Facebook Pixel Ολυμπιακός - Κάρλος Καρβαλιάλ: "Αυτό δεν θα ξαναγίνει στον Ολυμπιακό" - Οι 3 εντολές Καρβαλιάλ στου Ρέντη - "Δώρο" 5 μεταγραφές ο Μαρινάκης!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-11 10:00:00

"Αυτό δεν θα ξαναγίνει στον Ολυμπιακό" - Οι 3 εντολές Καρβαλιάλ στου Ρέντη - "Δώρο" 5 μεταγραφές ο Μαρινάκης!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Αυτό δεν θα ξαναγίνει στον Ολυμπιακό" - Οι 3 εντολές Καρβαλιάλ στου Ρέντη - "Δώρο" 5 μεταγραφές ο Μαρινάκης!

"Γκάζια" από τον Πορτογάλος, έρχονται παίκτες τον Γενάρη. Αν και βρίσκεται μόλις λίγες ημέρες στο Λιμάνι, ο νέος προπονητής ξεκαθάρισε στους ποδοσφαιριστές του όλα όσα πρέπει να αλλάξουν άμεσα, ίσως και μέχρι την Πέμπτη το βράδυ, ενώ η διοίκηση ετοιμάζει κάποιες ηχηρές προσθήκες.

Η αναγκαστική διακοπή της Super League λόγω της αποχής των διαιτητών άλλαξε τα δεδομένα για τον Κάρλος Καρβαλιάλ, ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του Ολυμπιακού σε ένα ματς που... κρίνει τη σεζόν. Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να έχουν ευρωπαϊκή συνέχεια και για να το πετύχουν, πρέπει να κάνουν το χρέος τους (σ.σ. τους αρκεί να μην ηττθούν από τη Μπάτσκα Τόπολα) ώστε να παίξουν στο Conference League. Ενδεχόμενος αποκλεισμός από την άσημη Μπάτσκα στο Φάληρο δεν θα είναι τίποτα λιγότερο από κάζο!

Μεταγραφές δεν μπορούν να γίνουν ακόμα, συνεπώς ο Καρβαλιάλ καλείται να δουλέψει με τους υπάρχοντες παίκτες και να διαγνώσει τα αγωνιστικά προβλήματα προκειμένου να διορθώσει όσο το δυνατόν πιο άμεσα τα σημαντικότερα. Μέχρι στιγμής, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πορτογάλος τεχνικός έχει εστιάσει σε ορισμένους τομείς, που θεωρεί ότι ευθύνονται κατά κύριο λόγο για τα αρνητικά αποτελέσματα.

Ο Καρβαλιάλ φέρεται να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος από την απόδοση των Ερυθρολεύκων στην άμυνα. Τόσο συνολικά, δηλαδή από τον τρόπο λειτουργείας των 11 παικτών, όσο και ειδικότερα από τον τρόπο που συμπεριφέρεται η αμυντική τετράδα. Θεωρεί πως δεν υπάρχει η κατάλληλη συνεννόηση μεταξύ των αμυντικών, ενώ διακρίνει και έλλειμα συγκέντρωσης, βάσει των όσων έχει δει από την ανάλυση την προηγούμενων αγώνων.



Επιπροσθέτως, στον Καρβαλιάλ δεν αρέσουν οι επιδόσεις του Ολυμπιακού στις στημένες φάσεις. Πράγματι, οι Πειραιώτες παίρνουν ελάχιστα από τα δικά τους στημένα, ενώ ταυτόχρονα υποφέρουν από τα αντίστοιχα των αντιπάλων τους. Με δεδομένα ότι οι στημένες μπάλες μπορούν να δώσουν νίκες ακόμα και σε ματς που η ομάδα δεν αποδίδει σύμφωνα με τις δυνατότητές της, ο έμπειρος τεχνικός προσανατολίζεται στο να δώσει αρκετή έμφαση στον συγκεκριμένο τομέα.

Τρίτον και σημαντικότερο; Η κακή νοοτροπία που θεωρεί ο Καρβαλιάλ ότι παρουσιάζουν συχνά οι παίκτες του Ολυμπιακού! Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Πορτογάλο προβληματίζει το γεγονός πως εντόπισε έλλειψη μαχητικότητας και χαλαρότητα ορισμένων παικτών σε σημαντικά κομμάτια των πρόσφατων αναμετρήσεων της ομάδας. Αυτό θα... κοπεί μαχαίρι, καθώς ο Καρβαλιάλ θέλει να βλέπει παίκτες που τα δίνουν όλα.

Ζητούμενο όπως είπαμε είναι να βγει ο Δεκέμβριος με τα διαθέσιμα "όπλα" έως ότου έρθει ο Ιανουάριος, που θα φέρει τη μεταγραφική ενίσχυση του Ολυμπιακού. Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, είναι πιθανό οι Ερυθρόλευκοι να προχωρήσουν σε -τουλάχιστον- πέντε προσθήκες στο ρόστερ.

Προτεραιότητα αποτελεί η απόκτηση στόπερ, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει έξτρα κίνηση με την προσθήκη και δεύτερου κεντρικού αμυντικού. Ειδικά από τη στιγμή που οι Φρέιρε, Πορόσο παρουσιάζουν συχνά προβλήματα τραυματισμών, εφόσον ο Καρβαλιάλ ζητήσει δύο στόπερ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα ικανοποιήσει την επιθυμία του.

Πιθανότατα θα αποκτηθούν επίσης κεντρικός χαφ, τουλάχιστον ένας εξτρέμ και ίσως ένας σέντερ φορ. Σε κάθε περίπτωση, το "ερυθρόλευκο" πλάνο είναι να γίνουν όσο το δυνατόν νωρίτερα οι κατάλληλες κινήσεις, γι΄ αυτό και ο νέος Αθλητικός Διευθυντής, Πέδρο Άλβες, έχει ήδη πέσει... με τα μούτρα στη δουλειά!

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρώτη μεγάλη αλλαγή Καρβαλιάλ στον Ολυμπιακό - Το… ανακοίνωσε σε Μασούρα - Έκπληξη με Ρίτσαρντς

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags