Το γράψαμε και στο match report, η ΑΕΚ κέρδισε δυσκολότερα απ'ότι μαρτυρά το 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος πάντα της βάζει ζόρικες αποστολές, ιδιαίτερα με τον Γιάννη Πετράκη στον πάγκο. 

Η ΑΕΚ αντιμετώπισε μία καλοστημένη αμυντική γραμμή (Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Μιχάηλ), η οποία σε συνδυασμό με την τριάδα των χαφ (Γιάκος, Βιδάλ, Γαρουφαλιάς) γινόταν ακόμα πιο απροσπέλαστη για τους κιτρινόμαυρους.

Παραδόξως, το πρώτο γκολ της ΑΕΚ μπήκε από τον άξονα, όταν ο Λιβάγια έπιασε απροετοίμαστη την άμυνα των φιλοξενούμενων και με άπιαστο σουτ άνοιξε το σκορ.

Υπάρχει όμως εξήγηση για αυτό. Ο τρόπος που βρήκε δρόμο προς τα δίχτυα ο Δικέφαλος αποδίδεται στις συνεχόμενες κινήσεις των επιθετικογενών παικτών της Ένωσης.

Έβλεπες δηλαδή, Αραούχο και Λιβάγια να επιστρέφουν πολύ πίσω για να πάρουν τη μπάλα και τον Μασούντ  μία αριστερά, μία δεξιά, μία στον άξονα. Με αυτόν τον τρόπο ο Χιμένεθ προσπάθησε να τραβήξει προς τα έξω την άμυνα των φιλοξενούμενων, η οποία είχε βάλει στο στόχατρο τον Ιρανό και τον μάρκαρε στενά για να μην περάσει μπαλιές με τα μαγικά του αγγίγματα στη μπάλα.

Το κόλπο δεν έπιασε μόνο μία φορά, αφού και το 2-1 μπήκε με συμμετοχή του Κροάτη μεσοεπιθετικού. Το 3-1 ήρθε νομοτελειακά, σε ένα σημείο που η ΑΕΚ είχε κουράσει τους Γιαννιώτες, οι οποίοι έπαιζαν με 10 λόγω της αποβολής του Σκόνδρα.

Και μιας και το ματς ξεσήκωσε κουβέντα για τη διαιτησία λόγω του πέναλτι που φωνάζουν οι Γιαννιώτες, εξυπακούεται, ότι υπάρχει παράβαση όχι όμως αποβολή του Τσιντώτα, αφού έχει αλλάξει ο κανονισμός.

Από την τηλεόραση η φάση ήταν δύσκολη. Χρειαστήκαμε τρία ριπλέι να δούμε, για να καταλήξουμε, ότι υπήρχε ανατροπή του Μπερτρά. Οπότε λογικά στο γήπεδο θα ήταν δυσκολότερο να το αντιληφθεί κανείς.

Πάντως αν το έδινε ο Στυλιαράς αβίαστα, κανείς δεν θα του έλεγε τίποτα...

Ούτε οι παίκτες της ΑΕΚ που έβλεπαν τους αντιπάλους τους να τους χτυπούνε στο ψαχνό και ο διαιτητής του Συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας να ανέχεται το σκληρό παιχνίδι τους. Οι Γιαννιώτες κλωτσούσαν από το πρώτο λεπτό. Αραούχο, Λιβάγια και Μασούντ πρέπει να αποκόμισαν πολλές μελανιές στα καλάμιας τους, όπως και ο Λάζαρος που είδε τον Γαρουφαλιά να τον πετά κάτω μπροστά στην πρώτη βοηθό Κουρομπίλια, στη συνέχεια να τον πατά και να μην του δίνεται τίποτα...

Τα λέω αυτά, γιατί έχουν βγει τα καρτούν, Βορρά και Νότου και μιλούν περί αλλοίωσης αποτελέσματος, όταν ο ΠΑΣ έπρεπε να μείνει με 8 παίκτες στο συγκεκριμένο παιχνίδι...

Αν μη τι άλλο, ας προστατέψουν οι διαιτητές τους ποδοσφαιριστές. Αυτοί κάνουν ελκυστικό το προϊόν, το οποίο υποβαθμίζεται περισσότερο με εικόνες τύπου Λιβαδειάς.

Είναι εγκληματικό αυτό που συμβαίνει από τους διαιτητές. Ανέχονται το δολοφονικό παιχνίδι κάθε λισγαρικού αμυντικού και αφήνουν τους παίκτες έρμαια στις ορέξεις  κάθε... τραγοπόδαρου, κλωτσοφονιά.

Η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει και άλλους ποδοσφαιριστές από τραυματισμούς. Παρ'όλα αυτά βλέπει σε κάθε ματς να σημαδεύουν τους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές της στο ψαχνό με σκοπό να εκβιάσουν νέο τραυματισμό. Αυτό δεν είναι αλλοίωση πρωταθλήματος κύριοι;

ΥΓ: Πέρσι με τον ΠΑΣ όλοι θυμούνται πως έγινε το 1-1 με γκολ οφσάιντ από τους Γιαννιώτες. Τότε διαμαρτυρήθηκε κανένας από αυτούς που σήμερα φωνάζουν; Όχι, γιατί τους συνέφερε. Αυτό κρατήστε το, γιατί την επόμενη αγωνιστική, μπορεί η σύνθεση αυτών που συμμετείχαν σήμερα στο κράξιμο, να διαφοροποιηθεί...