Facebook Pixel ΕΓΚΛΗΜΑ Βιγιαφάνες - Θυμίζει Εσιέν, Μπαϊράμι - Έγραφαν ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ- Αποθεραπεία στο... μπαρ!
| 2020-10-11 10:05:00

ΕΓΚΛΗΜΑ Βιγιαφάνες - Θυμίζει Εσιέν, Μπαϊράμι - Έγραφαν ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ- Αποθεραπεία στο... μπαρ!

του Κώστα Γκόντζου
ΕΓΚΛΗΜΑ Βιγιαφάνες - Θυμίζει Εσιέν, Μπαϊράμι - Έγραφαν ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ- Αποθεραπεία στο... μπαρ!

Η ιστορία με τον Βιγιαφάνες, είναι μια ακόμα που αποδεικνύει ότι μερικά πράγματα στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια, λειτουργούν και γίνονται χωρίς καμιά λογική και χωρίς να παίρνονται καθ' όλου υπ' όψιν ανάλογες αρνητικές περιπτώσεις που έχουν κοστίσει στον Παναθηναϊκό.

Όλοι ήξεραν και αν δεν το ήξεραν θα έπρεπε να το ξέρουν ή έστω να το πληροφορηθούν από την πρώτη στιγμή που επανεμφανίστηκε το όνομα του Βιγιαφάνες για επιστροφή στον Παναθηναϊκό, καθώς -εδώ τουλάχιστον αλλά και αλλού- είχε επισημανθεί το πρόβλημα των χρόνιων προβλημάτων τραυματισμού που αντιμετώπιζε.

Πόσο μάλλον, που ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια, έχει όχι απλά ταλαιπωρηθεί, αλλά κυριολεκτικά καταστραφεί από αγορές και μεταγραφές παικτών, των οποίων είχε αγνοηθεί παντελώς το ιατρικό ιστορικό τους, ενώ κάποιοι απ' αυτούς ήταν αποδειδειγμένα βαριά τραυματίες όταν αποφασίστηκε ήδη να αποκτηθούν από τον Παναθηναϊκό.

Τι να πρωτοθυμηθούμε δηλαδή και τι να ξεχάσουμε;

Από τον περιβόητο Βέμερ που είχε μόνιμο χρόνιο πρόβλημα και ήταν αδύνατο να παίξει μπάλα και κάθισε τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό εισπράττοντας κανονικότητα το παχυλότατο συμβόλαιό του χωρίς να κάνει ούτε προπονήσεις;

Τον Εσιέν, που όλοι ήξεραν ότι δεν μπορεί να παίξει μπάλα και όχι μόνο χρυσοπληρώθηκε, αλλά μας έβγαζαν όλους και τρελούς γράφοντας και λέγοντας απίστευτα πράγματα για "Εσιέν από σίδερο", για τον Εσιέν που "... φορτσάρει στις προπονήσεις και είναι πανέτοιμος για δράση..." εκείνα τα γραφικά "ταύρος ο Εσιέν ανυπομονεί να μπει στη δράση";

Ή που μας έβγαζαν όλους τυφλούς και νομίζαμε ότι βλέπαμε άλλα πράγματα, όταν παρ' ότι εν γνώσει τους στον Παναθηναϊκό ο Εσιέν δεν μπορούσε να προσφέρει, τον έβαζαν να παίξει και διαβάζαμε μετά ότι "άλλαξε επίπεδο ο Παναθηναϊκός με την παρουσία του Εσιέν και τη σπουδαία απόδοσή του";

Να πούμε για τον Λεντέσμα;

Που όλοι έλεγαν ότι δεν μπορεί να παίξει μπάλα, αλλά ο Παναθηναϊκός όχι μόνο τον απέκτησε, αλλά τον έβαλε να παίξει και μετά από είκοσι μέρες ο άνθρωπος αποχώρησε και σταμάτησε την μπάλα.

Να θυμίσουμε εκείνη την απίστευτη περίπτωση του Ιβανόφ που ήρθε έχοντας κάνει δύο χιαστούς σε ενάμιση χρόνο και φυσικά έφυγε όπως ήρθε, εισπράττοντας βέβαια τα κάμποσες εκατοντάδες χιλιάρικα που προέβλεπε το συμβόλαιό του.

Να θυμηθούμε την παγκόσμια πρωτοτυπία να έχει αποκτήσει ο Παναθηναϊκός ποδοσφαιριστή με... αυχενικό, εκείνον το στόπερ Σεμπά, που είχε γίνει ανέκδοτο, καθώς όλα τα είχαμε δει σε ποδοσφαιριστή και χιαστούς και κοιλιακούς και τένοντες και μέσες και όλα, αλλά... αυχενικό μέχρι τότε το ξέραμε σαν σύμπτωμα που συνήθως εμφανίζεται στα... ΚΑΠΗ.

Τον άλλο τον Μπαϊράμι που μας είχε τάξει κιόλας ότι θα ξεπεράσει τον... Σαραβάκο σε γκολ από φάουλ και όχι μόνο δεν ακούμπησε, αλλά πήρε κανονικά τα λεφτουδάκια του κι αυτός και φυσικά μετά τον Παναθηναϊκό αποχώρησε με κάμποσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ παραπάνω στον λογαριασμό του από την ενεργό δράση.

Αν συνεχίσουμε, δεν θα μας φτάσει ούτε η ώρα ούτε ο χώρος.

Η ουσία είναι, πως βαρεθήκαμε να βλέπουμε όλα αυτά τα χρόνια παίκτες να έρχονται στον Παναθηναϊκό και ή να είναι τραυματίες όταν έρχονται, να τους περιμένουμε δυο-τρεις μήνες να... αποθεραπευθούν και μόλις μπαίνουν να παθαίνουν στο πρώτο ή στο δεύτερο ματς υποτροπή και μην τους είδατε μην τους απαντήσατε από κει και πέρα, ή να ξεκινάνε κανονικά, να παθαίνουν κάποιο μυϊκό τραυματισμό στον μήνα πάνω και μετά αυτό να πηγαίνει γαϊτανάκι μετά και να θυμίζει η παρουσία τους ημερολόγιο... παλιοσειρών λίγο πριν την απόλυσή τους, πηγαίνοντάς τους δέκα έξω μία μέσα.

Το ότι κανείς δεν φαίνεται να βάζει μυαλό, είναι ένα πρώτο θέμα.

Το ότι συνεχώς δεν παίρνεται υπ όψιν το ιστορικό τραυματισμών των υπό μεταγραφή ποδοσφαιριστών, τόσο στη διάρκεια των συμβολαίων τους όσο και στο ύψος των αμοιβών τους είναι επίσης κι αυτό ένα ακόμα θέμα.

Αλλά το να επιμένεις σε αυτή την τακτική, σε σημείο που μεταξύ σοβαρού και αστείου να θεωρείται από... προσόν μέχρι... απαραίτητη προϋπόθεση για να έρθει στον Παναθηναϊκό ένας παίκτης, ή να είναι τραυματίας ή να έχει βεβαρημένο ιστορικό τραυματισμών, ειλικρινά νομίζω πως κάπως αλλιώς μπορεί να ονομασθεί και να χαρακτηρισθεί, που προφανώς δεν μας επιτρέπει η... δεοντολογία να το πούμε με το "όνομά του".

Ο Βιγιαφάνες λοιπόν, είναι το νέο επεισόδιο στο σήριαλ των ποδοσφαιριστών με προβλήματα τραυματισμών που αποκτά ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια στις μεταγραφές.

Ο Βιγιαφάνες για όσους θυμούνται, ήταν από την προηγούμενη φορά που ήταν στον Παναθηναϊκό επιρρεπής στους τραυματισμούς και συχνά πυκνά έμενε μεγάλα διαστήματα εκτός δράσης λόγω αυτών.

Αποκορύφωμα για όσους θυμούνται, ήταν εκείνη η τελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, που ο Ουζουνίδης αναγκάστηκε να τον βάλει να παίξει τραυματίας αφού ο Παναθηναϊκός με το ζόρι συμπλήρωνε ενδεκάδα λόγων των πολλαπλών και ταυτόχρονων απουσιών λόγω... τραυματισμών.

Εκείνο το καλοκαίρι, όλοι στον Παναθηναϊκό ήξεραν, ότι ο Βιγιαφάνες όταν πήγε διακοπές στην πατρίδα του, αντί να κάνει θεραπεία και να προσέξει τον τραυματισμό του, πήγε αντίθετα... διακοπές στα βουνά όπου έκανε και... τζάμπινγκ πηδώντας από ύψη σε γκρεμούς, με αποτέλεσμα όταν γύρισε να είναι ουσιαστικά εκτός μάχης.

Οταν ακούστηκε για επιστροφή στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι που μας πέρασε, στον Παναθηναϊκό έλεγαν με... έπαρση κιόλας ότι "γελάνε με αυτούς που γράφουν ότι ο Βιγιαφάνες έχει προβλήματα τραυματισμών και όλοι αυτοί θα καταπιούν την γλώσσα τους όταν ο Αργεντίνος μπει στην ενδεκάδα και αρχίσει τα μαγικά του".

Φυσικά επειδή η φύση και η υγεία δεν μπορεί ποτέ να "υπακούσουν" σε ανόητους και ψεύτες, η ουσία ήταν ότι ο Βιγιαφάνες από την πρώτη μέρα που ήρθε και ξεκίνησε την προετοιμασία, εμφάνισε πρόβλημα, δηλώθηκε τραυματίας και από εκείνη την μέρα άρχισε ξανά ένα απίθανο γαϊτανάκι με επαναλαμβανόμενες σαχλαμάρες του στιλ "δεν υπάρχει ανησυχία για τον Βιγιαφάνες, σε λίγες μέρες μπαίνει κανονικά στο πρόγραμμα και τίθεται στην διάθεση του Πογιάτος".

Φυσικά από τότε ακόμα τον περιμένουμε, ενώ βεβαίως κάθε βδομάδα διαβάζουμε και μαθαίνουμε ότι... "ο Βιγιαφάνες πάει πολύ καλά και λογικά θα είναι στην διάθεση του Πογιάτος για το επόμενο παιχνίδι του Παναθηναϊκού".

Μάλιστα αποτελούσε και ένα από τα "επιχειρήματα" απέναντι σε όσους δυσανασχετούσαν με την εικόνα του Παναθηναϊκού και με την εμφανή έλλειψη ενός δημιουργικού χαφ, καθώς όπως ακούγαμε "θα μπει ο Βιγιαφάνες στα χαφ και θα αλλάξει την εικόνα του Παναθηναϊκού".

Όσο τον είδατε εσείς φυσικά, άλλο τόσο τον είδε και ο Πογιάτος τον συμπαθέστατο και αξιολογότατο κατά τα άλλα Αργεντινό, για τον οποίο να θυμίσουμε, ότι όχι απλώς... έδωσε μάχη ο Παναθηναϊκός για να τον... αποσπάσει, όχι μόνο του έκανε ΤΡΙΕΤΕΣ ΚΛΕΙΣΤΟ συμβόλαιο, αλλά του έδωσε και ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα συμβόλαια με αμοιβές πάνω από 600.000 ετησίως όπως έλεγε το ρεπορτάζ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ακούγονται και περίεργα πράγματα, καθώς σύμφωνα με αυτά, ο Βιγιαφάνες ακολουθεί λίγο... παράξενη αποθεραπεία καθώς -σύμφωνα πάντα με... φήμες- στο πρόγραμμα... αποθεραπείας του, έχει συμπεριλάβει και καθημερινή επίσκεψη σε... μπαρ της Γλυφάδας το βράδια το οποίο όπως λένε, πρώτα το... κλείνει και μετά αποχωρεί.

Εν πάσει περιπτώσει, το τελευταίο δεν μας αφορά κιόλας, περισσότερο θα έπρεπε να απασχολεί τον Παναθηναϊκό και τους ανθρώπους που είναι επιφορτισμένοι και με αυτό το καθήκον, της παρακολούθησης δηλαδή της εξωγηπεδικής ζωής των ποδοσφαιριστών, αν φυσικά υπάρχουν τέτοιοι ή τέτοιος στον Παναθηναϊκό.

Η ουσία όμως είναι, πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Βιγιαφάνες πολύ δύσκολα θα είναι έτοιμος ΚΑΙ για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, δηλαδή μιλάμε ότι θα φτάσουμε μέσα Οκτώβρη και βάλε και ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του Παναθηναϊκού, θα είναι ακόμα εκτός δράσης λόγω τραυματισμού και Θεός είδε πότε τελικά θα είναι έτοιμος, αν θα είναι και κάτω από ποιες συνθήκες και σε ποιο βαθμό.

Τώρα αν και γι' αυτό δεν... φταίει κανείς, αν και γι' αυτό δεν υπάρχει κάποιος να δώσει εξήγηση, αν και γι' αυτό το ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟ όλα αυτά τα χρόνια φαινόμενο, δεν υπάρχει κανείς λόγος να ζητηθούν ευθύνες από τεχνικό διευθυντή, από διοίκηση αν αληθεύει το ρεπορτάζ ότι ο Βιγιαφάνες ήταν... καψούρα του Αλαφούζου και τον έφερε ο ίδιος στον Παναθηναϊκό ή από όποιον τελικά χειρίστηκε και ολοκλήρωσε αυτή τη μεταγραφή και μάλιστα με τριετές κλειστό συμβόλαιο και με τέτοιο ύψος αποδοχών, τότε ξανά επίσης σηκώνουμε ψηλά τα χέρια και ίσως και να μην έχει και νόημα πια να συζητάμε κιόλας σχετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αδιανόητη εξέλιξη με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο – Φήμες για τεράστιο μπαμ με κορυφαία ομάδα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags