Facebook Pixel Sportdog.gr | Αυτοί διέλυσαν τον ΠΑΟ - «Φωτιά» ο... πράσινος του Ολυμπιακού - Χειρότερος από... Σπανούλη ο Καλάθης
| 2018-06-03 21:40:00

Αυτοί διέλυσαν τον ΠΑΟ - «Φωτιά» ο... πράσινος του Ολυμπιακού - Χειρότερος από... Σπανούλη ο Καλάθης

του Pick n' Scroll
Αυτοί διέλυσαν τον ΠΑΟ - «Φωτιά» ο... πράσινος του Ολυμπιακού - Χειρότερος από... Σπανούλη ο Καλάθης

Πώς απάντησαν οι Πειραιώτες στα σφυρίγματα.

Οι πολλοί τον είχαν τελειωμένο τον Ολυμπιακό πριν από τους τελικούς, αλλά οι Πειραιώτες απάντησαν κάτι παραπάνω από δυναμικά το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ. Το έκαναν εντυπωσιακά και έκοψαν δίκαια το νήμα, αφού στο σαραντάλεπτο ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους. Ηταν καλύτεροι τακτικά, αλλά είχαν και περισσότερους παίκτες, που βγήκαν μπροστά και έτσι πήραν τη νίκη με 75-65.

Ο κορυφαίος όλων ήταν ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος «σκούπισε» όλο το γήπεδο, πέρα από την μεγάλη του προσφορά στο επιθετικό κομμάτι. Εκεί, όπου έδωσε 14 πόντους. Αλλά και ο άλλος «Παπ» ήταν σπουδαίος.

Ο Παπαπέτρου, που συνδέεται για του χρόνου με τον Παναθηναϊκό (λήγει το συμβόλαιό του), ήταν αποφασιστικός, δίνοντας λύσεις και στις δύο άκρες του παρκέ στην ομάδα του. Σημείωσε 10 πόντους, πήρε 4 ριμπάουντ και έβαλε για τα καλά το κορμί του στην φωτιά.

Από κει και πέρα, Μάντζαρης, Ρόμπερτς και Στρέλνιεκς δεν άφησαν να φανεί η κακή μέρα του Βασίλη Σπανούλη. Ο τελευταίος είχε 4 πόντους και 1/10 σουτ, αλλά οι υπόλοιποι έδρασαν στα χρονικά σημεία, που ήθελε η ομάδα τους.

Σε όλα αυτά, βέβαια, πρέπει να προσθέσουμε την εξαιρετική άμυνα πάνω στον Νικ Καλάθη. Ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού πραγματοποίησε την χειρότερή του εμφάνιση από τότε, που πήγε στο ΟΑΚΑ. Με 4/16 σουτ, η ομάδα του δεν θα μπορούσε να περιμένει τίποτα περισσότερο από αυτό, που πήρε. Οι πρωταθλητές έπαιξαν άθλιο μπάσκετ και ο Σίνγκλετον με τον Τζέιμς προσπαθούσαν με ατομικές ενέργειες να αλλάξουν την κατάσταση, αλλά δεν μπόρεσαν.

Πλέον το πλεονέκτημα έδρας είναι στον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν πήρε πράγματα, όχι μόνο από τον Σπανούλη, αλλά και από τον Πρίντεζη. Εχασε και μέσα στο ματς με 5 φάουλ τον Μιλουτίνοφ, αλλά η περιφέρειά του ήταν τόσο καλή, που του επέτρεψε να φύγει με το 1-0 από το ΟΑΚΑ. Κάτι, που είχε κάνει και στην Ευρωλίγκα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags