλήματα με προπονητή τον Πούσκας. Ο Ποστέκογλου έδωσε άλλη αίγλη στο αυστραλιανό ποδόσφαιρο. 

Μετά την Αυστραλία ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Παναχαϊκής. Ο κ. Μακρής είχε αναλάβει τις τύχες της ομάδας από την Πάτρα και ο Ποστέκογλου είχε την ομάδα επτά παιχνίδια αήττητη. Ο κ. Μακρής πούλησε τις μετοχές στον κ. Κούγια χωρίς να γνωρίζει ο ίδιος ο Ποστέκογλου την αλλαγή ιδιοκτησίας. Ο Ποστέκογλου αποχώρησε από την Παναχαϊκή μετά από ένα νικηφόρο αποτέλεσμα, καθώς δεν μπορούσε να δέχεται παρεμβάσεις από τον κ. Κούγια. Μετά την παραίτησή του από την Παναχαϊκή, επέστρεψε στην Αυστραλία. 

Για αρκετό καιρό δεν έβρισκε σύλλογο, όμως τελικά βρήκε. Ανέλαβε τα ηνία της Μπρίσμπεϊν Ρόαρ και δημιούργησε την πιο δυνατή ομάδα στην ιστορία του αυστραλιανού ποδοσφαίρου. Αυτό φάνηκε άλλωστε με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος δύο συνεχόμενες χρονιές, το 2011 και το 2012 και μάλιστα με ένα τρομερό ρεκόρ 36 αήττητων αγώνων.

Επιθυμία του είναι ολοκληρώσει την προπονητική του καριέρα στην ΑΕΚ. Οι γονείς του έχουν καταγωγή από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Όταν ήταν να αποχωρήσει από τον πάγκο της εθνικής Αυστραλίας είχε επαφές για να αναλάβει την Εθνικής Ελλάδας, ενώ ήταν πάρα πολύ κοντά στην ΑΕΚ πριν τελικά καταλήξει ο Μιλόγεβιτς στην ΑΕΚ. 

Το μυστικό του είναι ότι δεν αφήνει να γίνονται πηγαδάκια στα αποδυτήρια. Στην πρώτη του χρονιά στην Ελλάς Μελβούρνης η ομάδα είχε μεγάλα ονόματα και αρκετά πηγαδάκια. Στα πρώτα του επτά παιχνίδια είχε ισάριθμες ήττες και ο σύλλογος έκανε διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να τον απομακρύνει από τον πάγκο. Ο πρόεδρος δεν ήθελε να τον διώξει και τον κράτησε και ο Ποστέκογλου κέρδισε το επόμενο παιχνίδι και έπειτα συνέχισε νικηφόρα την πορεία του», είπε ο Κώστας Πατεράκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρώτη κίνηση των Αγγελόπουλων - "Έπεισαν τελικά και τον Μπαρτζώκα - Υπογράφει μετά τους τελικούς

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags