Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Σκούπα" Κορδόν στον Ολυμπιακό - Οι πρώτες του δύο πωλήσεις - "Χασούρα" εκατομμυρίων για Μαρινάκη!
Ποδόσφαιρο
| 2023-06-10 17:57:00

"Σκούπα" Κορδόν στον Ολυμπιακό - Οι πρώτες του δύο πωλήσεις - "Χασούρα" εκατομμυρίων για Μαρινάκη!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Σκούπα" Κορδόν στον Ολυμπιακό - Οι πρώτες του δύο πωλήσεις - "Χασούρα" εκατομμυρίων για Μαρινάκη!

Ποιοι φεύγουν, ποιοι φέρνουν χρήματα και ποιοι χαρίζονται! Στο Λιμάνι πρέπει να μειώσουν πάρα πολύ το φετινό καλοκαίρι τον αριθμό παικτών στο ρόστερ και ο Ισπανός Τεχνικός Διευθυντής ξεκίνησε ήδη το... ξεσκαρτάρισμα, αλλά και τις συζητήσεις με μάνατζερ και ομάδες - εντός και εκτός Ελλάδας - για να γλιτώσει τα συμβόλαιά τους. Για ποιους όμως υπάρχει ήδη μεγάλη οικονομική ζημιά;

Ολυμπιακός: Πολλή δουλειά έχει μέσα στο επόμενο διάστημα ο Αντόνιο Κορδόν στο Λιμάνι, δεδομένου ότι θα πρέπει να ψάξει και να βρει λύση για μια σειρά από ζητήματα. Προφανώς κεντρικού χαρακτήρα θεματολογία αυτό το διάστημα είναι η έλευση του νέου προπονητή, προκειμένου να μπει σε μια σειρά και ο μεταγραφικός σχεδιασμός.

Παρόλα αυτά υπάρχουν και... δουλειές που πρέπει να γίνουν στο Λιμάνι πριν ακόμα έρθει ο νέος τεχνικός, όπως είναι για παράδειγμα ένα πρώτο ξεσκαρτάρισμα στο θέμα με τους δανεικούς. Γιατί, για παράδειγμα, είναι όντως θέμα του νέου τεχνικού αν θα επιστρέψουν ή όχι ο Φιλίπ Ζινγκερνάγκελ, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, ο Αμπουμπακάρ Καμαρά και ο Αγκιμπού Καμαρά (αφού ο Μαντί έχει δηλώσει ότι θέλει να συνεχίσει στην Ιταλία), αλλά για παίκτες όπως οι Λοβέρα (που είχε αποκτηθεί με 3,3 εκατ. ευρώ) και Πέπε (κόστισε 3 εκατ. ευρώ) δεν υπάρχει ζήτημα παραμονής.

Έχει ενδιαφέρον το πώς θα φύγουν, δηλαδή αν θα βρεθεί ομάδα για να καταθέσει πρόταση ή θα φύγουν ξανά με τη μορφή δανεισμού (στη δεύτερη περίπτωση μπορεί να ανανεωθούν τα συμβόλαιά τους για έναν ακόμα χρόνο), αλλά σε γενικές γραμμές το μέλλον τους είναι προδιαγεγραμμένο.

Υπάρχουν όμως και δύο περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, έπαιξαν με τη μορφή δανεισμού την τελευταία αγωνιστική περίοδο και, παρότι υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να παραμείνουν, υπάρχει ήδη ενδιαφέρον για την παραχώρησή τους.

Η πρώτη περίπτωση είναι του αμυντικού μέσου Μαμαντού Κανέ, που αγωνίστηκε στην Πάφο και τα πήγε εξαιρετικά (40 ματς, 3 γκολ). Η κυπριακή ομάδα δεν πρόκειται να κάνει κίνηση για να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του (το ρεπορτάζ από την Κύπρο αναφέρει ότι βρίσκεται στα 2,5 εκατ. ευρώ), αλλά θα επιδιώξει τον εκ νέου δανεισμό του.

Πλην της Πάφου υπάρχει κι άλλη ομάδα από την Κύπρο που έχει δείξει ενδιαφέρον για τον Κανέ, όπως και κάποια ομάδα της Σούπερ Λιγκ. Μπορεί κάποια από αυτές τις ομάδες να δώσει 2-2,5 εκατ. ευρώ για τον διεθνή άσο από τη Γουινέα ή ο Ολυμπιακός μπορεί να ρίξει τις απαιτήσεις του; Σε κάθε περίπτωση μην αποκλείσετε να υπάρξει deal για την πώλησή του το προσεχές καλοκαίρι.

Ποια είναι η άλλη περίπτωση παίκτη που μπορεί να πωληθεί; Ο Zοάο Καρβάλιο! Ο Μαρινάκης το καλοκαίρι του 2018 είχε δαπανήσει 15 εκατ. ευρώ για να τον πάρει στη Νότιγχαμ και στον Ολυμπιακό τον είχε φέρει τον χειμώνα του 2022 για να δώσει νέα ώθηση στην καριέρα του. Τελικά τη φετινή αγωνιστική περίοδο ο 26χρονος μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε στην Εστορίλ (36 ματς, 3 γκολ, 2 ασίστ) και φαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον για εκείνον για να συνεχίσει!

Από τα 10 εκατ. ευρώ που είχε φτάσει η αξία του το καλοκαίρι του 2021 σήμερα βρίσκεται στα 2 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι όσο κι αν θέλει να γλιτώσει τη χασούρα του 2018 ο Μαρινάκης, δύσκολα θα καταφέρει να πιάσει ένα μεγάλο ποσό...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Κανονιέρης 9 εκατ. για αντι-Μπακαμπού - Μαζί με Κρέσπο και Σεμέδο - Ψηλός, δυνατός με 29 γκολ τη σεζόν"!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags