Facebook Pixel Σαλάτα Μπενζιά και Μεριά - Μετά φταίνε Μαρτίνς, Σεμέδο - Ήταν παλιός Ολυμπιακός
| 2019-10-02 05:51:00

Σαλάτα Μπενζιά, Μεριά - Μετά φταίνε Μαρτίνς, Σεμέδο - Παλιός Ολυμπιακός - Μόνο δύο διασώθηκαν

Sportdog Team
Σαλάτα Μπενζιά, Μεριά - Μετά φταίνε Μαρτίνς, Σεμέδο - Παλιός Ολυμπιακός - Μόνο δύο διασώθηκαν

Παρ' τον ένα, χτύπα τον άλλο! Φίλε Πέδρο, όπως στρώνεις κοιμάσαι...

Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας: Παρ' τον ένα και χτύπα τον άλλο. Μπενζιά, Μεριά. Έβαλαν τα… δυνατά τους και… τα έκαναν σαλάτα. Και τι… σαλάτα! Κους κους, από δαύτην που πλασάρει ως παραδοσιακό προϊόν ανά την Ευρώπη η αλγερινοτυνησιακή κουζίνα τους!

Όχι πως ο προπονητής είναι άμοιρος ευθυνών. Όταν μιλάμε για προτεραιότητα ιεράρχησης στόχων και επιστροφή στις κατακτήσεις πρωταθλήματος, δεν σημαίνει πως η Ευρώπη και το Champions League πάνε… στο σορολόπ! Γιατί όταν κάνεις rotation εκεί που δεν πρέπει και όταν δεν πρέπει, κάπου φαίνεται ότι… στραβά αρμενίζεις κ. Πέδρο!

Κι αυτός ακόμα ο αμυντικός "βράχος", ο Ρούμπεν Σεμέντο, μα το μπόι και την κορμοστασιά, την αλτικότητά του, δύο, όχι… μισή ή μία, κεφαλιές έχασε σε... φάσεις copy paste και ισάριθμες φορές τις πλήρωσε με γκολ ο Ολυμπιακός από τα… καταραμένα κόρνερ!

Ο Πορτογάλος στόπερ φέρει τη λιγότερη ευθύνη και ο Μαρτίνς την αμέσως μεγαλύτερη.

Για να φθάσουμε στο ντουέτο... της καταστροφής: Μπενζιά-Μεριά. Πρώτα από όλα, με την ανάθεση του οργανωτικού ρόλου στον Αλγερινό, η τεχνική ηγεσία άφησε… υπανάπτυκτο τον τομέα ανάπτυξης της ομάδας. Σαν να μην υπήρχε πουθενά στο γήπεδο ο Μπενζιά, θυμηθήκαμε ότι είναι στο παιχνίδι, όταν… αποβλήθηκε από μια απερίσκεπτη, βλακώδη πράξη (έστω κι αν ο Γάλλος ρέφερι εξήντλησε κάθε αυστηρότητα, γενικά κιόλας, όχι μόνο σε αυτή τη φάση, εναντίον της ελληνικής ομάδας και… καλά του τα 'λεγε ο Τοροσίδης όπως βλέπαμε στα κοντινά τηλεοπτικά πλάνα που του τα έσουρνε γερά), οδηγώντας εν ολίγοις από εκείνη τη στιγμή (58ο λεπτό) σε "καταδίκη" την ομάδα του.

Για περισσότερο από μία ώρα παιχνιδιού ο Ολυμπιακός έμεινε με 10 και κάπου εκεί... πήρε τη σκυτάλη των παιδιάστικων λαθών ο Μεριά.

Ο Τυνήσιος σε ένα από τα πολλά "τσαφ" που κάνει ειδικά τον τελευταίο καιρό, έδιωξε πάνω σε αντίπαλο, τροφοδοτώντας τον για να ισοφαρίσει 1-1, αφού άνοιξε και τα πόδια του για να περάσει σιδηρόδρομος από κάτω, διευκολύνοντας την πορεία της μπάλας για τα δίχτυα του Σα, τον οποίο μπέρδεψε περισσότερο στημένος μπροστά του για να διώξει.

Αργότερα, ο Μεριά χάνει μια σπάνια ευκαιρία, μόνος του από τα 3 μέτρα να ξαναδώσει προβάδισμα στον Ολυμπιακό και λίγο μετά, αφού όταν δεν βάζεις τρως, ο Ερυθρός Αστέρας από μια στημένη φάση και κεφαλιά ανέτρεψε το σκορ, για να στήσει ως και παρτάκι στο τέλος βάζοντας και 3ο γκολ, αρπάζοντας από τους Έλληνες ερυθρόλευκους την μπουκιά του πλεονεκτήματος που είχαν βάλει από την πρεμιέρα στο στόμα με το 2-2 και την καταπληκτική εκείνη εμφάνιση-επιστροφή στο ματς με την Τότεναμ.

Η χθεσινή εμφάνιση στο Βελιγράδι δεν είχε καμία απολύτως σχέση με εκείνη της έναρξης των ομίλων. Ακόμα και όταν ο Ολυμπιακός νικούσε. Δεν ήταν καλός, δεν είχε φαντασία, δεν είχε σωστή ανάπτυξη, δεν πάταγε στέρεα στο γήπεδο. Γι’ αυτό και με την πρώτη και μετά με τη δεύτερη "στραβή" επήλθε η γενική κατάρρευση.

Ο Μαρτίνς κράτησε στον πάγκο μια 4άδα στυλοβατών γιατί απέτυχε τον προηγούμενο καιρό στη διαχείριση του υλικού του. Ο Βαλμπουενά, ο Γκιλιέρμε και ο Ποντένσε χρειάζονται δηλαδή πάση θυσία με τη Λαμία ή ακόμα και όλοι μαζί εναντίον του Παναθηναϊκού, σκασμένοι και "ξεψυχισμένοι" μετά την Τότεναμ και δεν χρειάζονται στο "Μαρακανά" που ταξίδεψες για να κάνεις το μεγάλο ευρωπαϊκό βήμα για φέτος!

Και οι τρεις τους, όπως και ο Ομάρ που μπήκε αργά στο ματς, είναι "στα κόκκινα" από την κούραση. Ο Πορτογάλος προπονητής δεν πρόσεξε για… να έχει τις κατάλληλες στιγμές.

Επέλεξε να "ξεζουμίσει" τις τόσο βασικές μονάδες του και σε μια μάχη που ήταν απαραίτητοι, δεν τους είχε, γιατί πια είναι τόσο τσιτωμένοι που στο τέλος θα βγάλουν, ω μη γένοιτο, κανένα σοβαρό τραυματισμό και τότε το πλήγμα θα το κουβαλάει η ομάδα για καιρό!

Φίλε Πέδρο, όπως στρώνεις κοιμάσαι. Τι να σε κάνω τώρα; Αναγκαστικά έβαλες Μπενζιά, Λοβέρα, δεν είχες τον Γκιλιέρμε σε τόσο κρίσιμο αγώνα και όλα… έγιναν σαλάτα κους κους…

Ο Πειραιώτες με τη συνολική εμφάνισή τους, ιδίως όμως μετά το 60’ που ο Μπενζιά την "πρόδωσε", την άφησε "ορφανή" την ομάδα δεν δικαιούνταν κάτι άλλο από την ήττα στη 2η αγωνιστική του Champions League.

Δεν ήταν ο "τελευταίος" Ολυμπιακός, που χαίρεσαι να τον βλέπεις. Ήταν ο "παλιότερος" της Ευρώπης, αυτός που… πνιγόταν σε μια κουταλιά νερό και… έπινε θάλασσα. Τρικυμία το 2ο ημίχρονο.

Τσιμίκας και Μπουχαλάκης διασώθηκαν από μια κάκιστη βραδιά.

Αγώνας που πρέπει να τον θυμούνται οι ερυθρόλευκοι για να διδάσκονται. Προς αποφυγή επανάληψης τόσο… πελώριων λαθών. Και οι παίκτες και ο προπονητής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρελό παρασκήνιο! Ποιος Ματέο Γκαρσία; Αυτόν τον παικταρά "έκλεψε" ο Ολυμπιακός από τον Αστέρα!

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags