Facebook Pixel Η πρώτη φορά και η... δόξα του "Ζοτς"
| 2017-04-20 23:54:00

Η πρώτη φορά και η... δόξα του "Ζοτς"

Η πρώτη φορά και η... δόξα του "Ζοτς"

Ο Σέρβος τεχνικός της Φενέρμπαχτσε έβγαλε το καπέλο στους παίκτες του ενώ παραδέχθηκε πως και οι “πράσινοι” θα μπορούσαν να έχουν επικρατήσει.

Αναλυτικά:

“Είναι φανερό πως και οι δύο μεριές προσπαθήσαμε να κάνουμε νέα πράγματα για να αλλάξουμε την κατάσταση. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με διαφορετική αρχική πεντάδα, περιμέναμε πως θα είναι πολύ επιθετικός στην άμυνα και την επίθεση. Το ματς ήταν διαφορετικό και στις δύο πλευρές του παρκέ κάτι που επηρέασε η διαφορετική αρχική πεντάδα. Λίγο-πολύ και εμείς προσπαθήσαμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτά τα δεδομένα. Ήταν πολύ σημαντικό μετά το εξαιρετικό ξεκίνημα να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και βρήκαμε τρόπο να ελέγξουμε το αποτέλεσμα.

Βάσει στατιστικής και ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε κερδίσει το παιχνίδι αλλά κάποιες λεπτομέρειες όπως η συγκέντρωση, κάποιες καλές άμυνες και κάποια σουτ έκριναν το αποτέλεσμα. Πρέπει να καταλάβουμε πως θα παίξουμε ξανά με μία εξαιρετική ομάδα που θα έρθει στην Κωνσταντινούπουλη για να παλέψει. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου και για τα 2 παιχνίδια.”

Για το διπλό μπρέικ που ποτέ ξανά δεν έχει συμβεί και αν ήταν θέμα ομάδας ή προπονητή: “Κάποια πράγματα συμβαίνουν για πρώτη φορά. Είναι αλήθεια πως παίξαμε με μία εξαιρετική ομάδα σε μία δύσκολη έδρα. Κανείς από εμάς δεν ήρθε σκεπτόμενος πως θα κερδίσουμε δύο παιχνίδια και ήμασταν συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος. Όλα εξαρτώνται από τη δουλειά που έχουν κάνει οι παίκτες μου. Ήταν συγκεντρωμένοι, έπαιξαν δυνατά και η δόξα ανήκει στους παίκτες μου.”

Για το γεγονός πως η Φενέρ παίζει καλύτερα εκτός και αν είναι θέμα πίεσης: “Είναι φανερό πως αυτό ισχύει. Αυτός είναι ακόμα ένας λόγος για τον οποίο θα πρέπει να είναι επιπλέον συγκεντρωμένοι. Ένας από τους βοηθούς μου μού είπε πως πριν λίγα χρόνια τους είχαμε κερδίσει όλους εκτός ενώ είχαμε χάσει από κάποιες που δεν είναι τόσο καλές. Αυτό είναι το μπάσκετ και για αυτό θα πρέπει να σκέφτεσαι με τρόπο ώστε να αποβάλλεις την πίεση. Είμαστε μια εντελώς διαφορετική ομάδα γιατί πάντα είχαμε απώλειες ενώ τώρα είμαστε υγιείς.”

Για το περιορισμένο ροτέισον της Φενέρ: “Θα μουν ο πιο ευτυχής άνθρωπος αν είχα 12 παίκτες και μπορούσα να μοιράσω το χρόνο. Αλλά αυτό μοιάζει με όνειρο, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Παίρνεις τις αποφάσεις με το πως ξεκίνησε το παιχνίδι και αναλόγως κινείσαι. Αν ο Ούντο έπαιξε όπως έπαιξε σήμερα μετά από 48 ώρες αυτό είναι κάτι ιδιαίτερο. Το ίδιο και για τους υπόλοιπους παίκτες. Τους ρώτησα αν ήταν κουρασμένοι και μου είπαν όχι. Το παιχνίδι το ίδιο είναι αυτό που σου δίνει την απάντηση για τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσεις.”

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags