Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ηγέτης 4.5 εκατ. για Ολυμπιακό - Η πρώτη μεταγραφή Κορδόν δεν είναι φορ - "Κλοπή από τα χέρια" της ΑΕΚ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-06-08 21:58:00

Ηγέτης 4.5 εκατ. για Ολυμπιακό - Η πρώτη μεταγραφή Κορδόν δεν είναι φορ - "Κλοπή από τα χέρια" της ΑΕΚ!

του Παναγιώτη Νικολάου

Η ανακάλυψη στην Αργεντινή και η εμπειρία στη La Liga. Στο Λιμάνι περιμένουν τον προπονητή, όμως παράλληλα... τρέχουν για τις μεταγραφές. Ο Τεχνικός Διευθυντής έχει ετοιμάσει τη λίστα με τρία δυνατά ονόματα. Ποια είναι η μεγάλη διαφορά σε σχέση με πέρυσι;

Η ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας είναι ένα από τα πλέον κρίσιμα ζητήματα που καλείται να διαχειριστεί ο Ολυμπιακός στη θερινή μεταγραφική περίοδο. Η ομάδα επέδειξε μεγάλη αστάθεια στην άμυνα την περασμένη σεζόν, γεγονός που αποτέλεσε μία από τις κύριες αιτίες για τη μέτρια πορεία της.

Η απόκτηση στόπερ υψηλού επιπέδου είναι μία από τις προτεραιότητες του Αντόνιο Κορδόν και το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες το όνομα του Ολυμπιακού συνδέεται συχνά με περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών, δείχνει ότι στο Λιμάνι δουλεύουν εντατικά πάνω στο θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος τεχνικός διευθυντής των Πειραιωτών στοχεύει στη μεταγραφή ενός αμυντικού με ηγετικά χαρακτηριστικά αλλά και εμπειρία, ώστε να μπορεί να κατευθύνει ολόκληρη την αμυντική γραμμή. Από εκεί και πέρα, δεν αποκλείεται οι Ερυθρόλευκοι να επιδιώξουν περαιτέρω ενίσχυση αποκτώντας και δεύτερο στόπερ, αλλά αυτό θα καθοριστεί εν πολλοίς από τι θα γίνει με τους υπαρχοντες. Αν δηλαδή θα ανανεώσει ο Παπασταθόπουλος και αν θα φύγει κάποιος ή κάποιοι εκ των Σισέ, Μπα, Ρέτσου.

Στα «ερυθρόλευκα» ρεπορτάζ έχουν γραφτεί μεταξύ άλλων τα ονόματα των Σέζαρ Μόντες, Ντάνιελ Αμαρτέι και Φακούντο Γκαρσές.

Η πιο ηχηρή περίπτωση μεταξύ των τριών είναι σίγουρα αυτή του Αμαρτέι, ο οποίος κατέκτησε την Premier League με τη Λέστερ το 2016, συμβάλλοντας σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών. Μετά από επτά χρόνια στην Αγγλία έχει αποκτήσει τις ανάλογες παραστάσεις ώστε να θεωρηθεί εξαιρετική περίπτωση για κάθε ελληνική ομάδα, ενώ βρίσκεται σε πολύ καλή ηλικία (28). Παράλληλα, είναι εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική Γκάνα, αποτελώντας μάλιστα έναν από τους πυλώνες της στην άμυνα. Ήταν άλλωστε βασικός και στα τρία ματς που έδωσε η αφρικανική ομάδα στο Μουντιάλ 2022.

Ο Μόντες (στο βίντεο πάνω από το κείμενο μπορείτε να δείτε το γκολ του κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης) είναι 26 ετών και 34 φορές διεθνής με το Μεξικό, ενώ μόλις πριν έξι μήνες μετακόμισε για πρώτη φορά στην Ευρώπη φορώντας τη φανέλα της Εσπανιόλ. Δεν αποκλείεται ωστόσο να αποχωρήσει από την ομάδα της Καταλονίας μετά τον υποβιβασμό της στη δεύτερη κατηγορία. Πάντως ο ίδιος έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στο δεύτερο μισό της La Liga, με 20 συμμετοχές και 3 γκολ. Η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 8 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το Transfermarkt (στα 15 εκατ. ανέρχεται η αξία του Αμαρτέι και στα 4,5 η αντίστοιχη του Γκαρσές).

Το πιο «ψαγμένο» όνομα από τα τρία προαναφερθέντα είναι σίγουρα αυτό του Γκαρσές, τον οποίο παρακολουθεί και η ΑΕΚ από τον Δεκέμβριο. Σε ηλικία μόλις 23 ετών, ο Αργεντίνος στόπερ θεωρείται ανερχόμενο όνομα και οι εμφανίσεις του στην Κολόν Σάντα Φε (20 συμμετοχές φέτος, όλες ως βασικός και χωρίς να γίνει ούτε μία φορά αλλαγή!) δεν θα αργήσουν να του χαρίσουν μεταγραφή στην Ευρώπη. Σημαντικό πλεονέκτημα στην περίπτωση του Γκαρσές αποτελεί το γεγονός ότι διαθέτει ισπανικό διαβατήριο. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, διακρίνεται για τα ηγετικά του χαρακτηριστικά, με απόδειξη ότι πρόκειται για έναν από τους αρχηγούς της ομάδας του.

Αν κάτι μπορούμε να παρατηρήσουμε ως κοινό στοιχείο των τριών προαναφερθέντων άσων είναι η ηλικία τους. Κανείς τους δεν ξεπερνά τα 30, δείγμα του ότι ο Κορδόν τσεκάρει κυρίως παίκτες που δεν βρίσκονται σε προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία. Προτιμά νέους, φιλόδοξους ποδοσφαιριστές, που έχουν μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επένδυση... μαμούθ του Μαρινάκη - Ξεπερνάει τα 5 δισ. δολάρια

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags