Στην τελική ευθεία για την αλλαγή σκυτάλης στην ιδιοκτησία της ΠΑΕ δείχνει να μπαίνει ο Παναθηναϊκός. Με το εξής σκηνικό να δίνει τον τόνο. Με δύο σχεδόν... παράλληλες εκδοχές για την επόμενη μέρα, καθώς την εβδομάδα στην οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί το ντιλ ανάμεσα σε Αλαφούζο-Παϊρότζ και όποιους εκπροσωπεί ο Ταϊλανδός, έχουμε και το καθοριστικό ραντεβού του Τσίπρα με τους εκπροσώπους του Athens Alive παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Βέβαια, έχει μπόλικο δρόμο και άλλα τόσα ερωτηματικά ακόμα η ιστορία, για να θεωρηθεί και σαν... τελική και κυρίως και σαν... ευθεία, σε σχέση τουλάχιστον με ότι έχει να κάνει με την εμπλοκή Παϊρότζ και γενικότερα της Pan Asia στα διοικητικά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Καθώς είναι πια γνωστό και έχει γίνει ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση πως ακόμα και αν όλα πάνε καλά και ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα και σχετικά έγκαιρα το ντιλ, ουσιαστικά η ομάδα θα ξεκινήσει, θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει την επόμενη σεζόν, όπως ακριβώς είναι τώρα και με τα δεδομένα της εποχής Αλαφούζου.

Αυτό είναι καθαρό, οπότε απομένει απλά να δούμε στην πράξη το αν όταν ολοκληρωθεί το ντιλ ο Παναθηναϊκός θα μπει σε μια περίοδο σχετικής κανονικότητας. Χωρίς απαιτήσεις φυσικά στο αγωνιστικό κομμάτι και σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα και την στελέχωσή της σε όλα τα επίπεδα, αλλά τουλάχιστον χωρίς την αγωνία του ξαφνικού μπλακ-άουτ και του πεσίματος του γενικού διακόπτη ανά πάσα στιγμή. 

Είναι αυτό που περίμεναν οι φίλοι του Παναθηναϊκού αυτό; Ασφαλώς και όχι, αλλά εν πάση περιπτώσει είναι μια εξέλιξη που αν μη τι άλλο αλλάζει τα δεδομένα και τα βαλτωμένα εδώ και καιρό νερά στον Παναθηναϊκό. Αλλά φυσικά είπαμε. Υπομονή και... εγκαρτέρηση μέχρι να ολοκληρωθεί όλο το σκηνικό και να μπορούμε να μιλά με πραγματικά δεδομένα πια στα χέρια μας και όχι βάση πληροφοριών, ρεπορτάζ και σεναρίων.

Απ' αυτή την άποψη, προφανώς και δεν έχει νόημα ούτε η αρνητική προδιάθεση και η απόρριψη της συγκεκριμένης προοπτικής, αλλά ούτε και οι θριαμβολογίες και τα μεγάλα λόγια που δυστυχώς και αυτή τη φορά έχουν κάνει την εμφάνισή τους, όπως συνέβη κατά καιρούς με οποιοδήποτε ακουγόταν ότι «σκοπεύει» να ασχοληθεί με τον Παναθηναϊκό.

Από κει και πέρα και σε σχέση με την προοπτική του Athens Alive και την άμεση εμπλοκή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στα διοικητικά και της ΠΑΕ μετά από τα αντίστοιχα σε μπάσκετ και Ερασιτέχνη. Δεν νομίζω να υπάρχει αντίλογος, στο ότι προφανώς και η συγκεκριμένη προοπτική ιδιαίτερα με την ενεργό ανάμειξη του ονόματος «Γιαννακόπουλος» στα πλάνα της, είναι αυτή που και εμπνέει γενικότερα τον κόσμο του Παναθηναϊκού και δίνει μια αίσθηση σιγουριάς, αν μη τι άλλο... εκ των προηγουμένων σε μπάσκετ σαν αποτέλεσμα της παρουσίας σ' αυτό της συγκεκριμένη οικογένειας.

Αυτό δεν θέλει καν συζήτηση. Εκείνο που θέλει συζήτηση, είναι το κατά πόσο η κυβέρνηση θα λειτουργήσει καταλυτικά και θετικά στην προώθηση όσο δυνατόν νωρίτερα του συγκεκριμένου πλάνου, ώστε να δώσει τη δυνατότητα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να ενεργοποιηθεί άμεσα προς τους εταίρους του στο συγκεκριμένο πλάνο και να ζητήσει την από τώρα ενίσχυση του Παναθηναϊκού από τη στιγμή που η κυβέρνηση θα έχει διασφαλίσει και τη ρεαλιστικότητα, αλλά και τους όρους με βάση τους οποίους θα γίνει η συγκεκριμένη επένδυση.

Κι εκεί είναι που γεννιέται η πραγματική ελπίδα και ιδανική προοπτική για τον Παναθηναϊκό. Όταν οι δυο... παράλληλες περιπτώσεις για την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό «συναντηθούν» και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αλλάξει ξανά χέρια, με τον Παϊρότζ να αποτελεί τη... μεταβατική κατάσταση και τη λύση του Athens Alive και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να μπαίνει δυναμικά και πλέον με «άλλους όρους και δεδομένα» στο προσκήνιο. Για όλα αυτά, όμως, υπάρχει ακόμα μπόλικος δρόμος. Θα δείξει και θα δούμε. Οπότε απ' αυτή την άποψη, καλό είναι να βλέπουμε και να βγάζουμε συμπεράσματα μόνο... βήμα-βήμα και με βάση οποιαδήποτε πραγματική εξέλιξη καθημερινά.