Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Το άρθρο του Κώστα Γκόντζου στο sportdog!
| 2020-06-28 15:58:00

Χατζηθεοδωρίδης αν... - Τι παίζει με Χατζηγιοβάνη-Μπουζούκη - Θέλει 7 παικταράδες - Πάλι τα ίδια;

του Κώστα Γκόντζου
Χατζηθεοδωρίδης αν... - Τι παίζει με Χατζηγιοβάνη-Μπουζούκη - Θέλει 7 παικταράδες - Πάλι τα ίδια;

Παναθηναϊκός: Έτσι κι αλλιώς διαδικαστικού χαρακτήρα είναι πλέον τα παιχνίδια για τον Παναθηναϊκό, οπότε δεν προσφέρονται και για ιδιαίτερα ποδοσφαιρικά συμπεράσματα.

Άντε το πολύ-πολύ, να δεις κάποιους από τους μικρούς που έτσι κι αλλιώς θα είναι και του χρόνου στην ομάδα, προκειμένου να διαπιστώσεις αν και πόσο μπορεί η ομάδα να υπολογίζει και σ' αυτούς για κάποιες λύσεις, είτε βασικές είτε εναλλακτικές στην νέα σεζόν.

Κι αυτό πάλι με επιφύλαξη, καθώς δεν ξέρουμε αν ο νέος προπονητής και ο Ρόκα έχουν σκοπό να "επενδύσουν" σε μια τέτοια προοπτική ή θα στραφούν αποκλειστικά και μόνο στην μεταγραφική αγορά προκειμένου να στήσουν τον Παναθηναϊκό της νέας σεζόν.

Απουσιάζει λοιπόν και το γενικότερο,  ελάχιστο κίνητρο στους παίκτες και το ποδοσφαιρικό τμήμα γενικότερα, να δείξουν δηλαδή κάποια πράγματα που ίσως τους κρατήσουν και την νέα σεζόν στον Παναθηναϊκό.

Απ' αυτή την άποψη, το να μιλήσεις και να σταθείς σε συμπεράσματα του στιλ "βελτιωμένος" ή το αντίθετο, είναι πρακτικά άνευ ουσίας σε ότι έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό αυτό τον καιρό.

Το ότι για μια ακόμα φορά στάθηκε σχετικά αξιοπρεπώς και πάλεψε όσο μπορούσε το παιχνίδι, απλά και μόνο καταγράφεται σαν το αποτέλεσμα της δύναμης της... συνήθειας που απέκτησε αυτή η ομάδα τα τελευταία χρόνια.

Κι αν θέλουμε να επιχειρήσουμε να σταθούμε και σε συγκεκριμένους παίκτες και την απόδοσή τους και πάλι λίγα πράγματα μπορούμε να εντοπίσουμε.
Το ότι για παράδειγμα ο Χατζηθεοδωρίδης, είναι μια υπαρκτή και αξιόπιστη λύση για τα αριστερά, που αν δεν αποκτηθεί κάτι αξιόλογο για εκεί σαν βασικός, ώστε ο ίδιος να θεωρείται μια καλή αναπληρωματική λύση, θα μπορούσε υπό συνθήκες να πεις ότι θα καλύψει το συγκεκριμένο πόστο.

Αντίθετα δεν μπορεί να κριθεί ο Θεοχάρης, τόσο γιατί ουσιαστικά ήταν το πρώτο του παιχνίδι, όσο και γιατί, ακόμα και πιο έμπειρος να ήταν, η ουσιαστική έλλειψη βοήθειας στο ντουμπλάρισμά του από τον Χατζηγιοβάννη, τον έφερνε συνεχώς ανάμεσα από δύο και τρεις παίκτες του ΟΦΗ, γεγονός που θα έκανε πολύ δύσκολη την αποστολή του, ακόμα και αν μιλούσαμε για ένα κατά τεκμήριο βασικό δεξί μπακ στον Παναθηναϊκό.

Τα υπόλοιπα παιδιά, προφανώς και δεν μπορούν να κριθούν από την ολιγόλεπτη συμμετοχή τους.

Εκείνο πάντως που προξενεί εντύπωση, είναι το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα δύο ποδοσφαιριστών που στο ξεκίνημά τους σαν βασικοί σ' αυτή την ομάδα είχαν αφήσει πολλές υποσχέσεις.

Και ο λόγος για τους Χατζηγιοβάννη και Μπουζούκη, που έχουμε πολύ καιρό να τους δούμε να κάνουν ένα γεμάτο και ουσιαστικό παιχνίδι και συνήθως και οι δυο τους αναλώνονται σε προσπάθειες -κυρίως ατομικές- να δείξουν ότι δεν τους είχαν άδικα για δύο από τα παιδιά που θα έκαναν καριέρα στον Παναθηναϊκό, αλλά προσπάθειες που ή μένουν ημιτελείς ή κάπου χάνονται στην γενικότερη μετριότητα που επικρατεί αυτόν τον καιρό στην ομάδα.

Δεν ξέρω αν υπήρχαν κι άλλα αξιόλογα πράγματα από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ, πέρα από την επιβεβαίωση ότι ο Σίνκεφελντ αποτελεί αυτή την στιγμή την πιο σίγουρη και σταθερή λύση στα μετόπισθεν, καθώς και το ότι για μια ακόμα φορά τόσο ο Αγιούμπ όσο και ο Ανουάρ που μπήκε σαν αλλαγή, έδειξαν πως και να έχουν κάποια στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν, απέχουν πολύ ακόμα από το να σου δώσουν το δικαίωμα να πεις ότι αποτελούν δύο από τις σίγουρες μονάδες στην θέση τους, για τον Παναθηναϊκό της νέας σεζόν.

Το συμπέρασμα που βγαίνει απ' όλα αυτά, σε συνδυασμό με την κατάσταση στον Παναθηναϊκό και όσα βγαίνουν σαν προθέσεις του Ρόκα και της ομάδας για τον σχεδιασμό της νέας σεζόν, ότι δηλαδή αυτός θα στηριχθεί κατά κύριο λόγο στις μεταγραφές, είναι λίγο ζόρικα για το τριφύλλι.
Καθώς αν έτσι έχουν τα πράγματα και ισχύουν όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής για τους παίκτες που δεν θα είναι στο ρόστερ της επόμενης σεζόν, τότε ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί τουλάχιστον εφτά ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής για βασικούς, ώστε να σχηματίσει ένα αξιόμαχο κορμό που θα διεκδικήσει πράγματα και στόχους στην νέα περίοδο.

Ένα εγχείρημα εξ ορισμού πολύ δύσκολο, καθώς δεν είναι και το πιο απλό στο ποδόσφαιρο να στήσεις ουσιαστικά μια νέα ομάδα από την αρχή και να σου κάτσει και με την μία αυτή η ιστορία.

Πόσο μάλλον που αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά σε όσα ακούγονται για το μπάτζετ που θα διατεθεί γι' αυτόν τον σκοπό, το όλο εγχείρημα αποκτά ακόμα μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, καθώς μόνο με... τζακ ποτ μπορεί να ελπίζεις ότι με τόσα λεφτά θα πάρεις τόσους παίκτες και από την μια και θα σου βγουν όλοι λίρα εκατό και θα δέσουν με την μία σε μια ουσιαστικά εντελώς πρωτοεμφανιζόμενη σύνθεση και ενδεκάδα και με νέο προπονητή φυσικά στην ομάδα.
Δύσκολο, πολύ δύσκολο, πολύ περισσότερο που ανάλογα εγχειρήματα στο πρόσφατο παρελθόν του Παναθηναϊκού, όχι απλά δεν στέφθηκαν από επιτυχία -όσο και αν... προμοταρήστηκαν στο ξεκίνημά τους- αλλά το αντίθετο.

Συνέβαλαν στα μέγιστα στο να δημιουργηθεί αφ΄ενός ένα τεράστιο άνοιγμα στα οικονομικά του συλλόγου, χωρίς αφ' ετέρου να προκύψει κάτι ιδιαίτερα καλό και κυρίως ανταγωνιστικό σε επίπεδο ποδοσφαιρικού τμήματος, με αποτέλεσμα πάντα το ίδιο.

Οι σεζόν να τελειώνουν ουσιαστικά κάπου εκεί στον Οκτώβρη, να αναπτερώνονται και να εναποτίθενται κάποιες ελπίδες ανάκαμψης και πάλι μέσω... μεταγραφών τον Γενάρη και γύρω στα τέλη Μάρτη να μιλούν όλοι για πρόωρη... προετοιμασία εν όψει της νέας σεζόν, που το χειρότερο, πάντα γινόταν με το ίδιο σκεπτικό, τις πολλές μεταγραφές και το ξανά-μανά στήσιμο από την αρχή της ομάδας.

Θα αποφύγει αυτή τη φορά αυτή την ιστορία ο Παναθηναϊκός;

Κανείς δεν ξέρει αυτή την στιγμή.

Το σίγουρο όμως είναι ένα.

Πως τα διδάγματα του παρελθόντος είναι ακόμα νωπά και οι επιπτώσεις των αντίστοιχων επιλογών, ταλαιπωρούν ακόμα τον Παναθηναϊκό και αγωνιστικά και οικονομικά.

Οπότε αν μη τι άλλο, υπάρχουν κάποια δεδομένα που μπορούν στον Παναθηναϊκό να τα πάρουν υπ΄όψιν τους.
Έστω και σαν παραδείγματα του τι πρέπει να αποφύγουν αυτή τη φορά.

Από το τίποτα, πάντως κάτι είναι κι αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Απίστευτο! Σε αυτή την ομάδα κλείνει ο Γιώργος Δώνης - Πόσα λεφτά θα πάρει - Καβατζώθηκε...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags