Τη δεύτερη στη σειρά νίκη του πανηγύρισε ο Άρης στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στην 9η στροφή της Stoiximan Super League.

Οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους στο δεύτερο μέρος, ύστερα από ένα ανούσιο πρώτο και με σκόρερ τους Σουλεϊμάνοφ (55’) και Σαμόρα (75’) «ανέβηκαν» προσωρινά στην 6η θέση, εν αναμονή και του αυριανού (30/10) παιχνιδιού του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό στην Κρήτη.

Οι Ηπειρώτες ολοκλήρωσαν με 10 τον αγώνα, καθώς ο Τζίνο είδε δεύτερη κίτρινη-κόκκινη στο 61’. Ακόμη και με 11 όμως οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν καλοί και δεν εμφανίστηκαν ανταγωνιστικοί στο «Κλεάνθης Βικελίδης», παραμένοντας 13οι με 5 βαθμούς…

Τέλος, με πρόβλημα τραυματισμού στον ώμο αποχώρησε ο Οντουμπάτζο στο 34′ και σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το γήπεδο θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις τη Δευτέρα.

Πίεση άνευ ουσίας…

Ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των Ιωαννίδη και Μιχαλήτσου κρατήθηκε πριν τη σέντρα. Στο αγωνιστικό μέρος, με πίεση ψηλά, ψάχνοντας το γκολ από νωρίς μπήκε ο Άρης στο ματς, εν αντιθέσει με τον ΠΑΣ Γιάννινα που «έψαχνε» την κόντρα!

Σε μία εξ αυτών στο 11’ ο Τζίμας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, χωρίς όμως να πλασάρει τον Κουέστα, στον οποίο έκανε και επιθετικό φάουλ!

Στο 21’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Παμλίδη, με τη φάση να ελέγχεται και τον διαιτητή Μανούχο να δίνει συνέχεια στην αναμέτρηση. Δύο λεπτά μετά οι Θεσσαλονικείς απείλησαν ουσιαστικά για πρώτη φορά με το σουτ του Νταρίντα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Το παιχνίδι «έχασε» και τον… ελάχιστο ρυθμό που είχε στο επόμενο τέταρτο, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν κάποια σπουδαία στιγμή, αν και ο Άρης πίεζε συνεχώς δίχως αποτέλεσμα…

Στο 38’ ο Φεράρι σούταρε από μακριά, με την μπάλα να περνάει έξω.

Μέχρι και την ανάπαυλα του ημιχρόνου δεν άλλαξε τίποτα στο 0-0 παρά τα 10 σουτ των γηπεδούχων, με την εικόνα του αγώνα να ικανοποιεί μόνο όσους είχαν αϋπνίες…

Το… μονότερμα έφερε αποτέλεσμα

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο 45λεπτο, με τον Άρη να πιέζει και να θέλει το γκολ και τον ΠΑΣ Γιάννινα να αμύνεται. Στο 50’ ο Κλέιμαν έκανε κακή έξοδο σε κόρνερ των Θεσσαλονικιών, όμως το τελείωμα του Μπράμπετς ήταν εξίσου κακό!

Πέντε λεπτά μετά η πίεση των γηπεδούχων βρήκε αντίκρισμα με την κεφαλιά του Σουλεϊμάνοφ να νικάει τον γκολκίπερ των Ηπειρωτών για το 1-0. Αυτό μάλιστα ήταν το πρώτο γκολ του 23χρονου με τη φανέλα του συλλόγου.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους φιλοξενούμενους, ο Τζίνο είδε δεύτερη κίτρινη-κόκκινη στο 61’ και άφησε την ομάδα του με 10!

Με το αριθμητικό πλεονέκτημα υπέρ του ο Άρης «έψαχνε» το δεύτερο γκολ για να «καθαρίσει» τη νίκη, δίχως όμως να το βρίσκει. Ακόμη και όταν το βρήκε με τον Σαμόρα στο 73’, αυτό δε μέτρησε για οφσάιντ.

Εν τέλει ο ίδιος παίκτης σκόραρε δύο λεπτά μετά σε φάση διαρκείας για το 2-0, δίνοντας επί της ουσίας από εκείνη την στιγμή το τρίποντο στην ομάδα του.

Μάλιστα ο 21χρονος έφτασε κοντά και στο 3-0, όμως η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και έφυγε άουτ!

Τελικό αποτέλεσμα, 2-0…

Η ταυτότητα του ματς:

9η αγωνιστική Stoiximan Super League

Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»

Διαιτητής: Μανούχος

Βοηθοί: Πετρόπουλος, Βεργέτης

4ος: Κωνσταντίνος Πουλικίδης

VAR: Ευαγγέλου

AVAR: Νιδριώτης

Κίτρινες: 16’ Φαμπιάνο, 45+2’ Σουλεϊμάνοφ, 72’ Μορόν, 80’ Βερστράτε – 45+2’, 61’ Τζίνο

Κόκκινη: 61’ Τζίνο

Σκόρερ: 55’ Σουλεϊμάνοφ, 75’ Σαμόρα

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο (λ.τρ. 34’ Μοντόγια), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, Βερστράτε, Νταρίντα (88’ Πάρντο), Σουλεϊμάνοφ (88’ Τζούρασεκ), Παναγίδης (63’ Σαμόρα), Κάρλσον (63’ Μενέντες), Μορόν.

Στον πάγκο έμειναν οι: Χουτεσιώτης, Χριστοδουλόπουλος, Ντουκουρέ, Φατόρε.

ΠΑΣ Γιάννινα (Στάικος): Κλέιμαν – Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούσης – Καραχάλιος, Ριένστρα (83’ Λιάσος), Παμλίδης (71’ Μπάλαν), Τζίνο, Τζίμας (83’ Έφορντ) – Ροσέρο (83’ Κιάκος).

Στον πάγκο έμειναν οι: Αθανασίου, Κόντε, , Μπακαδήμας, Πανάγου, Μπορτιγκαράι