Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Μόνο... παλτά στον ΠΑΟ - Έτσι τον κατέστρεψαν - Εξαίρεση ο Κουρμπέλης - Φρένο από Ρόκα"
| 2019-12-30 22:30:00

Μόνο... παλτά στον ΠΑΟ - Έτσι τον κατέστρεψαν - Εξαίρεση ο Κουρμπέλης - Φρένο από Ρόκα

του Κώστα Γκόντζου
Μόνο... παλτά στον ΠΑΟ - Έτσι τον κατέστρεψαν - Εξαίρεση ο Κουρμπέλης - Φρένο από Ρόκα

Απίστευτα φαινόμενα. Έκαναν εγκλήματα. Αυτοί κονόμησαν... 

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει τυπικά μετά την Πρωτοχρονιά στις παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια, πιο δύσκολες και κρίσιμες για το παρόν και το μέλλον του μέρες του χρόνου.

Μπαίνει δηλαδή με λίγα λόγια και τυπικά στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη.

Κι αυτό είναι το πιο δύσκολο για τον Παναθηναϊκό, τουλάχιστον με βάση την εμπειρία των τελευταίων χρόνων.

Καθώς ο Παναθηναϊκός, όλες του τις καταστροφές και τα δεινά τα οποία ακόμα τον ταλαιπωρούν και δεν μοιάζει να έχουν τέλος, δεν τα έχει πάθει στη διάρκεια της σεζόν και δεν είχαν να κάνουν με τα όποια αποτελέσματα έφερνε κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών του υποχρεώσεων.

Αυτά ήταν απλά τα αποτελέσματα των όσων γινόντουσαν πάντα στη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου της κάθε χρονιάς, είτε μιλάμε για την καλοκαιρινή τέτοια, είτε γι' αυτή του Γενάρη όπως καλή ώρα τώρα.

Εκεί ήταν που έμπαιναν πάντα οι βάσεις, για την καταστροφική πορεία του Παναθηναϊκού και από πλευράς αγωνιστικής και από πλευράς δημιουργίας δυσβάσταχτων και παράλογων οικονομικών απαιτήσεων που μάλιστα λειτουργούσαν και συσσωρευτικά οι μεν πάνω στις δε από κάποιο σημείο και μετά.

Κι αυτό γινόταν, γιατί ποτέ ο μεταγραφικός σχεδιασμός και κυρίως οι μεταγραφικές κινήσεις δεν γινόντουσαν με βάση τις πραγματικές ανάγκες της ομάδας από την μια, αλλά και των αντικειμενικών δυνατοτήτων που είχε ο Παναθηναϊκός για τέτοιου είδους κινήσεις από την άλλη.

Συνήθως ο Παναθηναϊκός ή πιο σωστά αυτοί που χειριζόντουσαν κάθε φορά τα μεταγραφικά του, έπαιρναν παίκτες για να παίρνουν, ή ψώνιζαν από το σωρό ότι βρισκόταν μπροστά τους αδιαφορώντας και για την ποιότητα και την ποσότητα αλλά κυρίως και για την ικανότητα και χρησιμότητα αυτών που έπαιρναν.
Έτσι είχαμε απίστευτα φαινόμενα και καταστάσεις.

Να έχει κάνει δηλαδή ο Παναθηναϊκός δέκα μεταγραφές το καλοκαίρι και τον Γενάρη να έκανε άλλες έξι και εφτά για να... διορθώσει τις αδυναμίες ή τις... ελλείψεις που παρά τις δέκα μεταγραφές είχαν φανεί στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου μέχρι τον Γενάρη.

Να παίρνει παίκτες με το τσουβάλι τον Γενάρη, από τους οποίους οι περισσότεροι ήταν ανενεργοί για μεγάλο διάστημα, με αποτέλεσμα ακόμα κι όταν ερχόντουσαν σε επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας για να βοηθήσουν υποτίθεται, αυτό να γινόταν εκεί κατά τα  τέλη Μάρτη με αρχές Απριλίου, άσε που οι περισσότεροι με το που έμπαιναν να βοηθήσουν έστω και μετά από ένα δίμηνο... προετοιμασίας, πάθαιναν κάποιο τραυματισμό ή υποτροπή και πήγαινε για τη... νέα σεζόν η ιστορία της χρησιμοποίησής τους και η... βοήθεια που θα ερχόταν υποτίθεται από την προσθήκη τους στο ρόστερ του Παναθηναϊκού.

Ειλικρινά όσο κι αν ψάξεις τις μεταγραφές του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια και ειδικά τον Γενάρη, ζήτημα να βρεις δυο τρεις που να ήρθαν και να βοήθησαν με το που ενσωματώθηκαν στο ρόστερ την ομάδα, όπως για παράδειγμα ο Κουρμπέλης.



Κι αν βέβαια αυτό συνέβαινε μια φορά ή επί ενός από τους τεχνικούς διευθυντές που είχε όλα αυτά τα χρόνια ο Παναθηναϊκός, τότε άντε, να πεις ότι ήταν μια κακή στιγμή, ένα λάθος άνθρωπος σε λάθος θέση και όλα τα σχετικά.

Αλλά όταν αυτό συνέβαινε διαχρονικά τόσα χρόνια συνέχεια, από την εποχή του περιβόητου Βαρέλα δηλαδή που έφερε μαζί του σαν υπεύθυνο μεταγραφών ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και έκανε ΕΙΚΟΣΙΤΕΣΣΕΡΙΣ μεταγραφές σε ένα χρόνο, μέχρι τους Διαμαντόπουλους αλλά και τον Νταμπίζα της δεύτερης θητείας του στο συγκεκριμένο πόστο στον Παναθηναϊκό, τότε αυτό δεν το λες κακιά στιγμή ακριβώς.

Το λες έγκλημα κατ΄ εξακολούθηση και κατά πλήρη συνείδηση της πράξης όσων το διέπραταν κάθε φορά.

Όπως επίσης το λες και τραγική αφέλεια, ή ανικανότητα ή έλλειψη στοιχειώδους ποδοσφαιρικής αλλά και επιχειρηματικής λογικής, του ανθρώπου που ηγούνταν της ΠΑΕ και τους προσλάμβανε όλους αυτούς, δηλαδή του Γιάννη Αλαφούζου και των άμεσων συνεργατών του.

Γι' αυτό και θα επιμείνω.

Δεν ξέρω τι θα κάνει ο τελευταίος χρονικά που αναλαμβάνει το αντίστοιχο έργο στον Παναθηναϊκό δηλαδή ο μίστερ Ρόκα.

Ξέρω τι έγινε μέχρι τώρα.

Κι αυτό που έγινε μέχρι τώρα, ήταν ένα και μοναδικό.

Ο Παναθηναϊκός καταστράφηκε και αγωνιστικά και οικονομικά και από κάθε άποψη, από τον τρόπο που λειτουργούσε και τις επιλογές που γινόντουσαν κάθε φορά στις μεταγραφικές περιόδους και ειδικά αυτές του Γενάρη.

Τώρα το αν ο Ρόκα θα αποτελέσει την φωτεινή εξαίρεση και θα βάλει φρένο σε αυτό τον απίστευτο παραλογισμό -στα όρια του παρεξηγήσιμου από πλευράς ξοδέματος των χρημάτων και πιθανής κονόμας διάφορων και πολλών με βάση αυτό το ξόδεμα- θα φανεί και μάλιστα θα φανεί σύντομα.

Με βάση αυτό, αν δούμε τον Παναθηναϊκό να καταλήγει με βάση τις αντικειμενικές δυνατότητές του σε δυο τρεις ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΕΣ να βοηθήσουν επιλογές σε συγκεκριμένες θέσεις που έχει κατά προτεραιότητα ανάγκη, τότε όντως θα πούμε ότι κάτι άλλαξε προς το καλύτερο και αποδοτικότερο.

Αν δούμε όμως πάλι να έρχεται, καμιά καραβιά άσχετων με τις ανάγκες της ομάδας, μέτριων έως ανύπαρκτων από πλευράς ικανοτήτων να προσφέρουν κάτι παραπάνω απ' αυτό που έχει ήδη ο Παναθηναϊκός και ακόμα χειρότερα αν δούμε να έρχονται τίποτε ανενεργοί ή ποδοσφαιριστές που να θέλουν γιατροπόρεμα ή... ειδική προετοιμασία κανά μήνα και βάλε πριν να είναι σε θέση να βοηθήσουν, τότε με το συμπάθιο, αλλά με βάση και τα προηγούμενα, θα έχουμε το δικαίωμα να σκεφτούμε -για μια ακόμα φορά- ότι γουστάρουμε, σε σχέση με τα κριτήρια και τις προθέσεις ΚΑΙ των τωρινών κινήσεων και επιλογών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διέρρευσε πριν λίγο: Αυτόν τον ψηλό φέρνει ο Πιτίνο από την Αμερική - Μεταγραφή για Final4!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags