Ατρόμητος - Παναθηναϊκός: Την κακή κατάσταση, στην οποία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα επιβεβαίωσε ο Παναθηναϊκός. Μετά την ήττα-σοκ από τη Μακάμπι Χάιφα, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έφυγε ηττημένη με 3-2 και από το Περιστέρι, με αποτέλεσμα να μείνει στο -1 από την κορυφή όπου βρίσκεται ο ΠΑΟΚ.

Οι Πράσινοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Ιωαννίδη στο 38', όμως στη συνέχεια προδόθηκαν από την άμυνά τους και τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Ο Ιταλός γκολκίπερ "χάρισε" την ισοφάριση στον Γκονζάλες μετά από λανθασμένη έξοδο στο 45+2'.

Ο Βέργος γύρισε το ματς... τούμπα στο 50' μετά από αδράνεια του Γεντβάι, ενώ στο 64' ο Ρομπάιγ έδωσε προβάδισμα με 3-1 στον Ατρόμητο μετά από νέο σοβαρό λάθος του Μπρινιόλι!

Ο Παναθηναϊκός "ξύπνησε" αργά, είχε δοκάρι με τον Μαντσίνι στο 89' και μείωσε σε 3-2 με νέο πέναλτι του Ιωαννίδη στο 90+3', αλλά δεν κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης.

Ο Ατρόμητος, από την πλευρά του, πήρε μία πολύ σημαντική νίκη που τον ανέβασε στην 9η θέση με 15 βαθμούς. Στις 21 Δεκεμβρίου η ομάδα του Περιστερίου υποδέχεται τον Ολυμπιακό, ενώ μία μέρα νωρίτερα (20/12) ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στον Βόλο.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Σάσα Ίλιτς παρέταξε τον Ατρόμητο με σύστημα 4-2-3-1, έχοντας τον Τσιντώτα στο τέρμα και τους Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τζαβέλλα, Ντε Μποκ στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Κούντε και Γκονζάλες ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με τους Καμαρά, Βαλένσια και Ρομπάιγ να πλαισιώνουν τον μοναδικό προωθημένο, Βέργο.

Με 4-2-3-1 αγωνίστηκε και ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Μπρινιόλι, Σένκεφελντ και Γεντβάι συνέθεσαν το αμυντικό δίδυμο, ο Κώτσιρας έπαιξε ως δεξιός μπακ, με τον Χουάνκαρ στα αριστερά. Πέρεθ και Βιλένα ήταν στον άξονα, με τον Μπερνάρ ως "δεκάρι", τον Παλάσιος δεξιά, τον Μαντσίνι αριστερά και τον Ιωαννίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό στα πρώτα λεπτά, με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει νωχελικά στην αναμέτρηση και να παρουσιάζεται "φλύαρος" στην κατοχή της μπάλας. Από την πλευρά του, ο Ατρόμητος έδωσε το βάρος στο αμυντικό κομμάτι, μπλοκάροντας τα ατού του Τριφυλλιού. Στην πρώτη... υποψία ευκαιρίας, στο 8', ο Ντε Μποκ πρόλαβε και απομάκρυνε την μπάλα μετά από επικίνδυνη σέντρα του Παλάσιος.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 31ο λεπτό για να... κουνηθεί κάτι στο ματς. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα άνηκε στον Ατρόμητο, με τον Κούντε να σεντράρει και τον Βαλένσια να παίρνει την κεφαλιά, αναγκάζοντας τον Μπρινιόλι να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση. Ο Παναθηναϊκός απάντησε με διπλή ευκαιρία στο 34', όταν ο Κώτσιρας έβγαλε ωραία κάθετη πάσα, ο Παλάσιος νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Τσιντώτα και στην επαναφορά ο Κούντε έδιωξε την μπάλα σε δυνατό σουτ του Βιλένα.

Οι Πράσινοι είχαν αρχίσει να ανεβάζουν ρυθμό και στο 38΄ μπήκαν μπροστά στο σκορ. Ο Παλάσιος ανατράπηκε από τον Κεσχρίντα στη μεγάλη περιοχή του Ατρομήτου και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ιωαννίδης και έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό, παρά την καλή αντίδραση του Τσιντώτα, ο οποίος άγγιξε την μπάλα όμως δεν κατάφερε να της αλλάξει πορεία.

Ο Ατρόμητος έφτασε στην ισοφάριση με έναν... ασυνήθιστο τρόπο λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Στο 45+2' η πράσινη άμυνα "κόλλησε" μετά από εκτέλεση φάουλ του Κούντε, με τον Γκονζάλες να ξεφεύγει και να μένει ολομόναχος στο ύψος του πέναλτι. Ο Ισπανός προσπάθησε να κοντρολάρει χωρίς να τα καταφέρει αποτελεσματικά, όμως ο Μπρινιόλι είχε φύγει από την εστία του Παναθηναϊκού, καθώς δεν  υπολόγισε ότι ο Γκονζάλες θα βρει την μπάλα. Κάπως έτσι, από το αποτυχημένο κοντρόλ του Ισπανού μέσου, η μπάλα απλώς "κύλησε" προς τα ανυπεράσπιστα δίχτυα του Παναθηναϊκού για το 1-1!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον Ατρόμητο, ο οποίος έφτασε στην ανατροπή μετά από ακόμα ένα λάθος της αντίπαλης άμυνας. Μετά από φάση διαρκείας, ο Ασεβέδο σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και πήρε πορεία προς τη μικρή περιοχή. Ο Μπρινιόλι αιφνιδιάστηκε και έμεινε "καρφωμένος" στα δοκάρια, ο Γεντβάι έχασε την κεφαλιά από τον Βέργο και ο Έλληνας σέντερ φορ έκανε το 2-1 για τον Ατρόμητο στο 50'.

Στο 56' ο Μαντσίνι έδωσε "έτοιμο" γκολ στον Παλάσιος μετά από γύρισμα από τα δεξιά, ωστόσο ο Αργεντίνος άσος αστόχησε με κεφαλιά και σπατάλησε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Στο 63' ο ίδιος παίκτης έστειλε την μπάλα άουτ με προβολή έπειτα από γύρισμα του Χουάνκαρ, χάνοντας μία ακόμα καλή ευκαιρία.

Αντί να γίνει το 2-2, ο κυνικός Ατρόμητος τιμώρησε ξανά τις γκάφες του Παναθηναϊκού και πέτυχε το 3-1. Στο 64' οι Περιστεριώτες βγήκαν στην αντεπίθεση και ο Γκονζάλες πέρασε ωραία κάθετη πάσα στον Ρομπάιγ. Ο Μπρινιόλι δεν αντέδρασε σωστά, καθώς βγήκε σε λάθος τάιμινγκ από τα δοκάρια του, με αποτέλεσμα να αφήσει την εστία του αλλά ταυτόχρονα να μείνει αρκετά μέτρα μακριά από τον Ρομπάιγ. Ο Γάλλος, που είχε πολύ χώρο και χρόνο για να εκτελέσει, έσκαψε εντυπωσιακά την μπάλα πάνω από τον Μπρινιόλι και την έστειλε στα δίχτυα, δίνοντας στον Ατρόμητο προβάδισμα δύο τερμάτων!

Στο 76’ ο Αράο έπιασε την κεφαλιά ύστερα από στημένη φάση, αλλά δύο συμπαίκτες του δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Στο 89’, το δυνατό σουτ του Μαντσίνι μετά από ωραίο ελιγμό στη μεγάλη περιοχή σταμάτησε στο δοκάρι του Τσιντώτα. Στις καθυστερήσεις οι Πράσινοι κέρδισαν δεύτερο πέναλτι για χέρι του Ντε Μποκ, που υποδείχθηκε έπειτα από παρέμβαση του VAR. Ο Ιωαννίδης πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και μείωσε σε 3-2 στο 90+3′, με τον Παναθηναϊκό να μην καταφέρνει να απειλήσει εκ νέου στα εναπομείναντα λεπτά και να γνωρίζει την τρίτη ήττα του στη φετινή Super League.

Οι συνθέσεις

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ίλιτς): Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Κούντε, Καμαρά (87’ Φριτζόνσον), Έντερ (90+4’ Ιμερέκοφ), Ρομπάιγ (87’ Γιουμπιτάνα), Βέργος, Βαλένσια.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Γεντβάι (68’ Αράο), Σχένκεφελντ, Κώτσιρας (68’ Βαγιαννίδης), Χουάνκαρ (88’ Κλέινχεϊσλερ), Πέρεθ, Βιλένα, Μπερνάρντ, Παλάσιος (68’ Σπόραρ), Μαντσίνι, Ιωαννίδης.