Facebook Pixel Μπράβο σε Φερέιρα και Σάντος για τον Καπίνo
| 2011-11-09 15:18:00

Μπράβο σε Φερέιρα και Σάντος για τον Καπίνo

Μπράβο σε Φερέιρα και Σάντος για τον Καπίνo

Πρέπει να βγάλουμε το καπέλο στον Φερέιρα που εμπιστεύθηκε τον Καπίνo. Δεν έχει τόσο σημασία αν βρέθηκε σε ανάγκη, αλλά κυρίως το γεγονός ότι εμπιστεύθηκε έναν νεαρό τερματοφύλακα σε αυτή την πρωταγωνιστική πορεία των πρασίνων. Γράφει ο Γιάννης Δάρας.

Τις επιφυλάξεις που διατυπώνονται τώρα από ορισμένες πλευρές για τον ταλαντούχο πορτιέρο, είχαν εκφράσει κάποιοι άλλοι και στην Ισπανία πριν από αρκετά χρόνια, όταν άνοιξε η πόρτα της ενδεκάδας της Ρεάλ για το νεαρό τότε Κασίγιας.

Η πρόσκληση δε του Φερνάντο Σάντος επιβραβεύει το Καπίνo και στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Πως παρά την αθρόα έλευση ξένων, κάθε καλός ντόπιος παίκτης θα μπορεί να βρει θέση στην ενδεκάδα της ομάδας του αλλά και στην 25αδα της εθνικής.

Ιδιαίτερα για τη θέση του τερματοφύλακα, οι προπονητές δεν βρίσκουν εύκολα κάποιον ικανό. Επομένως είναι απόλυτα λογικό που ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν έχασε την ευκαιρία και στα δύο αυτά φιλικά με τη Ρωσία και τη Ρουμανία θέλει να δει ιδίοις όμασι τον Καπίνo για να σχηματίσει γνώμη ενόψει του EURO 2012.

Είναι σίγουρο πως ο Σάντος έχει μιλήσει με τον Φερέιρα ενώ τον παρακολούθησε και στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναικού. Αυτό όμως που πρώτιστα θέλει να διαπιστώσει είναι αν μπορεί να ενταχθεί άμεσα στο κλίμα της εθνικής.

Άλλωστε οι δυνατότητες κλήσης νέων παικτών δεν είναι πολλές μέχρι την τελική φάση της διοργάνωσης. Αν ο Καπίνo καθιερωθεί στον Παναθηναϊκό, νομίζουμε πως ανοίγει διάπλατα η πόρτα και της εθνικής.

Ο Παναθηναϊκός έχει παράδοση στην ανάδειξη τερματοφυλάκων που καθιερώνονται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Νικοπολίδης, Χαλκιάς, Τζόρβας, είναι ορισμένα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν την παράδοση που έχει δημιουργηθεί.

Αυτό που περιμένουμε όλοι από τον Καπίνo είναι να συνεχίσει την σκληρή δουλειά και να βοηθήσει την εθνική ομάδα στη συνέχεια αποκτώντας τις απαραίτητες εμπειρίες. Είναι πολύ μικρός και ο δρόμος που έχει μπροστά του μεγάλος. Αρκεί οι «προπονητές της εξέδρας» να μην τον «σταυρώσουν» στα πρώτα λάθη που θα κάνει, στον Παναθηναϊκό ή την εθνική.

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags