Facebook Pixel "Λύγισαν" οι Άνδρες στο Βελιγράδι
Άλλα Σπορ
| 2016-01-20 23:29:00

"Λύγισαν" οι Άνδρες στο Βελιγράδι

"Λύγισαν" οι Άνδρες στο Βελιγράδι

Στην ανωτερότητα της Σερβίας υποτάχθηκε η Εθνική πόλο ανδρών που γνώρισε την (φυσιολογική) ήττα με 13-7 για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στο μικρό τελικό θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ μέχρι το δεύτερο οκτάλεπτο όταν αν και δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο γκολ η διαφορά των δύο ομάδων ήταν σε φυσιολογικά πλαίσια. Στο τρίτο οκτάλεπτο οι Σέρβοι πάτησαν γκάζι και «καθάρισαν» τη νίκη με σχετική άνεση. Οι Σέρβοι που είχαν και τον κόσμο στο πλευρό θα περιμένουν τον αντίπαλό τους που θα βγει από το ζευγάρι Ουγγαρία - Μαυροβούνιο. Η Εθνική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του συγκεκριμένου ζευγαριού στον μικρό τελικό της διοργάνωσης, όπου θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο για δεύτερη σερί διοργάνωση.

Ιδανικά ξεκίνησε την αναμέτρηση η Εθνική μας ομάδα που κατάφερε να βάλει δύσκολα στη Σερβία με το σκορ να εναλλάσσεται διαδοχικά. Ο Γούνας με δύο γκολ αλλά και ο Δέλακας σκόραραν για την Εθνική μας που ήταν πίσω με 4-3 στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο η Εθνική μας δεν κατάφερε να σκοράρει παρά τις ευκαιρίες που της δόθηκαν. Οι Σέρβοι με τους Μάντσιτς και Πγιέτλοβιτς κατάφερε να αυξήσει το προβάδισμά της στα τρία τέρματα (6-3) που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Με την Εθνική μας να εξακολουθεί να έχει πρόβλημα στην επίθεση η Σερβία έκανε το καλύτερό της διάστημα στο τρίτο οκτάλεπτο με την διαφορά να φτάνει στα έξι τέρματα (10-4) με το παιχνίδι αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο διάστημα.

Η Εθνική μας δεν μπορούσε να βρει λύσεις στο δικό της παίκτη παραπάνω (είχε 3/12), η μπάλα δεν περνούσε εύκολα στους φουνταριστούς, ενώ και ο Φουντούλης ήταν ασφυκτικά μαρκαρισμένος. Όλα αυτά έφεραν την ήττα, η οποία είναι η έβδομη σε ισάριθμες συμμετοχές σε ημιτελικό οποιασδήποτε διοργάνωσης, με την Ελλάδα πλέον να κυνηγά το πρώτο της μετάλλιο σε ευρωπαϊκό μετάλλιο στον μικρό τελικό όπου θα περιμένει τον Σάββατο τον ηττημένο του Ουγγαρία - Μαυροβούνιο.

Ελλάδα - Σερβία 7-13

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 0-2, 1-4, 3-3

Ελλάδα: Γούνας 2, Δελακάς 1, Βλαχόπουλος 2, Χρ. Αφρουδάκης 1, Κολόμβος 1

Σερβία: Μάντιτς 2, Πιγέτλοβιτς 3, Φιλίποβιτς 3, Τσουκ 1, Πρλαΐνοβιτς 2, Γιάκσικς 1, Μίτροβιτς 1

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags