Facebook Pixel Ολυμπιακός: Έτσι ονειρεύονται Ολυμπιακό, τον... απογείωσε ο ΠΑΟ - Τα έσβησε όλα ο Φορτούνης - Ανατροπή με Πορόσο, Ορτέγκα
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-26 23:13:00

Έτσι ονειρεύονται Ολυμπιακό, τον... απογείωσε ο ΠΑΟ - Τα έσβησε όλα ο Φορτούνης - Ανατροπή με Πορόσο, Ορτέγκα

του Παναγιώτη Νικολάου
Έτσι ονειρεύονται Ολυμπιακό, τον... απογείωσε ο ΠΑΟ - Τα έσβησε όλα ο Φορτούνης - Ανατροπή με Πορόσο, Ορτέγκα

Ποιοι ξεχώρισαν και οι ευχάριστες εκπλήξεις στον θρίαμβο με Γουέστ Χαμ! Ο Ολυμπιακός "έφτιαξε" τον κόσμο του, βγάζοντας στο γήπεδο μία εικόνα... βγαλμένη από τις καλύτερες εποχές του Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο.

«Απόψε έχει δείπνο στην κόλαση». Αυτό ήταν το κεντρικό πανό στο φοβερό κορεό των οπαδών του Ολυμπιακού απόψε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Οι φίλαθλοι το ζήτησαν και οι παίκτες του Μαρτίνεθ το έφεραν εις πέρας. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκαν τρία μαγικά συστατικά: η μαγκιά του Μαρτίνεθ να δει το λάθος του και να το διορθώσει, η απίστευτη ενέργεια των ποδοσφαιριστών και ο Φορτούνης να αναλάβει το ρόλο του μαέστρου. Ας τα πάρουμε με τη σειρά, όμως. Πριν πάμε στην ελληνική ομάδα να εξετάσουμε τη Γουέστ Χαμ. Αυτή ήταν το φαβορί, η διαφορά στη χρηματιστηριακή αξία των ομάδων τα λέει όλα άλλωστε.


Ο Μόγιες δεν είχε... προβλέψει το έργο!


Τα ''σφυριά'' ήρθαν στο Φάληρο έχοντας στην πλάτη τους την 4άρα από την 'Αστον Βίλα και ταυτόχρονα δύο στα δύο στον όμιλο. Ήτοι, είχαν διαμορφωθεί όλες εκείνες οι συνθήκες ώστε να προσεγγίσουν το ματς διεκπεραιωτικά. Γνώριζαν ότι έρχονται να αγωνιστούν σε... κολασμένη ατμόσφαιρα, αλλά παρέβλεψαν ότι ο Ολυμπιακός θα είναι όπως πρέπει. Πώς ήταν οι ερυθρόλευκοι, θα αναρωτηθεί κανείς. Όπως ακριβώς τους ονειρεύονται οι εκατομμύρια οπαδοί τους. Κι αυτό γιατί ο Μαρτίνεθ μελέτησε σωστά το παιχνίδι.


Στο πρόσφατο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Ισπανός τεχνικός είχε ξεκινήσει δίδυμο στα χαφ τους Αλεξανδρόπουλο και Καμαρά. Ο Έσε αντιμετώπιζε προβλήματα και δεν ήταν σε θέση να μπει. Σήμερα, όμως, τα πράγματα ήταν αλλιώς και ο Μαρτίνεθ εύστοχα αποφάσισε να αρχίσει και με τους τρεις παρόντες. Το πάθημα από τον ΠΑΟ έγινε μάθημα. Θέμα ο Ολυμπιακός είχε μόνο στο κέντρο της άμυνας, όπου οι δύο διαθέσιμοι στόπερ ήταν οι Πορόσο - Ρέτσος. Αυτοί δεν τα πήγαν απλώς καλά, αλλά άριστα. Ο λόγος; Η ενέργεια της ομάδας.

 


Τέτοιο τρέξιμο και ένταση από τις ημέρες του Μαρτίνς


Ναι, είναι νωρίς ακόμα στη σεζόν και είναι λογικό μια ομάδα που «περπατάει, πάνω στη γέφυρα που οικοδομεί» να ζορίζεται. Αυτό άπαντες το κατανοούσαμε, μα μέχρι σήμερα δεν είχαμε δει αυτόν τον...άγριο Ολυμπιακό. Απόψε οι Πειραιώτες δεν έχασαν μονομαχία για μονομαχία, έδωσαν ρεσιτάλ στοχοπροσήλωσης και έδεσαν κόμπο με την πίεση τη Γουέστ Χαμ. Ένα ανελέητο ''σφυροκόπημα'' με μπόλικη χαμαλοδουλειά από την τριανδρία του άξονα και ασύλληπτη ώθηση από το κατάμεστο γήπεδο!


Η εικόνα του ματς ήταν απλώς καθηλωτική. Ο Ολυμπιακός σημείωσε την πρώτη μεγαλειώδη εμφάνισή του επί Μαρτίνεθ και συνάμα θύμισε κάτι από τον πρόσφατο μεγάλο Olympiacos του Μαρτίνς. Στο τρίπτυχο θέληση - ενέργεια - σχέδιο η αποψινή εκδοχή των ερυθρόλευκων δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τα τεράστια ''διπλά'' επί της Άρσεναλ το 2020 και το 2021. Γι' αυτό και σήμερα όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα υποκλίνεται με όσα παρακολούθησε.


Φορτούνης να τον πιεις στο ποτήρι και οι... αφανείς ήρωες


Δύο χιαστοί, στα πρόθυρα της διακοπής συμβολαίου, αφαίρεση του ''7'' από την πλάτη του, διαπόμπευση. Αυτά έχει περάσει ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Φορτούνης στην ομάδα της καρδιάς του. Και είναι σαν να μη συνέβησαν ποτέ. Αναμενόμενο, άλλωστε, γιατί πολύ απλά ο χειρότερος Φορτούνης είναι πάνω από τον καλύτερο ανταγωνιστή του στη θέση του 10αριού. Κι όταν αποκτάει το κίνητρο που απόψε είχε όλος ο ερυθρόλευκος οργανισμός, τότε το μίγμα μοιάζει με... δυναμίτη. Σαν αυτόν που εξαπέλυσε στον Αρεολά και άνοιξε το σκορ. Ο Έλληνας άσος δεν έκανε απλώς ματσάρα, έκανε όλους να διερωτώνται: ''τι θα συνέβαινε στην καριέρα του, αν δεν είχε υποστεί τόσους σοβαρούς τραυματισμούς'';


Αυτή είναι μια ερώτηση που δε θα απαντηθεί. Αυτό που απαντήθηκε πάντως, είναι τι παικταράδες είναι δύο αφανείς ήρωες. Ο Πορόσο προαναφέραμε ότι έπαιξε αναγκαστικά, όμως με το παιχνίδι του έπεισε ότι μπορεί να σταθεί ως βασικός και να κάνει τη διαφορά. Ευχάριστη έκπληξη, σίγουρα. Δυσάρεστη έκπληξη ήταν ο Ορτέγκα για τη Γουέστ Χαμ, όμως. Ο Αργεντινός έως τώρα δεν είχε παρουσιάσει την καλύτερη εκδοχή του. Απόψε όλα σβήστηκαν. Ποιοτικός ανασταλτικά, ''σκύλος'' στα τρεξίματά του και νοοτροπία νικητή. Απέδειξε ότι έχει όλο το πακέτο και ο Κορδόν δεν τον επέλεξε τυχαία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags