Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Πέναλτι" για Ολυμπιακό αν διώξει Σολμπάκεν - Απογοήτευση για Φρέιρε, πιθανή αποχώρηση - Έρχονται 2 στόπερ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-20 19:59:00

"Πέναλτι" για Ολυμπιακό αν διώξει Σολμπάκεν - Απογοήτευση για Φρέιρε, πιθανή αποχώρηση - Έρχονται 2 στόπερ!

GOALάρες by Εvaggelistis
"Πέναλτι" για Ολυμπιακό αν διώξει Σολμπάκεν - Απογοήτευση για Φρέιρε, πιθανή αποχώρηση - Έρχονται 2 στόπερ!

Ο όρος για τον Νορβηγό και οι "καμπάνες" για τον Αργεντινό αμυντικό. Πώς οι δανεικοί και οι θέσεις ξένων στο ερυθρόλευκο ρόστερ θα κρίνουν τις μεταγραφές του Ιανουαρίου στο Λιμάνι. Ο Ευάγγελος Μίχος προσπαθεί να λύσει τον γρίφο και δίνει αποκλειστικές πληροφορίες για τους παίκτες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση!

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Έχει επτά δανεικούς και έξι ξένους στο ρόστερ του. Δηλαδή έχει εξαντλήσει τους δανεισμούς, εκτός κι αν διακόψει κάποιον ή κάποιους ενώ έχει καλύψει συν μία τις θέσεις των ξένων. Ενόψει όμως της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου ένας δανεισμός που θα σταματήσει για ;να αντικατασταθεί από άλλον δανεικό παίκτη, μπορεί κάλλιστα να ανοίξει παράθυρο για να έρθει επιπλέον ξένος!! Πώς συνδυάζονται αυτά τα δύο; Αν αποκτηθεί παίκτης δανεικός, που θα καλύπτει θέση αναντικατάστατου μέχρι τώρα ξένου, οπότε θα μπορούν να γίνονται διαφορετικοί συνδυασμοί με τη δηλωμένη πεντάδα των ξένων στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος! Αυτό και όποιος κατάλαβε κατάλαβε, διαφορετικά υπομονή για κανένα μήνα ακόμα μπας και το εμπεδώσουμε καλύτερα. Θυμίζω τους έξι βασικούς ξένους του Ολυμπιακού: Ροντινέι, Ορτέγκα, Πορόζο, Χέσε, Καμάρα, Ελ Κααμπί. Και τους επτά δανεικούς: Σολμπάκεν, Σκάρπα, Ρίτσαρντς, Ποντένσε, Πορόζο, Φρέιρε, Αλεξανδρόπουλος

ΣΟΛΜΠΑΚΕΝ: Προφανώς όχι τυχαία από τους 7 δανεικούς του Ολυμπιακού διέρρευσε το όνομα του Νορβηγού για διακοπή του δανεισμού του, χωρίς μάλιστα μέχρι τώρα να έχει διαψευστεί κάτι. Ο Σολμπάκεν δείχνει (δεν ξέρω όμως, αν όντως είναι, έχω ενστάσεις και τις παραθέτω παρακάτω!) σαν η πιο συμβατή περίπτωση δανεισμού από τους 7 για διακοπή τον Γενάρη. Συμβατή και για αγωνιστικούς λόγους, με την έννοια πως όσες ευκαιρίες έχει πάρει μέχρι τώρα δεν κατάφερε να δείξει πως μπορεί να "κολλήσει" αλλά και για πρακτικούς λόγους, με την έννοια πως υπάρχει στη Ρόμα σε κορυφαία διοικητική θέση η Λίνα Σουλούκου, η πρώην γενική διευθύντρια του Ολυμπιακού. Οπότε θεωρητικά θα ήταν πιο εφικτή, καλοπροαίρετη και σε θετικό πλαίσιο μία διαπραγμάτευση για διακοπή του δανεισμού του. Προκύπτουν όμως κι αρκετά... αλλά! Εξηγούμαι: ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει να πληρώσει loan fee 1,5 εκατομμύριο ευρώ για τον διεθνή Noρβηγό ακραίο και αυτό το ποσό όχι μπροστά/προκαταβολικά αλλά σε βάθος μέσα στη σεζόν. Επίσης, ο Ολυμπιακός έχει αναλάβει ολόκληρο το συμβόλαιο του συμβολαίου του Solbaken για τη σεζόν 2023-24. Kαι εδώ υπάρχει... θέμα, με την έννοια πως εφόσον διακοπεί το Γενάρη ο δανεισμός του Νορβηγού ο Ολυμπιακός να μη χρειαστεί/αναγκαστεί να καταβάλει ούτε όλο το ενοίκιο του, ούτε όλο το συμβόλαιο του. Βλέπετε το τελευταίο είναι και το πέναλτι που έχει προβλεφθεί στο deal για πρόωρη ρήξη του δανεισμού του με υπευθυνότητα του Ολυμπιακού. Όπως πέναλτι, με ένα συγκεκριμένο ποσό, έχει προβλεφθεί στη συμφωνία δανεισμού μεταξύ Ρομά και Ολυμπιακού, εφόσον ο Σολμπάκεν δεν συμπληρώσει ένα πλαφόν συμμετοχών που έχει προκαθοριστεί. Υπάρχει και τρίτο... πρόβλημα που ίσως αποδειχθεί και μεγαλύτερο για τη διακοπή του δανεισμού του. Ο Νορβηγός μέχρι τώρα έχει αγωνιστεί σε δύο ομάδες αφού πρόλαβε να παίξει ως αλλαγή και σε ματς της Ρόμα πριν έρθει δανεικός στον Ολυμπιακό Αυτό σημαίνει πως το Γενάρη στην Ευρώπη μπορεί να παίξει μόνο στον Ολυμπιακό ή να επιστρέψει στη Ρόμα. Διαφορετικά θα πρέπει να αλλάξει ήπειρο και να πάει να αγωνιστεί είτε στο MLS, είτε στην Αραβία. Προοπτικές που δεν φαντάζουν και πολύ πιθανές η εύκολες. Το χειρότερο στην περίπτωση του είναι πως η Ρόμα δεν θέλει πίσω το Γενάρη τον Σολμπάκεν ενώ και αυτός έχει πάρει την... κάτω βόλτα αφού δεν αγωνίζεται ούτε στα φιλικά της εθνικής Νορβηγίας. Οπότε βλέπω πολύ να χλωμιάζει η πιθανότητα διακοπής του δανεισμού του Σολμπάκεν στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και να μένει κανονικά στο λιμάνι...

ΔΥΟ ΣΤΟΠΕΡ: Γράφτηκε σήμερα στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού πως υπάρχει πολύ σοβαρή πιθανότητα τον Γενάρη να αποκτήσει δύο και όχι έναν στόπερ. Μάλιστα στο ίδιο ρεπορτάζ γινόντουσαν και ονομαστικές αναφορές του στυλ: ο ένας θα είναι ο Ερνάντεζ και ο άλλος ο Φελίπε ή ο Παλομινο. Η στήλη δεν θεωρεί απίθανο να αποκτηθούν όντως δύο στόπερ από τους ερυθρόλευκους στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο αλλά με μία προϋπόθεση. Ποια θα είναι αυτή; Να φύγει ο Αργεντινός Φρέιρε, ο οποίος και δανεικός είναι και δεν έχει πείσει μέχρι τώρα και βγάζει τραυματισμούς (έπαθε υποτροπή στην υποτροπή)! Ειδικότερα για τον Φρέιρε να πούμε σε περίπτωση που αποχωρήσει το Γενάρη ο Ολυμπιακός δεν θα γλιτώσει μεν θέση ξένου αφού έχει κοινοτικό διαβατήριο αλλά θα μπορεί να πάρει δανεικό. Όσον αφορά στα υποψήφια δίδυμα, το μόνο βέβαιο είναι πως ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να πάρει δύο ξένους στόπερ και αυτό αφού εκτός από τον Βραζιλιάνο Φελίπε υπάρχει και νεότερη πληροφόρηση σχετικά με τον Αργεντινό Ερνάντες πως δεν έχει τελικά ακόμη ισπανικό διαβατήριο, άρα λογίζεται και αυτός ως ξένος. Ο μοναδικός από την λάτιν τριάδα των υποψηφίων στόπερ για τον Ολυμπιακό (όπως αυτή εμφανίστηκε στο σημερινό ρεπορτάζ) που έχει κοινοτικό διαβατήριο (βουλγαρικό, από την εποχή που έπαιζε στη Λουντογκόρετς) είναι ο 34χρονος (σε δύο μήνες) Παλομίνο, με τις δυο, 2λεπτες συμμετοχές στην φετινή Αταλάντα!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναλαμβάνει ο Μαρινάκης για Φορτούνη - Η υπόσχεση μετά τη μείωση 50% - Μεγάλη πρόταση από εξωτερικό

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags