Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Άρθρο του Κώστα Γκόντζου στο sportdog.gr για τις εξελίξεις στους Πράσινους
| 2019-06-01 13:26:00

Έχουν έτοιμο τον Νταμπίζα - Υποτίμησε το... τέρας - Ατάκα που "καίει" - Τα είπε όλα ο Καρντόσο!

του Κώστα Γκόντζου
Έχουν έτοιμο τον Νταμπίζα - Υποτίμησε το... τέρας - Ατάκα που "καίει" - Τα είπε όλα ο Καρντόσο!

Τότε έγινε η καταστροφή. Μόνο Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ (για 18+).

Παναθηναϊκός: Ήξερε πού και με ποιους έμπλεκε πριν έρθει ο Νίκος Νταμπίζας. Από τη στιγμή που ήρθε νάναι σίγουρος ότι θα γνωρίσει και την... άλλη όψη του τέρατος που τον αποθέωνε και τον αποκαλούσε χαϊδευτικά "Ντάμπι" την πρώτη φορά που ήρθε στον Παναθηναϊκό.

Φυλαγμένη στη γωνία του την έχουν και ήδη τις πρώτες... αναγνωριστικές βολές τις έχει φάει.

Έστω και... δειλά-δειλά, έστω και... απαλά σε στιλ "είχα απαίτηση από τον Νταμπίζα να μιλήσει για τις ευθύνες του Αλαφούζου", ή "ο Νταμπίζας κάνει λάθος που αποφάσισε να γίνει η... Ιφιγένεια στον Παναθηναϊκό".

Έτοιμο το έχουν.

Και το θυσιαστήριο και τον... δήμιο και τη... δέηση για να ολοκληρωθεί το μυστήριο και η τελετή.

Καθώς βλέπετε στον Παναθηναϊκό επιτρέπονται όλα εκτός από ένα πράγμα.

Να μην πεις αλήθειες και ειδικά αλήθειες που θίγουν ή... αποκαλύπτουν το τέρας και τον ρόλο που έπαιξε στην καταστροφή του Παναθηναϊκού.

Κι ο Νταμπίζας παρέβλεψε αυτό τον βασικό κανόνα.

Ή ίσως υποτίμησε τη σημασία του.

Μια φράση λοιπόν απ' όσα είπε στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου, έχει κρατηθεί ήδη καλά σφραγισμένη στα συρτάρια της "Παναθηναϊκφροσύνης" σε εξέδρα και ΜΜΕ και θα είναι αυτή που θα αποτελέσει την ουσιαστική αιτία όταν δοθεί η κατάλληλη... αφορμή για να νιώσει και ο Νταμπίζας με τη σειρά του τις "θωπείες", τη "νουθεσία" και όλα τα συμπαραμαρτούντα της ιστορίας.

Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη φράση, όχι μόνο είπε όλη την αλήθεια, αλλά παρουσίασε ταυτόχρονα ανάγλυφα και όλο το πρόβλημα στον Παναθηναϊκό, ή αν προτιμάτε τον τρόπο και τα κριτήρια με τα οποία κρίνουν τον οποιοδήποτε και το οτιδήποτε στον Παναθηναϊκό οι στρατιές της "Παναθηναϊκοφροσύνης" σε εξέδρα, ΜΜΕ αλλά και εντός του Παναθηναϊκού.

Κι η περιβόητη αυτή φράση ήταν η εξής.

"Με ρωτούσαν για το 2013-2014 και είχαμε κοντινά νούμερα. Όμως, είχαμε διαφορετικά στεγανά. Αγωνιστικό τμήμα-διοίκηση-κόσμος ήμασταν ένα. Χάναμε στη Λεωφόρο από τον Πανθρακικό και ήμασταν ένα".

Σε ελεύθερη μετάφραση;  

Η κατάσταση που υπάρχει αυτή την στιγμή στον Παναθηναϊκό, δεν διαφέρει από την κατάσταση που ήταν η ομάδα το 13-14, απλά τότε ήταν διαφορετικές οι συνθήκες, χάναμε από τον Πανθρακικό μέσα στην Λεωφόρο και όχι μόνο δεν κουνιόταν φύλλο πράσινο και... λαχανί, αλλά κάναμε και όλε-όλε κάθε Κυριακή.

Αυτό λοιπόν είναι που έχει αλλάξει από τότε.

Τα... στεγανά, που είπε και ο Νταμπίζας.

Κάτι έγινε ή πιο σωστά, κάτι... σταμάτησε να γίνεται και τα περιβόητα μπετόν-αρμέ στεγανά του τότε, τώρα... μπάζουν από παντού και έχουν γεμίσει τρύπες.

Κι αυτού του είδους οι... τρύπες, ξέρετε δεν... μπαζώνονται εύκολα.
Θέλουν ειδικό... στεγανωτικό υλικό, κάτι που να φέρνει σε... αντισταθμιστικά και... ανταποδοτικά οφέλη σχετικά.

Αυτή δυστυχώς είναι η πικρή αλήθεια για τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός δεν καταστράφηκε ούτε πέρυσι, ούτε πολύ περισσότερο φέτος με τον Δώνη και τον Νταμπίζα.

Ο Παναθηναϊκός είχε μπει στην πορεία προς την καταστροφή κάτι χρονάκια πριν, τότε που όλοι αυτοί που σήμερα παριστάνουν τους οργισμένους και τους πικραμένους, ήταν στην πρώτη γραμμή της... προστασίας, της αποθέωσης στο όνομα της λευτεριάς και της "στήριξης" σε κάθε ποδοσφαιρικό και Παναθηναϊκό παραλογισμό που γινόταν.

Απλά πριν ενάμιση περίπου χρόνο συνέβη το... μοιραίο που άλλαξε άρδην διαθέσεις και συμπεριφορές σε όλο αυτό το σάπιο και άρρωστο οικοδόμημα.

Ο Αλαφούζος αποφάσισε να σταματήσει να... πληρώνει.

Τόσο απλά.

Και τη σταματάω εδώ την κουβέντα, για να μη χαλαστούμε ακόμα περισσότερο καθώς είναι πικρή αυτή η ιστορία.

Και κάτι τελευταίο, που αποδεικνύει περίτρανα όσα κουβεντιάζουμε κάτι χρονάκια τώρα.

Απευθύνεται μόνο σε Παναθηναϊκούς άνω των... 18 ετών ή μόνο σε όσους θυμούνται ή έστω έμαθαν και ξέρουν για ποια ομάδα μιλάμε και τι ήταν μέχρι να τον πάρουν στα χέρια τους οι... απελευθερωτές της Παναθηναϊκοφροσύνης.

Πέρασε στο ντούκου από το σύνολο του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου φυσικά, όπως γίνεται πάντα με... ανεπιθύμητα πράγματα για το... τέρας.

Ήρθε λοιπόν στην Ελλάδα να δουλέψει ένας ακόμα ξένος προπονητής.

Ο Καρντόσο στην ΑΕΚ.

Κι όταν λέμε ξένος, δεν μιλάμε για κάποιον από τη... Ζουαζιλάνδη, από το... Ανόϊ ή από τον... Βόρειο Πόλο που δεν ξέρει τι γίνεται.

Μιλάμε για άνθρωπο από εδώ, από τη γειτονιά μας, από την Ευρώπη.

Και μάλιστα από την Ιβηρική χερσόνησο που εσχάτως -ειδικά από Πορτογαλία- η σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο σε όλες του τις ειδικότητες δηλαδή, παίκτες, προπονητές, δημοσιογράφοι, μάνατζερ, παράγοντες και τα σχετικά, είμαι πια... μια πόρτα δρόμος από την Ελλάδα.

Ρωτήθηκε κάποια στιγμή ο άνθρωπος για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για τον ανταγωνισμό που θα έχει η ΑΕΚ.

Και τι απάντησε;

Για τον Ολυμπιακό και για τον ΠΑΟΚ!!!!!!

Έτσι σκέτα.

Για το ποδόσφαιρο μιας χώρας που κάποτε όποιος πέρναγε τα σύνορα και του ζητούσαν να πει τι ξέρει από το ελληνικό ποδόσφαιρο, ξεκινούσα τα λόγια του με τη λέξη "panatinaikos".

Με λίγα λόγια, ούτε στον χάρτη δεν τον βλέπουν πια τον Παναθηναϊκό.

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα και ας έκαναν όλοι τουμπεκί και το προσπέρασαν σαν... φυσιολογικό.

Έρχεται κάποιος να δουλέψει στην Ελλάδα και να διεκδικήσει κάποιο τίτλο και μαθαίνει πρώτα για Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και μετά του λένε ότι υπάρχουν και... κάποιες άλλες ομάδες όπως, Ξάνθη, Ατρόμητος, Πανιώνιος, ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης, Λάρισα, Αρης... α και... Παναθηναϊκός.

Εκεί τον έφτασαν.

Άγραφο στον χάρτη.

Και το χειρότερο μιλάνε κι από πάνω και πολλές φορές ζητάνε και τα ρέστα.

Πραγματικά... άξιοι συγχαρητηρίων.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags