«Δεν είναι… Τσάκας, αλλά είναι "ψείρας", ο Παϊρόζ. Θ’ απορούσα με την υπομονή του Γιάννη, αν δεν ήξερα ότι θέλει ν’ απαλλαγεί από τον Παναθηναϊκό. Αυτός είναι ο λόγος που ανέχεται τις παρατάσεις στην οριστικοποίηση της συμφωνίας με τον Ταϊλανδό.

Πριν 4,5 χρόνια, με τόσες αναβολές, θα είχε πάρει… ανάποδες και θα τον είχε στείλει να κάνει παρέα στον… Τσάκα»!

Σ’ ένα μόλις λεπτό στενός συνεργάτης του Γιάννη Αλαφούζου μου έδωσε να καταλάβω γιατί το deal δεν έχει οριστικοποιηθεί. «Ψείρας» ο Παϊρόζ. Όχι ακριβώς ο ίδιος, αλλά η Deloitte. Η εταιρία που ελέγχει την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Οι επιτελείς της εν λόγω εταιρίας, σας αποκαλύπτει σήμερα το sportdog.gr ότι συμβουλεύουν τον Πιερποργκράντ να μην επενδύσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

«Πέντε μήνες τώρα -μου είπε ο εξ απορρήτων του Αλαφούζου- πάνε κι έρχονται τα έγγραφα. Κάθε φορά ζητάνε και κάτι καινούργιο. Ακόμη και τιμολόγια ή παραστατικά του… πεντοχίλιαρου. Ψειρίζουν τη μαϊμού! Κυριολεκτικά ψιλικατζίδικη συμπεριφορά. Ενώ έχει εξαντληθεί ο έλεγχος, επειδή η Deloitte έχει αρνητική θέση για την επένδυση, μετατρέπει τα απαντητικά έγγραφα της ΠΑΕ σε… μπάλες και τις πετάει στην κερκίδα»!

Παραστατικός και αποκαλυπτικός ο συνομιλητής μας. Μου είπε και το άλλο: «Αν ήταν, για παράδειγμα, υποψήφιοι αγοραστές του ΠΑΟ ο Μαρινάκης ή ο Σαββίδης, θα είχαν τελειώσει όλα τον Ιούνιο. Εδώ, όμως, έχουμε να κάνουμε με έναν επενδυτή που δεν είναι ούτε Παναθηναϊκός, ούτε Έλληνας και που συναρτά την εμπλοκή του στην ΠΑΕ με άλλες μπίζνες στην Αθήνα, μη αποκλείοντας επιχειρηματικές συνεργασίες με άλλους. Την ίδια ώρα έχει «απέναντί» του τη συμβουλή της Deloitte, αλλά και τις συνθήκες ρευστότητας και περιπλοκότητας, οι οποίες διακρίνουν το επιχειρείν στην Ελλάδα».

Ζητήσαμε πρόβλεψη από τον εξ απορρήτων του Αλαφούζου και απάντησε πολύ προσεκτικά:

«Μία είναι η σταθερά της υπόθεσης. Ο Γιάννης θέλει ν’ απαλλαγεί από τον Παναθηναϊκό. Έχει στερέψει ψυχοσυναισθηματικά. Μέχρι τώρα έχει βάλει στην εταιρία 65 εκατ. ευρώ από την προσωπική του περιουσία.

Ύστερα, είναι αφόρητες οι πιέσεις που δέχεται από την οικογένειά του. Η κύρια δουλειά του, εξ άλλου, είναι η ναυτιλία και στενοί του συνεργάτες του λένε ότι πρέπει απερίσπαστα ν’ αφοσιωθεί σ’ αυτήν.

Τα παραπάνω δεδομένα είναι αδιαμφισβήτητα. Πρόβλεψη, όμως, θα ήταν παρακινδυνευμένο να κάνω. Ας ερωτηθούν η Deloitte και ο Παϊρόζ…».

Τελευταία ερώτηση: Κι αν το ντηλ με το Ταϊλανδό δεν ευδοκιμήσει τελικά;

 Η απάντηση λιτή και περιεκτική: «Η λειτουργία της ΠΑΕ, για τη σεζόν που διανύουμε, είναι διασφαλισμένη…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ρεπόρτερ ΠΑΟΚ «ξεσκίζει» τον Λουτσέσκου, χαμός στην Τούμπα - «Απέτυχε, σκεφτόταν μόνο την...»