Facebook Pixel Η Άρσεναλ άντεξε μέχρι τέλους στο Άνφιλντ και πήρε το βαθμό κόντρα στη Λίβερπουλ! (Highlights)
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-23 21:30:00

Η Άρσεναλ άντεξε μέχρι τέλους στο Άνφιλντ και πήρε το βαθμό κόντρα στη Λίβερπουλ! (Highlights)

Sportdog Team

Καμία από τις δύο ομάδες δε βρήκε τον τρόπο να πάρει το ματς.

Το ντέρμπι του Άνφιλντ ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή, καθώς Λίβερπουλ και Άρσεναλ έμειναν στο 1-1. Τα γκολ οι Μαγκαλιάες και Σαλάχ, για τις δύο πρώτες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ.

Γκολ από τα αποδυτήρια και υπογραφή Σαλάχ για το 1-1 του ημιχρόνου

Η εκκίνηση του ματς ήταν άκρως εντυπωσιακή, με την Άρσεναλ να παίρνει προβάδισμα χάρη σε τέρμα του Γκάμπριελ. Ο Βραζιλιάνος στόπερ πήρε την κεφαλιά από φάουλ, σημάδεψε εστία και σημείωσε το 0-1. Οι γηπεδούχοι έψαξαν αντίδραση, όμως στο 7ο λεπτό με την παρέμβαση του Χάβερτζ παραλίγο να γίνει το 0-2 και να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα για τους παίκτες του Κλοπ.

Στο 13' ο Μαρτινέλι τροφοδότησε τον Γκάμπριελ Ζεσούς και η τελική του άγγιξε το δοκάρι, με τον Άλισον να γλιτώνει. Στο 14' ο Σαλάχ εκτέλεσε από τα όρια της μικρής περιοχής όμως το σουτ του Αιγύπτιου βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων! Στο 19' οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι του Έντεγκαρντ, αλλά διαιτητής και VAR θεώρησαν πως δεν υπάρχει παράβαση.

Στο 29ο λεπτό ο Αλεξάντερ Άρνολντ έκανε ασύλληπτη μεταβίβαση ακριβείας στον Μοχάμεντ Σαλάχ, αυτός πέρασε τον Ζιντσένκο και με ευθύβολο αριστερό σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Στο 35ο λεπτό του ντέρμπι ο Τσιμίκας αποχώρησε ως αναγκαστική αλλαγή λόγω... σύγκρουσης με τον Κλοπ και τη θέση του πήρε ο Γκόμες.

Στο 41ο λεπτό χάθηκε σπάνια ευκαιρία για τους ''κανονιέρηδες'', με τον Σάκα να έχει βγάλει νοκ-άουτ τον Άλισον και τον Γκάμπριελ Ζεσούς να αστοχεί στην τελική προσπάθεια. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του περιπετειώδους πρώτου μέρους.

Ισοπαλία με... κερδισμένη τη Μάντσεστερ Σίτι!

Στο 50' ήρθε η πρώτη απειλή από πλευράς Λίβερπουλ, όταν ο Σαλάχ προσπάθησε να διπλασιάσει τα γκολ του αλλά ο Ράγια μπλόκαρε άνετα την μπάλα. Η Λίβερπουλ συνέχισε με καταιγιστικό ρυθμό και στο 54ο λεπτό ο Γκόμες σούταρε εντός περιοχής, με την τελική του να περνάει οριακά εκτός τέρματος.

Στο 61' ο Ζιντσένκο δοκίμασε την τύχη του ανεπιτυχώς. Στο 72' ήρθε η σπουδαία φάση για τους γηπεδούχους, όταν ο Άρνολντ βγήκε μπροστά στην εστία όμως σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι! Στο 74' ο Γκόμεζ δοκίμασε ξανά τα πόδια του με τον Ράγια να αποκρούει. Τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά και ο αγώνας τελείωσε με σκορ 1-1.

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας (35' Γκόμες), Σομποσλάι, Έντο, Τζόουνς (68' Γκράβενμπερχ), Σαλάχ, Χάκπο (68' Νούνιες), Ντίας (68' Έλιοτ).

Άρσεναλ: Ράγια, Γουάιτ, Σαλιμπά, Μαγκαλιάες, Ζιντσένκο, Έντεγκαρντ, Ράις, Χάβερτς, Σακά, Ζεζούς (77' Νκέτια), Μαρτινέλι (68' Τροσάρ).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags