Facebook Pixel Ολυμπιακός - Γιουσέφ Ελμ Αραμπί: Ανακοίνωση-έκπληξη Μαρτίνεθ σε Ελ Αραμπί πριν τον ΠΑΟ - Απόφαση για Σκάπρα - Δεν κάνει ξανά το ίδιο λάθος!
| 2023-10-20 18:48:00

Ανακοίνωση-έκπληξη Μαρτίνεθ σε Ελ Αραμπί πριν τον ΠΑΟ - Απόφαση για Σκάπρα - Δεν κάνει ξανά το ίδιο λάθος!

του Παναγιώτη Νικολάου
Ανακοίνωση-έκπληξη Μαρτίνεθ σε Ελ Αραμπί πριν τον ΠΑΟ - Απόφαση για Σκάπρα - Δεν κάνει ξανά το ίδιο λάθος!

Τι συμβαίνει με τον 36χρονο φορ και τι είπε στου Ρέντη ο Ισπανός προπονητής, ο οποίος έχει δουλέψει πολύ σκλήρά στην διακοπή και είναι έτοιμος για όσα περιμένουν τους Πειραιώτες τον επόμενο μήνα. Έρχονται επιλογές που δεν θα περιμένει κανείς...

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την Μπαρτσελόνα έκανε λόγο για το ''απάνθρωπο πρόγραμμα'' το οποίο έχει η ομάδα του. Η ατάκα αφορούσε το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου, αλλά το πρόγραμμα και στην ομάδα ποδοσφαίρου δεν είναι και πολύ...καλύτερο. Συγκεκριμένα, οι πρωτοπόροι θα παίξουν επτά ματς σε διάστημα 22 ημερών. Ένα παιχνίδι ανά τρεις ημέρες. Και τι αγώνες;

Αρχή στις 22 Οκτωβρίου με τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι κορυφής, αγώνας - ''φωτιά'' με τη Γουέστ Χαμ στο Φάληρο που θα κριθούν πολλά για την ευρωπαϊκή συνέχεια του συλλόγου και μετά δύσκολη αποστολή στην Κρήτη με τον ΟΦΗ. Μια εβδομάδα μετά το μεγάλο ματς με τον ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και ξανά Europa League με τα ''σφυριά''. Το ''καυτό'' πρόγραμμα ολοκληρώνεται με παιχνίδι στην Τρίπολη με τον Αστέρα. Τότε θα γίνει διακοπή για τις εθνικές ομάδες και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θέλει η ομάδα του να πετύχει σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η λύση στο πρόβλημα το μεγάλο ροτέισιον

Πώς θα γίνει αυτό; Με το άνοιγμα του ροτέισιον και την ένταξη ποδοσφαιριστών, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής. Το ιδανικό παράδειγμα είναι ο παίκτης - συνώνυμο των ερυθρόλευκων γκολ τα περασμένα χρόνια. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει χάσει θέση στην ιεραρχία των στράικερ και αυτή τη στιγμή βρίσκεται πίσω τόσο από τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί όσο και από τον Στέφαν Γιόβετιτς. Συγκεκριμένα, ο Μαροκινός ''φονιάς'' έχει αγωνιστεί μόλις 265 λεπτά αυτή τη σεζόν και έχει σκοράρει μόλις ένα τέρμα.

Ο 36χρονος άσος έχει δει τον συμπατριώτη του Ελ Κααμπί, να έχει κερδίσει φανέλα βασικού με τα 9 γκολ του σε όλες τις διοργανώσεις. Ο ίδιος πάντως δεν πτοείται. Σε αυτό καταλυτικό ρόλο παίζει και η στάση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ο οποίος έχει αποσαφηνίσει πως θα ''επιστρατευτούν'' και οι ρεζέρβες στον απαιτητικό αυτό κύκλο αγώνων. Για αυτό και όλοι είναι σε ετοιμότητα, με τον Ισπανό κόουτς να κάνει ό,τι χρειάζεται για να τους κρατήσει στην τσίτα.

Η παγίδα που πρέπει να αποφύγουν οι ερυθρόλευκοι

Ήδη ο τεχνικός του Ολυμπιακού έχει δείξει πως θέλει όλους τους παίκτες του διαθέσιμους. Για παράδειγμα και οι τέσσερις κεντρικοί αμυντικοί έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής, με τον Πορόζο να εντάσσεται σταδιακά, ο Σολμπάκεν ήδη έχει πάρει τις ευκαιρίες του, ο Σκάρπα μπήκε κανονικά. Αυτά είναι σημάδια ότι οι Πειραιώτες έχουν κατανοήσει πόσο μακρά θα είναι η σεζόν. Εδώ, όμως, είναι και η παγίδα: να επαναλάβουν το περσινό ολέθριο σφάλμα.

Ποιο ήταν αυτό; Ότι τη σεζόν 2022-2023 χρησιμοποίησε συνολικά 47 παίκτες! Μια χρονιά που είχε αρχίσει με τεράστιες προσδοκίες και με τον κόσμο ''φτιαγμένο'' με τον ερχομό των Μαρσέλο και Χάμες Ροντρίγκεζ, κατέληξε σε πλήρη αποτυχία. Το πάθημα έγινε μάθημα και με την παρουσία Αντόνιο Κορδόν και Ντιέγκο Μαρτίνεθ, η σοβαρότητα έχει επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Και ο στόχος, πλέον, είναι ο γυρισμός και στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου!

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Χαμένα 1.5 εκατ. για Μπακαμπού - Λείπει ο ΠΑΟΚ σε Νάρεϊ - Αποτυχημένος στον ΠΑΟ, MVP στη Γερμανία!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags