Facebook Pixel ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Πόνεσαν τα μάτια μας - Απαράδεκτος Καρέρα - Καταστρέφει το ποδόσφαιρο - Παικταράς Ανουάρ!
| 2020-02-09 22:18:00

Πόνεσαν τα μάτια μας - Απαράδεκτος Καρέρα - Καταστρέφει το ποδόσφαιρο - Παικταράς Ανουάρ!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Πόνεσαν τα μάτια μας - Απαράδεκτος Καρέρα - Καταστρέφει το ποδόσφαιρο - Παικταράς Ανουάρ!

Ούτε με ΠΑΣ! Γιούχα σε Καραϊσκάκη, Τούμπα. Δεν έχει αντίπαλο...

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Η ΑΕΚ πανηγύρισε επιτέλους νίκη σε ντέρμπι μετά από 13 ανεπιτυχείς προσπάθειες με το 1-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό, σε ένα παιχνίδι το οποίο δυστυχώς για όλους όσους το παρακολούθησαν τελείωσε στο όγδοο λεπτό, με τη γκολάρα του Σέρχιο Αραούχο. Από εκεί και πέρα... πόνεσαν τα μάτια μας, με την Ένωση να παίζει φουλ άμυνα και τους Πράσινους να κυκλοφορούν ανούσια την μπάλα.

Ο Μάσιμο Καρέρα όπως έκανε και με τον Ολυμπιακό, αποφάσισε για ακόμα ένα ντέρμπι να δώσει την μπάλα στον αντίπαλο, να κρατήσει όλη την ομάδα πίσω και να κυνηγήσει το θετικό αποτέλεσμα από την άμυνα. Η εικόνα της Ένωσης, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν επιεικώς απαράδεκτη και σίγουρα το σκεπτικό του Ιταλού κόουτς θα πρέπει να προβληματίσει τόσο την διοίκηση όσο και την εικόνα. Δεν γίνεται σε ένα αδιάφορο θεωρητικά ντέρμπι η ΑΕΚ να παίζει αντι-ποδόσφαιρο και να φοβάται τον Παναθηναϊκό πιο πολύ από τον ΠΑΣ Γιάννινα!

Μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα είχε γίνει αν ο Πέδρο Μαρτίνς ή ο Αμπέλ Φερέιρα είχαν ακολουθήσει την ίδια τακτική; Αυτή τη στιγμή θα γράφαμε για τις τρομερές αντιδράσεις και τη γιούχα που θα υπήρχε σε Γ. Καραϊσκάκης και Τούμπα αντίστοιχα. Ο Καρέρα αποφάσισε για ακόμα ένα παιχνίδι να παίξει «κατενάτσιο» και αυτή τη φορά έτυχε να δικαιωθεί, καθώς ο Αραούχο έβαλε μία τρομερή γκολάρα. Η εικόνα της ΑΕΚ δεν διέφερε σε τίποτα με όσα είχαμε δει πάλι στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό πριν δύο εβδομάδες. Η Ένωση εξελίσσεται σε μία ομάδα που καταστρέφει το ποδόσφαιρο του αντιπάλου (και το ποδόσφαιρο γενικότερα) και όχι σε μία ομάδα που προσπαθεί να παράξει ποδόσφαιρο.

Το μόνο θετικό για τους «κιτρινόμαυρους» φυσικά  είναι η νέα καλή εμφάνιση του Όγκνιεν Βράνιες, ο οποίος δείχνει να έχει... βάλει μυαλό, είναι σοβαρός, δεν αναλώνεται σε ανούσιους καυγάδες την ώρα του αγώνα και ακολουθεί (όπως και οι υπόλοιποι) πιστά το πλάνο του προπονητή του. Το παιχνίδι που παίζει άλλωστε η ΑΕΚ τον βολεύει απόλυτα, καθώς όταν ο αντίπαλος δεν μπορεί να πατήσει περιοχή (δουλειά του Καρέρα για να τα λέμε όλα) και παίζει μόνο με σέντρες, ο Βόσνιος... δεν έχει αντίπαλο!

Από εκεί και πέρα όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, ήταν φανερό και από το ροτέισον του Γιώργου Δώνη πως όλοι σκέφτονταν τον επαναληπτικό με τον ΠΑΟΚ, ενώ ακόμα και μετά την είσοδο των Νάγκι, Μακέντα και Ζαχίντ παρότι βελτιώθηκε επιθετικά, είχε μόλις μία μεγάλη ευκαιρία.

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε πάντως ο Ανουάρ Τουχάμι, ο οποίος έδωσε πολλές μάχες στη μεσαία γραμμή, έφαγε πολλές κλωτσιές και έδειξε ικανός να βοηθήσει στο Τριφύλλι. Σίγουρα στα επόμενα παιχνίδια θα βοηθήσει ακόμα περισσότερα και λογικά στα πλέι οφ θα είναι πανέτοιμος για να πάρει φανέλα βασικού ή να δώσει ανάσες στον Κουρμπέλη.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη μεταγραφική... καραμπόλα - Νέο "πουλέν" Κουτσολιάκου από top ομάδα - Έρχεται μεγάλο deal!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags