ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Σε παράσταση για έναν… ρόλο μετέτρεψε το ντέρμπι της OPAP Arena η Ένωση που χωρίς να έχει απολύτως κανένα πρόβλημα επικράτησε με 2-0 του Δικεφάλου του Βορρά. Οι παίκτες του Αλμέιδα κατάφεραν και επωφελήθηκαν από τα λάθη της άμυνας των αντιπάλων τους, ενώ παράλληλα η πίεση που άσκησαν στο κέντρο, ανάγκασε τους ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου να μην μπορούν να φτάσουν σε τελική προσπάθεια κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, παρά μόνο σε μια στις καθυστερήσεις. Πλέον οι νταμπλούχοι είναι στο μείον δύο από την κορυφή, έχοντας ολοκληρώσει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, ενώ ο Δικέφαλος του Βορρά πρέπει άμεσα να ανασυνταχτεί μιας και ακολουθεί νέο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή (5/11).

Το ματς:

To ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια θα ξεκινήσει με το παιχνίδι να είναι μοιρασμένο και τους δύο αντιπάλους να προσπαθούν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους, χωρίς κάποιος από τους δύο να δείχνει πως θέλει να περιμένει. Η πρώτη τεράστια ευκαιρία θα έρθει στο 12’, από πλευράς Ένωσης. Μετά από λάθος του Σαμάτα, οι παίκτες του Αλμέιδα θα κλέψουν την μπάλα, ο Ελίασον θα κάνει τη σέντρα από τα αριστερά, με τον Πόνσε να πιάνει την κεφαλιά όμως η προσπάθειά του θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι. Ότι όμως δεν έγινε εκεί, θα συμβεί πέντε λεπτά μετά. Ο Κοτάρσκι θα κάνει λάθος γέμισμα, με την μπάλα να φτάνει στον Μάνταλο, που θα βρει πολύ ωραία τον Πινέδα μέσα στην περιοχή και τον Μεξικανό με πολύ ωραία κεφαλιά να κάνει το 1-0.

Ο Δικέφαλος του Βορρά, με το γκολ, θα προσπαθήσει να αντιδράσει, όμως τα λάθη στην μεσαία γραμμή δεν το έδινε την ευκαιρία να απειλήσει την εστία του Στάνκοβιτς. Τα πολλά φάουλ και οι συχνές διακοπές του παιχνιδιού δεν άφηναν στους ποδοσφαιριστές να βρουν ρυθμό, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα οι φάσεις να είναι ελάχιστες και τους γηπεδούχους, παρά το γεγονός ότι ήταν μπροστά σκορ, να δείχνουν πιο απειλητικοί. Σε μια τέτοια στιγμή, στο 40’ η Ένωση θα χάσει καλή ευκαιρία να κάνει το 2-0, όταν μετά από σέντρα που θα κάνει ο Ελίασον, από τα δεξιά, ο Πόνσε θα πιάσει την ανάποδη κεφαλιά, με την μπάλα όμως να φεύγει ελάχιστα μακριά από το κάθετο δοκάρι του Κοτάρσκι. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η πίεση στη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ, από τους παίκτες της ΑΕΚ ήταν τέτοιο, που οι παίκτες του Δικεφάλου του Βορρά ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος, χωρίς να κάνουν τελική προσπάθεια.

Οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να δείξουν άλλα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι που θα φανεί από τη αρχή, με τους παίκτες του Λουτσέσκου να ανεβάζουν την γραμμή της άμυνάς τους, με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν την κυκλοφορία της ΑΕΚ, κάτι που ήταν «όπλο» της στο πρώτο μέρος. Αυτό βέβαια δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην Ένωση, μιας και θα επωφεληθεί από ακόμα ένα λάθος στην άμυνα των αντιπάλων της και θα καταφέρει να βρει και δεύτερο γκολ. Στο 54’ ο Εκόνγκ θα πασάρει λανθασμένα, με τον  Σιμάνσμκι να κλέβει την μπάλα και να γυρίζει ωραία την μπάλα και το Ελίασον με σουτ να κάνει το 2-0. Μάλιστα στο 65’ οι γηπεδούχοι θα απειλήσν και πάλι, όμως ένα σουτ που θα κάνει ο Τσούμπερ θα περάσει άουτ.

Οι νταμπλούχοι θα έχουν ακόμα δύο καλές στιγμές για να πετύχουν και τρίτο γκολ, όταν αρχικά στο 80' μετά από εκτέλεση φάουλ ο Μουκουντί θα πάρει την κεφαλιά, αλλά ο Κοτάρσκι θα μπλοκάρει, χωρίς πρόβλημα, ενώ δύο λεπτά μετά ο Σιμάνσκι θα βρει πολύ ωραία τον Τσούμπερ και αυτός τον Γαλανόπουλο, όμως το πλασέ του τελευταίου θα περάσει άουτ. Ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου η Ένωση θα φτάσει κοντά και σε τρίτο γκολ, όταν μετά από ωραία προσπάθεια ο Τσούμπερ θα κάνει το σουτ, έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά την μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το πλασέ του Πισάρο στο 90+3'. Στα υπόλοιπα λεπτά δεν θα αλλάξει κάτι, με το 2-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Σκόρερ: 17’ Πινέδα, 54’ Ελίασον

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι (82' Πισάρο), Γιόνσον (65’ Γαλανόπουλος), Πινέδα, Ελίασον (82' Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος (64’ Τσούμπερ), Πόνσε (82' Άμραμπατ).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (46’ Σάστρε), Εκόνγκ, Νάσμπεργκ (59’ Κουλιεράκης), Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (75' Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ (60’ Τάισον), Ζίβκοβιτς, Σαμάτα (75' Τόμας)