Facebook Pixel Ολυμπιακός: Γκολτζής... άγγελος για Ολυμπιακό! Παιδί υπουργού και συμπαίκτης του Μέσι - Τον απογείωσε ο Μέντες (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-07-31 21:26:00

Γκολτζής... άγγελος για Ολυμπιακό! Παιδί υπουργού και συμπαίκτης του Μέσι - Τον απογείωσε ο Μέντες (Vid)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Γκολτζής... άγγελος για Ολυμπιακό! Παιδί υπουργού και συμπαίκτης του Μέσι - Τον απογείωσε ο Μέντες (Vid)

Έχει ανάστημα, σωματική διάπλαση, ικανότητα κυριαρχίας στα σέντερ μπακ. To sportdog.gr παρουσιάζει την εξαιρετική περίπτωση επιθετικού που εξετάζουν σοβαρά στο Λιμάνι.

Την περίπτωση του Λεονάρντο Καμπάνια φέρεται να εξετάζει ο Ολυμπιακός. O 23χρονος επιθετικός από τον Ισημερινό που έχει αμερικανικό διαβατήριο προέρχεται από μία σεζόν με 20 συμμετοχές, 4 γκολ και 3 ασίστ με τη φανέλα της Ίντερμ Μαϊάμι, με την οποία διατηρεί συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2025. Την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 έπαιξε σε 8 ματς μαζί με τον Ροδόλφο Πισάρο, ο οποίος αποκτήθηκε φέτος το καλοκαίρι από την ΑΕΚ.

Πρώην υπουργός ο πατέρας του

Γεννήθηκε στο Γουαγιακίλ, τη μεγαλύτερη πόλη και λιμάνι του Εκουαδόρ. Στην παιδική του ηλικία δεν έπαιζε ποτέ με παιχνίδια. Πάντα θα τον έβρισκες μία μπάλα. Το τένις και το ποδόσφαιρο ήταν οι δύο μεγάλες του αγάπες. Στην πίσω αυλή του σπιτιού του θα τον έβρισκε κανείς να ασχολείται με αυτά τα δύο αθλήματα. Προερχόταν άλλωστε από μία μεγάλη οικογένεια που είχε σχέση με τον αθλητισμό.

Ο προπάππος του, Γκάμπριελ, κέρδισε έξι πρωταθλήματα στο τένις τη δεκαετία του 1920. Ο πατέρας του, Πάμπλο, ήταν διακεκριμένος τενίστας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90 (είχε εκπροσωπήσει το Εκουαδόρ στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1996), είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας στον κλάδο των Ακινήτων, ενώ έχει διατελέσει Υπουργός Εμπορίου του Ισημερινού.  

Άγγελος των γκολ

Ο Λεονάρντο όμως δεν ακολούθησε τον δρόμο του πατέρα του, αλλά του παππού του, ο οποίος υπήρξε ταλαντούχος ποδοσφαιριστής. Έτσι στην ηλικία των 12 ετών επέλεξε το ποδόσφαιρο και στα 16 του εισήλθε στις Ακαδημίες της Μπαρτσελόνα του Ισημερινού, πρόεδρος της οποίας υπήρξε για 15 χρόνια ο πατέρας της μητέρας του, Ισίντρο Ρομέρο. Μάλιστα το στάδιο της Μπαρτσελόνα φέρει το όνομά του παππού του, υπό την προεδρία του οποίου η ομάδα κατέκτησε έξι πρωταθλήματα (1985, 1987, 1989, 1991, 1995, 1997) και ένα Κόπα Λιμπερταδόρες (1990), ένα επίτευγμα που δεν το έχει καταφέρει κανένας άλλος σύλλγοςο της χώρας.

Από την αρχή έδειξε τις επιθετικές του αρετές και την έφεσή του στο σκοράρισμα. Εξάλλου από μικρός είχε πρότυπα δύο πολύ μεγάλους γκολτζήδες, τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και τον Λουίς Σουάρες.  Γι’αυτό απέκτησε το παρατσούκλι «Άγγελος του γκολ», το οποίο του το… κόλλησε ο προπονητής που είχε στην Εθνική Κ-20 του Εκουαδόρ, Χόρχε Τσελίκο.

Στη Γουλβς μαζί με Ποντένσε χάρη στον Χόρχε Μέντες

Το 2019 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα και έναν χρόνο αργότερα κατάφερε να ανοίξει πανιά για την Ευρώπη. Η ομάδα που τον έφερε στη γηραιά ήπειρο ήταν η Γούλβς, την ίδια εποχή που ο Ολυμπιακός πώλησε στους λύκους τον Ντάνιελ Ποντένσε. Τόσο το deal του Ποντένσε όσο και του Καμπάνια χειρίστηκε ο μεγαλοατζέντης, Ζόρζε Μέντες.

Η Γουλβς βέβαια τον έδωσε δανεικό στην πορτογαλική Φαμαλικάο, με την οποία μέτρησε μονο 10 εμφανίσεις με 2 γκολ και 1 ασίστ, εξαιτίας ενός τραυματισμού που είχε. Την σεζόν 2021-2022 δόθηκε δανεικός το πρώτο εξάμηνο στην ελβετική Γκρασχόπερς, με την οποία έπαιξε σε 15 ματς και σκόραρε 3 γκολ και το δεύτερο στην Ίντερ Μαϊάμι.

Έγραψε ιστορία

Εκεί ξεδίπλωσε το ταλέντο του. Έπαιξε 28 παιχνίδια, σκόραρε 12 γκολ και μοίρασε 1 ασίστ και αποτέλεσε δεύτερος σκόρερ της ομάδας, μετά τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν. Μάλιστα έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του κλαμπ που σκόραρε χατ-τρικ. Ήταν στο παιχνίδι εναντίον της New England Revolution στις 9 Απριλίου 2023.

Μετά από εκείνο το παιχνίδι, ο προπονητής της Ίντερ, Φιλ Νέβιλ, υποστήριξε, ότι η απουσία του Ιγκουαΐν από το συγκεκριμένο ματς, έδωσε ελευθερία στον Καμπάνια και τον αποθέωσε χαρακτηρίζοντάς τον «συναρπαστικό». «Έχει όλα όσα θα ήθελες σε έναν καλό παλιομοδίτικο σέντερ φορ που βλέπεις στην Αγγλία. Ανάστημα, σωματική διάπλαση, ικανότητα κυριαρχίας στα σέντερ μπακ», είπε μεταξύ άλλων.

Έτσι η ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ τον αγόρασε από τη Γουλβς τον περασμένο Ιανουάριο, έναντι 2,70 εκατ.Ευρώ. Ο παίκτης, o οποίος ενόσω αγωνιζόταν δανεικός αμειβόταν με 500.000 δολάρια τον χρόνο, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο μέχρι το 2025 με δυνατότητα επέκτασης μέχρι το 2026. 

Η ομάδα του Μαϊάμι έχει υπογράψει μέχρι στιγμής τον Μέσι και τον Μπουσκέτς και ενδέχεται να φέρει και τον Λουίς Σουάρες. Εξαιτίας των οικονομικών περιορισμών που υπάρχουν στο MLS ενδέχεται να βρεθεί εκτός πλάνων. Γι’αυτό ακούγεται η περίπτωσή του για τον Ολυμπιακό, ενώ έχει συμβόλαιο με τον αμερικανικό σύλλογο…

Με την εθνική του ο Καμπάνια μετρά 13 συμμετοχές. Είχε συμμετοχές στο Κόπα Αμέρικα το 2021, όπου το Εκουαδόρ έφτασε μέχρι τον τελικό και ηττήθηκε 3-0 από την Αργεντινή. Δεν βρέθηκε στην αποστολή της εθνικής του ομάδας για το Μουντιάλ στο Κατάρ.

Ο Καμπάνια στα 23 του είναι ένας παίκτης που ακόμα δεν έχει ξεδιπλώσει όλα τα στοιχεία του ταλέντου του. Έχει παραστάσεις από Ευρώπη, όχι όμως από μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στην ποδοσφαιρική του διαδρομή τον διακρίνει η επαγγελματικότητα και η αφοσίωση στον στόχο του. Πηγές αναφέρουν, ότι χάρη στο οικογενειακό του περιβάλλον απέκτησε μεγάλη αισιοδοξία και σωστή νοοτροπία.

Δεν έχει απασχολήσει πολύ με την προσωπική του ζωή. Στον ελεύθερο χρόνο του αρέσκεται να απολαμβάνει ξέγνοιαστες στιγμές στη θάλασσα με φίλους, ενώ λέγεται, ότι είναι μεγάλος φαν της Φούρμουλα Ένα. 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη ανατροπή από το... πουθενά - Χαλάει η μεταγραφή Κένεντι στον Ολυμπιακό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags