Τον συμπάθησα με την πρώτη ματιά, τον αγάπησα με την πάροδο του χρόνου, υποκλίθηκα στο ταλέντο του, σεβάστηκα απόλυτα την πορεία του, συγκινήθηκα όταν τον άκουσα να ανακοινώνει μέσω των ερτζιανών την δύσκολη απόφαση του μέσα στο Αυγουστάτικο λιοπύρι και ενθουσιάστηκα όταν την Τρίτη τον είδα να προβάρει την πέμπτη επαγγελματική συλλογική φανέλα της καριέρας του μετά από εκείνες του Παναθηναϊκού, του Απόλλωνα, της Ίντερ και της Μπενφίκα.
Δεν αναφέρω εκείνη της εθνικής γιατί έχει γίνει ένα με το κορμί του. Αναπόσπαστο κομμάτι.

Για τον Κάρα λοιπόν, τον Georgie πλέον.

Ο τελευταίος Georgie που φόρεσε την φανέλα της Φούλαμ ήταν ο Τζορτζ Μπεστ λίγους μήνες πριν έρθει στην ζωή ο Κάρα, το 1977.
Καλή τύχη, Κάρα στη νέα περιπέτεια και για την πάρτη σου τυπάρα ένα κείμενο για να γνωρίσεις και να γνωρίσουμε τι εστί η νέα σου ομάδα.

Πάμε λοιπόν:

Oι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Νοτιοδυτικού Λονδίνου, στην περιφέρεια του Φούλαμ, χρόνια τώρα αναζητούν να μάθουν από που άντλησε την ονομασία της η περιοχή. Έχουν δοθεί διάφορες ερμηνείες. Δύο είναι οι επικρατέστερες.

Η μία αναφέρει ότι αρκετούς αιώνες πριν ζούσε στην περιοχή ένας αγροκτήμονας ονόματι «Fulla» ο οποίος και έδωσε το όνομα του θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσει ιδιοκτησιακό δικαίωμα.

Η δεύτερη προέρχεται από την λέξη "Fullanham" που επί της ουσίας προσδιόριζε μια περιοχή γεμάτη από λάσπες και κάθε λογής απόβλητα που έβγαζε στην επιφάνεια ο ποταμός Τάμεσης κάθε φορά που πλημμύριζε από τις έντονες βροχοπτώσεις, φαινόμενο εξαιρετικό συχνό όχι μόνο στο Λονδίνο αλλά σε ολόκληρη την Βρετανία.
Όπως και να έχει πάντως το ποδοσφαιρικό καμάρι της ευρύτερης περιοχής δεν ήταν και δεν θα γίνει και ποτέ η Φούλαμ
Ο λόγος; Μα η Τσέλσι, η έδρα της οποίας διοικητικά ανήκει στην Metropolitan Borough of Fulham (Μετροπολιτική περιφέρεια του Φούλαμ).
Μπορεί η ομάδα της Φούλαμ να είναι η αρχαιότερη ομάδα του Λονδίνου (ιδρύθηκε το 1879) αλλά ποτέ δεν κατάφερε να επισκιάσει την αίγλη της γειτόνισας Τσέλσι και των άλλων Λονδρέζικων συλλόγων.

Ήταν πάντα ο φτωχός συγγενής. Η μικρή ομάδα της συνοικίας με παράδοση όμως στην ανάδειξη παικτών που άφησαν το στίγμα τους στο Αγγλικό ποδόσφαιρο (Χέινς, Κοέν, Μάλερι, Μαρς και ο Μπόμπι Ρόμπσον).

Κορυφαία στιγμή στην ιστορία της αποτελούσε έως το 2010, η συμμετοχή της στον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας το 1975.
Στην ιστορία του Αγγλικού κυπέλλου κρατά μέχρι και σήμερα το ρεκόρ της ομάδας που χρειάστηκε τους περισσότερους αγώνες για να φθάσει στον τελικό (11). Οι τέσσερις από αυτούς ήταν με την Νότιγχαμ!

Ομάδα δεύτερης κατηγορίας τότε αντιμετώπισε και έχασε στον τελικό από το φαβορί, την Γουέστ Χαμ με 2-0.

Κεντρικό πρόσωπο εκείνο του αγώνα, ο Μπόμπι Μουρ. Ο αλησμόνητος αρχηγός της εθνικής Αγγλίας, είχε ολοκληρώσει τον τεράστιο ποδοσφαιρικό του κύκλο στην Γουέστ Χαμ και πήγε να κλείσει την καριέρα του στην Φούλαμ, την οποία ως αρχηγός έμελε να την οδηγήσει στον αγωνιστικό χώρο του Γουέμπλεϊ.

Το απόλυτα επιτυχημένο πείραμα με τον Μουρ, οδήγησε την ομάδα να πάρει ένα χρόνο μετά και τον θρυλικό Τζορτζ Μπεστ που εκτός από το ότι γέμιζε ασφυκτικά το «Κρέβεν Κότατζ» δεν κατάφερε να πετύχει τίποτα άλλο.

Ο συνοικιακός τρόπος αντίληψης άρχισε να εγκαταλείπεται μόνο όταν ο μεγιστάνας Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ αγόρασε την ομάδα το καλοκαίρι του 1997.

Δεν είχε προλάβει καν να συνειδητοποιήσει τι εστί Φούλαμ, ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας όταν στις 31Αυγούστου εκείνης της χρονιάς, σκοτώθηκε ο πέμπτος και πλέον αγαπημένος του γιός, ο Ντόντι Αλ Φαγιέντ στο Παρίσι, συνοδεύοντας την Lady D, την πριγκίπισσα της Ουαλλίας, Νταιάνα, σύζυγο του πρίγκιπα Κάρολου.

Η νέα εποχή έμοιαζε με επανάσταση. Η μικρή και ασήμαντη Φούλαμ ερχόταν δυνατά στο προσκήνιο και το 2001 πέτυχε την προαγωγή της στην Πρέμιερ Λιγκ. Παίκτες υψηλών προδιαγραφών όπως ο Εντβιν Φαν ντερ Σαρ, ο Στιβ Μαρλέ, ο Βιτσέντσο Μοντέλα και άλλοι βρέθηκαν στην ομάδα.

Την σεζόν 2002-03 εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Μετέχει στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ αφού πρώτα περνάει με επιτυχία την φάση του ιντερτότο (απέκλεισε ανάμεσα στις άλλες ομάδες και το Αιγάλεω). Έφθασε μέχρι τον τρίτο γύρο όπου αποκλείστηκε από την Χέρτα.

Η δεύτερη Ευρωπαϊκή της έξοδος έγινε μόλις στην περίοδο 2009-10 με κατάληξη αυτή που όλοι γνωρίζουμε, τον τελικό του Αμβούργου και την ήττα από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πηγή: pamesports.gr