Διαφορά στο οικονομικό φαίνεται ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, σε αυτή την πρώτη φάση που οι Πειραιώτες είχαν επαφή με την πλευρά τού πεπειραμένου άσου για να φανεί αν υπάρχει προοπτική για ανανέωση.

Ο Αλέξανδρος υπέγραψε στον Ολυμπιακό τον Σεπτέμβριο του 2022 (κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, μετά από τον τραυματισμό του Τόμας Βατσλίκ) και το καλοκαίρι τού 2023 ενεργοποιήθηκε η οψιόν ανανέωσης του συμβολαίου του μέχρι το 2024 - Είχε συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό συμμετοχών.

Κι εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε ότι αφενός ο Έλληνας άσος είναι στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία για τερματοφύλακας, καθώς είναι 34 ετών και γεμάτος εμπειρίες σε υψηλό επίπεδο, αφετέρου όμως δεν έχει και όλο το ποδοσφαιρικό μέλλον μπροστά του. Άρα χρειάζεται να υπάρξει και από τις δύο πλευρές μια ισορροπία για αυτά που προσφέρουν/ζητούν, ώστε να μην χαθεί η ευκαιρία.

Ποια ευκαιρία είναι αυτή; Να συνεχίσει ο Πασχαλάκης στο Λιμάνι για τα επόμενα χρόνια και, παράλληλα, να αρχίσει να μοιράζεται περισσότερο τον χρόνο συμμετοχής με τον Τζολάκη. Που όλοι γνωρίζουν ότι θα είναι ο επόμενος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.

Μπορεί, τελικά, ο Πασχαλάκης να μην συνεχίσει στον Πειραιά; Η απάντηση είναι "ναι", αν και υπάρχει διάχυτη η εντύπωση ότι αργά ή γρήγορα θα προκύψει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Χωρίς ποτέ να ξεχνάμε ότι ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ από την πρώτη μέρα τής παρουσίας του στην ομάδα είχε ζητήσει την έλευση τερματοφύλακα - Άρα δεν αποκλείεται να έχει κάποια άλλη λύση στο μυαλό του για τη θέση κάτω από τα δοκάρια.

Συνδυαστικά με την πληροφορία από τη Θεσσαλονίκη που θέλει τον Πασχαλάκη να έχει ως όνειρο την προοπτική να αγωνιστεί στο εξωτερικό κάποια στιγμή (τα άλλα δύο ποδοσφαιρικά του όνειρο ήταν να κατακτήσει τίτλους και να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό!), ας κρατήσουμε σε μια άκρη τού μυαλού μας ότι ίσως υπάρχει άλλη προοπτική για την καριέρα του, μακριά από την Ελλάδα.

"Πλάνο χωρίς Πασχαλάκη ο Ολυμπιακός - Μια διετία ακόμα σε υψηλό επίπεδο - Σε Ιταλία ή Ισπανία"

Το sportdog επικοινώνησε με τον Θοδωρή Κάντα, προπονητή του Πασχαλάκη την εποχή που ήταν στον Πανθρακικό και έκανε το άλμα για τον ΠΑΟΚ, και τον γνωρίζει πολύ καλά, για να μάθουμε περισσότερα.

"Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και η τύχη. Έχει συμβεί κι άλλες φορές να πάει τερματοφύλακας τελευταία στιγμή σε μια ομάδα και να παίζει καλά. Το πλάνο τού Ολυμπιακού πέρσι δεν είχε τον Πασχαλάκη, λόγω της παρουσίας του Βατσλίκ, αποδείχθηκε όμως ότι καλώς τον πήραν", ανέφερε αρχικά ο Θ. Κάντας μέσω του sportdog για τον τρόπο που βρέθηκε στο Λιμάνι ο πεπειραμένος άσος και στη συνέχεια συμπλήρωσε για το πόσο ακόμα μπορεί να συνεχίσει σε υψηλό επίπεδο:

"Είναι σε ώριμη ηλικία, έχει μπροστά του μια πάρα πολύ καλή διετία. Από τα 34, που είναι σήμερα, μέχρι 36. Είναι αθλητής που ξέρει να προστατευτεί και να συντηρήσει το σώμα του, άρα έχει μίνιμουμ μια διετία για να κάνει πρωταθλητισμό σε υψηλό επίπεδο, όπως τώρα".

Αν δεν παραμείνει στον Ολυμπιακό, σε ποιο πρωτάθλημα θα ταίριαζε για να παίξει;

"Ο σωματότυπος του είναι για το ιταλικό και το ισπανικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι απίθανο να φύγει, όπως ήρθε στον Ολυμπιακό και ήρθε στο παρά πέντε και κέρδισε τους πάντες με το καλημέρα, έτσι μπορεί να αποχωρήσει κιόλας. Στη ζωή είναι όλα. Πιστεύω ότι θα του ταίριαζαν ισπανικές και ιταλικές ομάδες".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ντόμινο στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός! Δεδικασμένο Μπρινιόλι στη Φιλαδέλφεια - Θα συνεχιστεί το ντέρμπι"