Facebook Pixel Sportdog.gr | Μάρκο με... έκαψες
| 2017-11-27 22:41:00

Μάρκο με... έκαψες

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Μάρκο με... έκαψες

Ο Λιβάγια που πήρε φωτιά και ο δικαιωμένος Χιμένεθ.

Ένα παιχνίδι που το τελικό αποτέλεσμα έδειξε 3-0 δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα. Μόνο που το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Πλατανιά έχει διαφορετική ανάγνωση. Επρόκειτο για μία αναμέτρηση, την οποία η Ένωση ίδρωσε για να την πάρει.

Για 39 λεπτά παιδευόταν ο Δικέφαλος να ξεκλειδώσει την άμυνα του Πλατανιά. Πάλευαν οι κιτρινόμαυροι να βρούνε διαδρομους προς την εστία του Κοκκαλά, ο οποίος απειλήθηκε μόνο με εκτός περιοχής σουτ. Έλειψαν οι ατομικές προσπάθειες και οι οργανωμένες ενέργειες.

Την πρώτη φορά που η ΑΕΚ πάτησε περιοχή και πήρε ένας παίκτης την ομάδα στην πλάτη του κατάφερε και βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Από εκεί και πέρα τα πράγματα έγιναν ευκολότερα για τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι δεν είχαν κοντά τους τον Μανόλο Χιμένεθ.

Έπαιξε και αυτός ο παράγοντας τον ρόλο του. Όταν ο προπονητής δεν μπορεί να δώσει απευθείας οδηγίες μπλοκάρει όλη η ομάδα. Έφτασε σημείο ο Ισπανός να τηλεφωνεί στον πάγκο, για να γίνει σύσταση στον Λάζαρο, να ηρεμήσει όταν έχει τη μπάλα εκτός περιοχής, ύστερα από ένα σουτ το οποίο αντί για εστία βρήκε... μπεκάτσες.

Αναμφισβήτητα ο Μάρκο Λιβάγια ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης για την ΑΕΚ κάτι που επισημάνθηκε και στο match report. Ο άνθρωπος πήρε... φωτιά και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη. Ήταν καθοριστικό το σημείο που σκόραρε ο Κροάτης το πρώτο του γκολ, αφού αν παρέμενε το 0-0, η ομάδα του θα έμπαινε με άγχος στο δεύτερο ημίχρονο.

Οπότε το 1-0 στο 39' βοήθησε και ψυχολογικά την ΑΕΚ, η οποία έκανε λίγες κλασικές ευκαιρίες σε όλο το παιχνίδι. Η Ένωση δεδομένα ήταν περισσότερο ανεβασμένη στο δεύτερο μέρος. Ο Λάζαρος ήταν αποδοτικότερος και πολύ καλύτερος, ο Μπακασέτας πρέπει να χριστεί, εκτός από σκόρερ και εκτελεστής κόρνερ (αλλά να τα κάνει με γεμίσματα όχι με πάσα), ενώ ο Κονέ με τον Γιακουμάκη χρειάζονται ρυθμό. Τουλάχιστον ο «Ιταλός» είχε μία καλή στιγμή με το δοκάρι του 79'.

Το ματς εκτός από ευχάριστα είχε και δυσάρεστα. Ο τραυματισμός του Τσόσιτς δικαίωσε, δυστυχώς, τον Χιμένεθ, για τη μη χρησιμοποίησή του στα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ριέκα. Ο Σέρβος είναι αναγκαίος. Μία κατεβασιά έκανε με τον Πλατανιά και η ΑΕΚ βγήκε με προϋποθέσεις στην αντεπίθεση. Ωστόσο είναι ευάλωτος στους τραυματισμούς, γι'αυτό και ο Ισπανός προτιμά να τον προφυλάσσει. Ίσως αν ο Μανόλο επικοινωνούσε με καλύτερο τρόπο τις σκέψεις του, να μη δεχόταν τόση κριτική για τις κουφές πολλές φορές επιλογές του.

Τώρα η Ένωση έχει άλλη μία σοβαρή απώλεια. Έχουμε και λέμε από την αρχή της σεζόν, Γιακουμάκης, Τσιγκρίνσκι, Μάνταλος, Γιόχανσον και τώρα Σιμόες και Τσόσιτς. Ένα ευχέλαιο αν μη τι άλλο χρειάζεται. Σε ορθόδοξη χώρα είμαστε, κάτι ξέρουν οι παλαιοί και το συστήνουν...

Τέλος, αξίζουν συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για την πρωτοβουλία της για τους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής. Τα έσοδα από τα 20.000 εισιτήρια που κόπηκαν θα πάνε σε αυτούς. Αυτή είναι η σημαντικότερη είδηση από την αναμέτρηση.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags