Ολυμπιακός: Τις πρώτες του προπονήσεις με τον Ολυμπιακό πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες ο Κάρλος Καρβαλιάλ, προσπαθώντας να προσαρμοστεί στην ομάδα και, φυσικά, να μάθει το υλικό που διαθέτει. Για αυτό και έχει ενδιαφέρον, τώρα, να δούμε αρχικά το πώς είναι ως προπονητής ο Πορτογάλος.

Ήδη από την εμπειρία που υπάρχει από την πρώτη του θητεία στην Ελλάδα, ο 59χρονος τεχνικός δεν ήταν αυστηρός με τους ποδοσφαιριστές του - Περισσότερο κοντά τους ήταν, παρά σε ένα απομακρυσμένο γραφείο με αυστηρότητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές φορές στην Τρίπολη είχε συνυπάρξει με ποδοσφαιριστές του σε βραδινές εξόδους (συνυπήρχαν σε κοινά μαγαζιά, δεν ήταν στην ίδια παρέα βέβαια!), χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα για ένα ποτό ή για φαγητό που δεν ήταν μέσα στο πρωτόκολλο (για παράδειγμα υπήρχαν μπουφέδες του Αστέρα που είχαν "απαγορευμένα" φαγητά) - Αν και πάντα ήθελε να γίνονται όλα με μέτρο.

Η πρόταση για να πάει στην Ίντερ ως βοηθός του Ζοσέ Μουρίνιο!

Να πούμε και κάτι που μάθαμε στην πιάτσα και δεν είναι γνωστό; Το καλοκαίρι τού 2008, που ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε φύγει από την Τσέλσι και είχε υπογράψει συμβόλαιο με την Ίντερ, είχε ζητήσει από τον Κάρλος Καρβαλιάλ (με τον οποίο είναι "σειρά" στους πορτογαλικούς ποδοσφαιρικούς πάγκους) να τον ακολουθήσει ως βοηθός του στην ιταλική ομάδα. Αλλά ο νυν προπονητής τού Ολυμπιακού δεν το είχε κάνει, γιατί ναι μεν ήθελε να φύγει από το ποδόσφαιρο της Πορτογαλίας και να δοκιμάσει για πρώτη φορά στο εξωτερικό, αλλά αυτό ήθελε να το κάνει ως πρώτος προπονητής και όχι ως κομμάτι προπονητικού staff. Ειδικά του τεράστιου Ζοσέ Μουρίνιο, που βρίσκονται όλοι στη σκιά του.

Δεν γνωρίζει κανείς αν μετά από τόσα χρόνια έχει μετανιώσει που αντί για Νο2-Νο3 στην Ίντερ τού Μουρίνιο προτίμησε τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά σε κάθε περίπτωση η επιλογή του δείχνει τεράστια γενναιότητα.

Αυτές τις αλλαγές θα κάνει ο Κάρλος Καρβαλιάλ στον Ολυμπιακό - Το δύσκολο πρόγραμμα - Οι μεταγραφές!

Για "αλλαγές... χθες" ανέφερε στο μήνυμά του ο Πορτογάλος τεχνικός στον Ολυμπιακό, αλλά αυτό μένει να το δούμε και στην πράξη. Αυτό που θα γίνει άμεσα είναι η αλλαγή στην αγωνιστική προσέγγιση της ομάδας, καθώς επί Ντιέγκο Μαρτίνεθ οι Πειραιώτες έδειχναν να μην έχουν κατασταλάξει σε σύστημα κ.λπ. Με αποτέλεσμα περισσότερο να προσαρμόζεται στον αντίπαλο και λιγότερο να έχει ένα κόμπακτ στιλ.

Αυτό αναμένεται να κάνει άμεσα ο Καρβαλιάλ - Για παράδειγμα στη Θέλτα είχε παίξει 4-4-2, σε ένα πολύ δύσκολο ποδόσφαιρο όπως είναι το ισπανικό, με την ομάδα να έχει ως στόχο την παραμονή και τίποτα παραπάνω. Προφανώς ο Ολυμπιακός είναι διαφορετική ομάδα, με άλλους στόχους, που αντιμετωπίζει ως επί το πλείστον κλειστές άμυνες κ.λπ. Σαφώς και αναμένεται να προσεγγίσει πιο επιθετικά τα παιχνίδια και με λιγότερο φόβο (σε σχέση με τον Μαρτίνεθ!).

Βέβαια ο νέος προπονητής έχει να αντιμετωπίσει και το δύσκολο πρόγραμμα που έρχεται, με παιχνίδια που δεν θα τα έλεγε κάποιος και εύκολα: α) Με τον Πανσερραϊκό εκτός έδρας (αν βρεθεί πρώτα λύση με τους διαιτητές), β) Με την Μπάτσκα Τόπολα στο Καραϊσκάκη, γ) Με τον Ατρόμητο, δ) Με τη Λαμία, ε) Με την ΑΕΚ.

Τέλος, αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι να δούμε πού θα ενισχυθεί η ομάδα. Προφανώς θα δοθεί βαρύτητα στο κέντρο της άμυνας, που δεν υπάρχουν όχι μόνο ιδιαίτερα ποιοτικές αλλά και ποσοτικά λύσεις - Δεν υπάρχουν επιλογές για τον προπονητή. Σίγουρα θα ανοίξει η κουβέντα για επιθετικό, ακόμα κι αν ενεργοποιηθεί ο Ελ Αραμπί, ενώ και στα χαφ του άξονα είναι περίπου δεδομένο ότι θα έρθει ποδοσφαιριστής τον Γενάρη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί έδιωξε Μαρτίνεθ ο Μαρινάκης, "τρελάθηκε" πριν 2 μήνες -"Αχρήστευσε" 10 παίκτες - Ο όρος σε Καρβαλιάλ!