Facebook Pixel Ατρόμητος - Παναθηναϊκός: Απαγορευτικό αυτό στον Παναθηναϊκό - Δεν χαλάμε καρδιές και ζαχαρένιες - Χρειάζεται μέτρο
| 2021-02-07 11:30:00

Απαγορευτικό αυτό στον Παναθηναϊκό - Δεν χαλάμε καρδιές και ζαχαρένιες - Χρειάζεται μέτρο

του Κώστα Γκόντζου
Απαγορευτικό αυτό στον Παναθηναϊκό - Δεν χαλάμε καρδιές και ζαχαρένιες - Χρειάζεται μέτρο

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός: Το πρώτο πράγμα που μπορεί και πρέπει κιόλας να πει κάποιος για το παιχνίδι στο Περιστέρι, είναι πως ήταν ένα πραγματικά απολαυστικό παιχνίδι.

Τόσο από πλευράς γκολ και εναλλαγής συναισθημάτων στο σκορ, όσο και από πλευράς θεάματος που πρόσφεραν οι δύο ομάδες.
Κι αυτό για δυο λόγους.

Πρώτον γιατί και οι δύο έπαιξαν για την νίκη και το σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα ανάμεσα στα γκολ δεν άφηνε και πολλά περιθώρια για παιχνίδι τακτικής και σκοπιμότητας.

Και δεύτερον γιατί από ένα σημείο και μετά και ειδικά μετά τις πολλές αλλαγές που έκαναν εκεί στα μισά σχεδόν του δευτέρου ημιχρόνου, οι τακτικές και τα όποια πλάνα υπήρχαν πήγαν περίπατο και παρακολουθούσαμε μια ελεύθερη μονομαχία ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων.

Κι εκεί φάνηκε ότι ο Παναθηναϊκός είχε -εκτός από την ρέντα που είχε από την αρχή του αγώνα- και τους παίκτες που έκαναν την διαφορά.

Το ότι αυτοί οι παίκτες ήταν ταυτόχρονα και οι δύο από τις μεταγραφές που έκαναν πρόσφατα, έδωσε μια άλλη διάσταση στην νίκη του και κυρίως στις εντυπώσεις που την συνόδεψαν μετά την λήξη του αγώνα.

Εδώ που τα λέμε, δεν ήταν και το πιο συνηθισμένο πράγμα στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Να μπαίνουν στο παιχνίδι τρεις παίκτες που είχαν από μία μέχρι δυο-τρεις προπονήσεις με την νέα τους ομάδα, κι αυτοί να αναδεικνύονται όχι απλά σε πρωταγωνιστές, αλλά να δίνουν τελικά και την νίκη στην ομάδα τους.

Σ' αυτό βέβαια βοήθησε για να λέμε και του... στραβού το δίκιο κι ένα ακόμα πραγμα.

Το ότι ο Παναθηναϊκός του Μπόλονι, δεν έχει ακόμα κάποιο ξεκάθαρο πλάνο ή τακτική μέσα στα παιχνίδια του, ειδικά ότι προσπαθεί να επιτεθεί και να δημιουργήσει παιχνίδι και όχι να περιμένει όλος πίσω προσπαθώντας να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Έτσι οι τρεις καινούργιοι παίκτες και ειδικά ο Ενγκμπακοτό με τον Σανκαρέ που συμμετείχαν στο μεσοεπιθετικό κομμάτι του Παναθηναϊκού, δεν χρειάστηκε να προσαρμοστούν σε κάποιο σύστημα ή να φανεί το ότι είχαν στην ομάδα μόλις δυο τρεις μέρες.

Έπρεπε απλά να κάνουν ότι ήξεραν και μπορούσαν να κάνουν κι αυτό έκαναν.

Από κει και πέρα.

Χρειάζεται ένα μέτρο φυσικά, αλλά τέτοια πράγματα στον Παναθηναϊκό είναι κομματάκι απαγορευτικά.

Οι νέοι παίκτες προφανώς και μπορούν να βοηθήσουν και το σημαντικότερο απ' ότι φαίνεται είναι έτοιμοι να παίξουν και δεν χρειάζεται να περάσουν δυο-τρεις εβδομάδες για να έρθουν σε νορμάλ επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Από κει και πέρα, προφανώς επίσης είναι τραβηγμένο από ένα παιχνίδι να βγάζεις συμπεράσματα, τόσο απογοητευτικά όσο και διθυραμβικά για παίκτες που βρίσκονται μόλις δυο-τρεις μέρες στην ομάδα.

Θα χρειαστεί και η διάρκεια, αλλά τέλος πάντων τα πρώτα δείγματα γραφής είναι καλά και αφήνουν υποσχέσεις.

Το ότι βέβαια μπήκαν όλοι με την μια στο παιχνίδι καθώς και το σκηνικό να αλλάζει όλη μεσοεπιθετική γραμμή σε δέκα λεπτά δεν είναι και το πιο λογικό πράγμα για μια νορμάλ ομάδα, αλλά από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός κέρδισε, αυτό προφανώς θα απασχολήσει αν κάποια στιγμή αυτή η τακτική δεν θα βγει, όπως για παράδειγμα έγινε και στο παιχνίδι με την Λαμία.

Έτσι απ΄ότι φαίνεται πάει το πράγμα στον Παναθηναϊκό, ανάλογα δηλαδή με το αποτέλεσμα να βγαίνουν και τα συμπεράσματα για όσα βλέπουμε στο χορτάρι και τις αντίστοιχες κινήσεις που γίνονται, αλλά κι αυτό είναι μια ποδοσφαιρική ιδιαιτερότητα και ιδιορρυθμία, με την οποία αποφάσισαν στο Παναθηναϊκό να πορεύονται και δεν υπάρχει λόγος να χαλάμε καρδιές και ζαχαρένιες επιχειρώντας να προσεγγίσουμε καθαρά ποδοσφαιρικά το όλο θέμα.

Τέλος καλό, όλα καλά και με το παραπάνω κιόλας στο Περιστέρι για τον Παναθηναϊκό και πάμε για τα επόμενα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΒΟΜΒΑ στα γκαρντ από ΠΑΟ - Αυτόν θέλει να φέρει - Ποια η δυσκολία - "Παίζουν" άλλα δύο ονόματα!
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags