Facebook Pixel Φοβερά «εγκλήματα» από Ουζουνίδη κόντρα στον ΠΑΟΚ - Sportdog.gr
| 2017-12-11 12:20:00

Φοβερά «εγκλήματα» από Ουζουνίδη - Δεν τον βάζεις αυτόν μέσα στην Τούμπα, είναι Αρειανός!

του Κωστή Ραπτόπουλου
Φοβερά «εγκλήματα» από Ουζουνίδη - Δεν τον βάζεις αυτόν μέσα στην Τούμπα, είναι Αρειανός!

Θα ήταν διαστημικό το σκορ αν ο ΠΑΟΚ...

Υπήρχε ένας συνδυασμός γεγονότων για να φτάσει ο ΠΑΟΚ να κερδίσει τον Παναθηναϊκό με αυτό το σκορ και στο τελευταίο δεκάλεπτο να τον λυπηθεί, να του κάνει φερ πλέι και να φωνάζει η Τούμπα για το αντίθετο.

Ο ΠΑΟΚ αντί να κάνει αυτό που έκανε ο Αχιλλέας στον Έκτορα, πήγαινε και του έβαζε στις πληγές ιώδιο. Για να φτάσει ο ΠΑΟΚ στο 4-0, ο Ουζουνίδης βίασε την τετράδα στην άμυνα του. Άφησε έξω το Χουλτ και έβαλε τον αργό στόπερ, Κολοβέτσιο, δεξί μπακ πάνω στον Μακ και έναν Ινσούα, τον οποίο, αν πεις στον Κούγια «πάρτον στη Λάρισα» θα τον βάλει σε χωράφι να σπέρνει στάρι.

Με άλλα λόγια, η δύναμη του ΠΑΟΚ είναι οι πλευρές του, με Μακ και Λημνιό και ο Ουζουνίδης έκανε ό,τι χειρότερο μπορούσε να κάνει.

Ένω έπρεπε να ήταν Γιόχανσον δεξί μπακ, Μολέντο δεξί στόπερ, Κολοβέτσιο αριστερό και ο Χουλτ αριστερό μπακ. Και από εκεί και περα ο Λουντ με τον Κουρμπέλτη στα χαφ. Θέλεις να βάλεις Κουτρουμπή εξάρι και τον Βιγιαφάνες δεκάρι; Με τον Καμπέσας ελεύθερο σέντερ φορ. Αυτό θα ήταν πολύ ωραίο στοίχημα. Άρα για να φτάσει ο ΠΑΟΚ στο εύκολο 4-0 έβαλε το χεράκι του ο Ουζουνίδης.

Δικαιωθήκαμε για τη θέση του Πέλκα. Είναι δεύτερο φορ, δεν είναι δεκάρι. Και στα δύο γκολ, παρατηρείται ότι του δίνουν τη μπάλα κοντά στην περιοχή, σε μία ακτίνα δέκα μέτρων. Αν του πεις του Πέλκα «παίξε εξτρέμ, ή δεκάρι» και του δώσεις τη μπάλα στα σαράντα μέτρα και του βάλεις πάνω του ένα εξάρι, τον... καθάρισες. Οπότε ο ρόλος που δίνει ο Λουτσέσκου στον Πέλκα είναι αυτός που λέμε εμείς εδώ και δύο χρόνια χρόνια.

Ευτυχώς που τραυματίστηκε ο Τζάλμα, ο Πεδιάδας, και μπήκε μέσα ο Έλληνας, ο Λημνιός για να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Άρα εδώ έχουμε στην επίθεση του ΠΑΟΚ κάτι που είναι πολύ καλό και έχει να κάνει με την ταχύτητα.

Δεν βάζεις Αρειανό τερματοφύλακα μέσα στην Τούμπα

Ο Ουζουνίδης από το 25ο λεπτό, έπρεπε να αλλάξει τα άκρα του. Ο ένας είχε κάρτα, ο άλλος ήταν στόπερ. Δεν το έκανε. Και φυσικά είναι τυχερός, γιατί ο Μαουρίσιο ήταν ο χειρότερος από τους 11 του ΠΑΟΚ. Αν τραβούσε και ο Μαουρίσιο τότε θα είχαμε διαστημικό σκορ, σε συνδυασμό με το γεγονός, ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα έκανε αυτό το φερ πλέι.

Ο Ουζουνίδης να μη διαμαρτύρεται για τους παίκτες, τι κάνουν και τι όχι. Αυτός κατέστρεψε την τετράδα της άμυνας. Είναι ο βασικός υπαίτιος για τον διασυρμό. Έτσι όπως το πάει, ευτυχώς που είναι ο Πλατανιάς και ο Απόλλων και δεν θα υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός, όπως η ΑΕΚ.

Είχα πει, ότι δεν θα πρέπει να παίξει ούτε ο Διούδης. Γιατί έχει το σύνδρομο του Αρειανού. Πριν το παιχνίδι έπινα καφέ με τον πατέρα του, ο οποίος έλεγε στη γυναίκα του, «ετοιμάσου να ακούσεις τα εξ αμάξης».

Δεν βάζεις Αρειανό τερματοφύλακα μέσα στην Τούμπα, όχι ότι φταίει το παιδί. Είναι στοχοποιημένος. Βλέπουν μπροστά τους τερματοφύλακα του Άρη. Ότι οι ΠΑΟΚτσήδες φώναζαν «όχι φερ πλέι», οφείλεται στον Διούδη.

Αν πραγματικά ήθελε ο ΠΑΟΚ να φτάσει το παιχνίδι στο 6-0, θα έβαζε μέσα τον Πρίγιοβιτς, αλλά δεν θα έβγαζε τον Κουλούρη. Γιατί ο ΠΑΟΚ έπαιζε με 11 εναντίον 10 εκείνη την ώρα. Ποιος ο λόγος να βγει;

Ο ΠΑΟΚ αρχίζει και φορμάρεται μεσοεπιθετικά, με την άνοδο του Πέλκα και την είσοδο του Λημνιού. Ψιλοανεβαίνει και ο Μακ.

Τη Δευτέρα, στη Μαρμίτα δικάζω τους Αρειανούς, για το γεγονός, ότι δέχονται Τούρκο επενδυτή στην ομάδα τους. Μην τη χάσετε.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags