Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Έτσι πρέπει να παίξει ο Παναθηναϊκός - Απίθανο να μην επηρεαστεί ο Ολυμπιακός - Θα γίνει το ντέρμπι;
| 2021-02-13 16:00:00

Έτσι πρέπει να παίξει ο Παναθηναϊκός - Απίθανο να μην επηρεαστεί ο Ολυμπιακός - Θα γίνει το ντέρμπι;

του Κώστα Γκόντζου
Έτσι πρέπει να παίξει ο Παναθηναϊκός - Απίθανο να μην επηρεαστεί ο Ολυμπιακός - Θα γίνει το ντέρμπι;

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Στον ρυθμό του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο ζει ο Παναθηναϊκός. Και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς.

Σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται, το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει την δική του ξεχωριστή σημασία και σημειολογία και δεν χρειάζεται περαιτέρω αναφορά σχετικά με τους λόγους που συμβαίνει αυτό.

Αν η... Μήδεια επιτρέψει τελικά την διεξαγωγή του αγώνα, ο Παναθηναϊκός έχει μια πολύ καλή ευκαιρία, να αντιμετωπίσει ανταγωνιστικά και αποτελεσματικά τον κατά τεκμήριο καλύτερο αγωνιστικά αυτόν καιρό, αντίπαλό του.

Κι όχι μόνο γιατί τα παιχνίδια ανάμεσά τους πάντα είναι απρόβλεπτα ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται κάθε φορά οι δύο ομάδες.

Αλλα γιατί στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, ο Παναθηναϊκός έχει υπέρ του τις λεπτομέρειες.

Καθώς αν μια από τις πιο σημαντικές λεπτομέρειες που κρίνουν αυτά τα παιχνίδια είναι το πάθος και η δύναμη, ο Παναθηναϊκός στους συγκεκριμένους τομείς έχει το πλεονέκτημα.

Όσο κι αν παίκτες, προπονητές και γενικά όλοι οι άνθρωποι μιας ομάδας, λένε ότι το μυαλό τους είναι αποκλειστικά στο συγκεκριμένο παιχνίδι και όχι στις σημαντικές υποχρεώσεις που ακολουθούν, είναι πολύ δύσκολο έως απίθανο, να μην επηρεαστεί ο Ολυμπιακός από το καθοριστικό για το ευρωπαϊκό του μέλλον, παιχνίδι με την Αϊντχόβεν την ερχόμενη εβδομάδα.

Όσο κι αν ο ρυθμός ή οι απαιτήσεις του αγώνα στην Λεωφόρο μπορούν να "παρασύρουν" σε ένα δυνατό και παθιασμένο παιχνίδι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουν όλοι στον Ολυμπιακό στην άκρη του μυαλού τους το ευρωπαϊκό παιχνίδι που ακολουθεί.

Από κει και πέρα, είναι καθαρά θέμα του Παναθηναϊκού το αν θα επιτρέψει στον Ολυμπιακό, να πάει σε ένα... ξεκούραστο παιχνίδι χαμηλής έντασης και ρυθμού, το οποία θα αφεθεί στην τύχη του, στην μια φάση ή στην μια ενέργεια κάποιου από του ποδοσφαιριστές.

Και αυτό συμπεριλαμβάνει και την τακτική με την οποία θα αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός.

Αν δηλαδή επιμείνει στην τακτική που έχει καθιερώσει στα τελευταία του παιχνίδια, δηλαδή το όλοι πίσω και κάποια στιγμή κατι θα κάνουμε μπροστά, ο Παναθηναϊκός απλά θα διευκολύνει τον Ολυμπιακό και θα τον απαλλάξει και από το δίλημμα του να πάει σε ένα ρελαντί παιχνίδι παίρνοντας κάποια στιγμή αυτό που θέλει χωρίς ιδιαίτερη πίεση, κόπο και... βάσανα, ή να αναγκαστεί να παίξει από το πρώτο λεπτό σε ένταση και ρυθμό που θα τον κάνει να ξοδέψει, δυνάμεις, ενέργεια και μια σειρά άλλα αν θέλει να μην φύγει νικημένος από το γήπεδο.

Σε όλα αυτά συνυπολογίστε και το γεγονός πως το παιχνίδι έτσι κι αλλιώς αν γίνει τελικά, θα γίνει σίγουρα σε ένα αγωνιστικό χώρο επιβαρυμένο από τις καιρικές συνθήκες, κάτι που επιτείνει το σκεπτικό του ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να μπει "επιθετικά" από το πρώτο λεπτό αν θέλει να διεκδικήσει κάτι από τον αντικειμενικά καλύτερο αντίπαλό του αυτόν τον καιρό.

Το τι θα γίνει τελικά, θα το δούμε το βραδάκι της Κυριακής στην Λεωφόρο.

Απλά μερικά πράγματα που θα κρίνουν το παιχνίδι, είναι πολύ... φανερά και ορατά, για να προσπεράσει χωρίς; ιδιαίτερη προσοχή ο Παναθηναϊκός και να αναζητά εκ των υστέρων και αφού λήξει το παιχνίδι λόγους και αιτίες που... κάτι δεν πήγε καλά.

Καθώς όπως λένε... των φρονίμων τα παιδιά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Ανεξέλεγκτοι στον ΠΑΟ - Γιατί να παίζουν Μακέντα-Καρλίτος" - Ατάκα φωτιά για Ερασιτέχνη και γήπεδο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags