Facebook Pixel Ολυμπιακός: Άλλη κλάση ο Ελ Αραμπί, "υπερόπλο" Μαρτίνς - Ανοησία χωρίς προηγούμενο από Ρέτσο - Σεβασμός για Μασούρα!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-14 20:14:00

Άλλη κλάση ο Ελ Αραμπί, "υπερόπλο" Μαρτίνς - Ανοησία χωρίς προηγούμενο από Ρέτσο - Σεβασμός για Μασούρα!

του Παναγιώτη Νικολάου
Άλλη κλάση ο Ελ Αραμπί, "υπερόπλο" Μαρτίνς - Ανοησία χωρίς προηγούμενο από Ρέτσο - Σεβασμός για Μασούρα!

Πραγματικό... μπάχαλο με τους στόπερ στον Ολυμπιακό! Η ποιότητα δύο παικτών έδωσε ένα σπουδαίο τρίποντο στους Πειραιώτες, που ξεκάθαρα πλέον σε κάθε παιχνίδι πρέπει να νικούν και την... άμυνά τους για να παίρνουν βαθμούς.

Ο Ολυμπιακός παραλίγο να ζήσει σε επανάληψη την γκέλα με τον Βόλο, αλλά ο Ελ Αραμπί δεν το επέτρεψε. Στο ματς με την Κηφισιά οι στόπερ αποδείχθηκαν η μόνη... κατάρα των ερυθρόλευκων και ο ''βιονικός'' Μασούρας αξίζει επιτέλους λίγο σεβασμό.

Το ματς στην Κηφισιά, για όποιον οπαδό του Ολυμπιακού δεν ήταν αρκετό για να τον... πονονεκεφαλιάσει, του θύμισε έντονα τον αγώνα με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό. Αποβολή Ρέτσου, δύο ακυρωθέντα τέρματα. Ήταν σαν το τέλειο déjà vu! Αλλά, κάπου εκεί έκανε την εμφάνισή του ο... δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο: ο σπουδαίος Γιουσέφ Ελ Αραμπί δεν είχε όρεξη για γκέλα της ομάδας του και το έδειξε στην πράξη. Το παιχνίδι ήταν περιπετειώδες και έβγαλε στην επιφάνεια την αδυναμία των Πειραιωτών να ελέγξουν πλήρως μια αναμέτρηση, ''φώναξε'' ότι από τη μέση και μπροστά η ομάδα ξεχειλίζει από ποιότητα και πως στην άμυνα τα... δράματα δε θα έχουν τελειωμό με αυτούς τους παίκτες.

Αξίζει σεβασμό ο Μασούρας, όλα στραβά κι ανάποδα με τους στόπερ!

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα με γκολάρα του Μασούρα. Ο Έλληνας άσος είχε κερδίσει το πέναλτι με τον Πανσερραϊκό στο ντεμπούτο Καρβαλιάλ, έκανε ματσάρα στη Λεωφόρο και ''οργίασε'' και με την Κηφισιά. Όχι μόνο κουβαλάει τους ερυθρόλευκους, αλλά κλείνει και πολλά στόματα που τον θεωρούν ακατάλληλο. Ο Μασούρας είναι τεράστιο κεφάλαιο για τους Πειραιώτες και αξίζει σεβασμό!

Από το 0-1 και μετά το έργο περιπλέκεται στην Καισαριανή. Η Κηφισιά απειλεί σοβαρά λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, όμως ο Μπιανκόν κάνει σωτήριο τάκλιν. Αυτή ήταν μία από τις πάμπολλες σωστές ενέργειές του σε ένα παιχνίδι που ήταν εξαιρετικός. Κι όμως αυτός ο ποδοσφαιριστής, που επιτέλους έδειξε γιατί αποκτήθηκε, έκανε πέναλτι σε βάρος της ομάδας του. Σαν να έχει πέσει... κατάρα στο Λιμάνι με τους στόπερ, δεν εξηγείται αλλιώς. Το 0-2 με το πρώτο τέρμα του μέτριου Ναβάρο με τα ερυθρόλευκα, ήταν η καθυστέρηση της... καταιγίδας.

 

Ο Παναγιώτης Ρέτσος σε μια κίνηση που δεν έχει λογική, ενώ είχε κάρτα για φάουλ στον Οζέγκοβιτς, έκανε την ίδια ακριβώς κίνηση και αποβλήθηκε. Όχι μόνο άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες, χάνει και τη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό. Ανοησία που δεν έχει προηγούμενο και επιβεβαιώνει ότι το μεγάλο πρόβλημα του διεθνούς στόπερ είναι το... μυαλό του!

Και επειδή τίποτα δεν είναι τόσο κακό, που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο αμέσως μετά η Κηφισιά μειώνει σε 1-2 με γκολάρα του Μιλίσεβιτς. Ξανά από στατική φάση έφαγαν γκολ οι Πειραιώτες, που του έχουν... συνήθειο να ''χαντακώνονται'' από στημένα των αντιπάλων. Έτσι προέκυψε και το πέναλτι για το 2-2. Και ενώ όλα έμοιαζαν χαμένα, ήρθε ο ένας και μοναδικός Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Ο ''δήμιος'' των νεοφώτιστων χτύπησε ξανά και ο Ζέλσον Μαρτίνς έβγαλε την κλάση του!

Ήταν ανέτοιμος, είναι στη δύση του 36ου έτους της ηλικίας του, έχει υποτιμηθεί όσο κανείς άλλος βλέποντας χειρότερούς του να του ''τρώνε'' τη θέση. Και τι κάνει; Μπαίνει μέσα και σκοράρει. Τη μία ακυρώθηκε, την άλλη το τέρμα μέτρησε και ο Ελ Αραμπί επιβεβαίωσε ότι σαν εκείνος στην Ελλάδα δεν... υπάρχει. Ο Μαροκινός παικταράς συνέχισε την τρελή παράδοση που έχει από το 2019 να βάζει γκολ κόντρα στους νεοφώτιστους. Το έπραξε με τον Πανσερραϊκό, το επανέλαβε και απόψε!

Τα φώτα θα πέσουν πάνω στον Ελ Αραμπί και είναι λογικό το γιατί, αλλά αν κλείσουμε τα μάτια σε όσα έκανε ο Ζέλσον Μαρτίνς είναι σαν να εθελοτυφλούμε. Δεν είναι μόνο η ασίστ για το σωτήριο γκολ, ούτε απλώς η γεμάτη παρουσία του σε λίγα λεπτά συμμετοχής. Είναι η ''κάψα'' για κάθε φάση, ο αέρινος τρόπος που απαλλασσόταν από τους αντιπάλους, η απλότητα στις κινήσεις του. Ο Ολυμπιακός για να πάρει το πρωτάθλημα πρέπει, όπως όλα δείχνουν, να έχει μια επίθεση που θα κερδίζει και τη... δική του άμυνα και ο Μαρτίνς είναι ''υπερόπλο'' στην προσπάθεια αυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κούγιας: "Απόπειρα για αλλοίωση αποτελέσματος - Μήνυση ο Ολυμπιακός, κρατούμενοι οι διαιτητές - Μέχρι τέλους"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags