ΑΕΚ - Μανόλο Χιμένεθ: Είναι όπως τα λέει ο Σταύρος Λαζαρίδης στο μεγάλο του σουξέ:
Αξίζεις χειροκρότημα παρατεταμένο
που μπόρεσες και σκότωσες έναν πεθαμένο!

Ε ναι ρε παιδιά, εντελώς πεθαμένο, εκατό τοις εκατό πτώμα, ντυμένο με το ξύλινο το παλτό. Κέρδισε η ΑΕΚ μια ομάδα που πρώτα θα πάει το Harrods στο Αγρίνιο κι ύστερα θα βάλει γκολ εκτός έδρας.
Άλλωστε η μοναδική ευκαιρία που κατέγραψε ο δόλιος ο Παναιτωλικός, δεν ήταν από συνδυασμό δικό του. Από μαλακία αυτού του παιδοβούβαλου του Νεντελτσεάρου ήταν, που ως Ωραία Κοιμωμένη άφησε τη μπάλα στον Ντάλσιο. Κι ο Ντάλσιο έκανε άντρα τον Αθανασιάδη...

Κατά τ' άλλα φάνηκαν για μια ακόμη φορά οι αδυναμίες της ΑΕΚ:
Οι παίκτες της που ξέρουν μπάλα (Μάνταλος, ας πούμε, Τάνκοβιτς, Λιβάγια) δεν έχουν ταχύτητα και οι παίκτες της που έχουν ταχύτητα (Γαλανόπουλος, ας πούμε, Μπακάκης, Ινσούα), δεν ξέρουν μπάλα.

Ο μοναδικός που τα έχει και τα δύο είναι ο Γκαρσία, που δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τον Μπακάκη ούτε με σηματωρό. Μια φορά μόνο βρεθήκανε, στο τριακοστό δεύτερο λεπτό, και ο Μπακάκης σέρβιρε ωραία στον Τάνκοβιτς που σούταρε στα γκαβά...
Και δεύτερη φορά δεν υπήρξε, μιας και ο Γκαρσία ένιωσε ένα τσιμπηματάκι και με τα τσιμπηματάκια του Γκαρσία δεν είναι να παίζεις καθώς πρόκειται για παίκτη ευπαθή.

Βέβαια, εδώ υπάρχει κι ένα επιπλέον ζητηματάκι, αφού γκάζωσε ο γυμναστής του Χιμένεθ τους παίκτες του Δικέφαλου (μίλησε κι ο ίδιος ο Μανόλο για πρόβλημα φυσικής κατάστασης στις δηλώσεις του μετά απ' το ματς) και αμέσως βγήκαν φασούλια τόσο στον Μάνταλο (δεν παίζουν μ' αυτά, λόγω ιστορικού), όσο και στον πιτσιρικά τον Μιτάι.

Συμπέρασμα: Ή τους είχε στην πούδρα ο Καρέρα που λένε και στη Ρούμελη και τους μπρίζωσε άσχημα ο αντικαταστάτης του, είτε κορόιδευαν οι ίδιοι οι αθληταί και τώρα πια δεν μπορούν να κρυφτούν. Θα φανεί..

Εκείνο πάντως που μοιάζει ηλίου φαεινότερον είναι πόσο ντεφορμέ είναι τόσο ο Ολιβέιρα όσο και ο Λιβάγια. Για τον δεύτερο τα έχουμε πει εκατό φορές, μην τα πούμε εκατόν μία τώρα. Ο πρώτος όμως τί γκαϊλέ έχει και μοιάζει στο γήπεδο περισσότερο με ταψί παστοκύδωνο και λιγότερο με σέντερ φορ; Με ένα εκατομμύριο το χρόνο, με τη μπάλα στα δίχτυα θα έπρεπε να μπαίνει και όχι να χάνει τις ευκαιρίες τη μία μετά απ' την άλλη. Εκτός πια κι αν ψάχνεται για ομορφιές, μπας και φτιάξει προφίλ στο Youtube...

Κλείνοντας, οφείλω να σημειώσω ότι η ΑΕΚ κατάφερε να μη δεχτεί γκολ μετά από δεκατρία συνεχόμενα παιχνίδια. Μπράβο, δεν λέω, αλλά τόσο κλασμένοι ήταν στον πάγκο του Δικέφαλου που εκεί γύρω στο εξήντα ο Χιμένεθ έβγαλε επιθετικό (Τάνκοβιτς) κι έβαλε αμυντικό μέσο (Σιμόες) για να μην πάθει καμιά λαχτάρα. Γύρευε τι όνειρο είχε δει ο δόλιος και πόση ώρα στριφογύρναγε ιδρωμένος στο κρεβάτι...

Υ.Γ.: Μακράν ο Τσιγκρίνσκι MVP, αλλά ο Μιτάι αν συνεχίσει έτσι έχει καπαρώσει τη θέση του αριστερού μπακ στην ΑΕΚ για μια πενταετία.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη έκπληξη από ΑΕΚ με Έλληνα άσο - Πρόλαβε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ - Μεταγραφάρα!