ΠΑΟΚ: Η ισοπαλία με τον Άρη αφήνει στον Δικέφαλο περισσότερα τραύματα από ότι και ο ίδιος θα υπολόγιζε. Τραύματα στο αγωνιστικό κομμάτι, στο βαθμολογικό, στο ψυχολογικό, αλλά και σε πολλούς άλλους τομείς, που ίσως ακόμα δεν έχουν εμφανιστεί... 

Αλήθεια από δω και στο εξής τι; Αυτό που έγινε τα τελευταία 24ωρα στον ΠΑΟΚ δεν νομίζω να το άντεχε κανένας οργανισμός στον κόσμο. Ένταση μέσα και έξω από την ομάδα, λύση συμβολαίου, ξαφνική συμφωνία του τεχνικού διευθυντή με άλλη ομάδα, συν πολλά άλλα θέματα που έχουν προκύψει.  

Ο ΠΑΟΚ μοιάζει με μποξέρ στα σχοινιά που δέχεται τα χτυπήματα του αντιπάλου και δεν έχει κουράγιο να σηκώσει τα χέρια του για να προστατευτεί. Πρέπει όμως να το κάνει! Πρέπει ο Δικέφαλος να συνέλθει πριν βγει νοκ άουτ γιατί η σεζόν δεν έχει τελειώσει και τα Play Off έρχονται, ενώ υπάρχει κίνδυνος να χαθεί και η νέα χρονιά!

Ο Δικέφαλος στα χαρτιά έχει ένα ρόστερ πολλών εκατομμυρίων, ίσως το πιο ακριβό από τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο μίνι πρωτάθλημα. Στο γήπεδο όμως αυτό δεν βγαίνει, δεν εμφανίζεται! Ποιον πείθει αυτό το σύνολο ότι μπορεί να τερματίσει τη σεζόν στη δεύτερη θέση; Η απάντηση είναι μία... κανέναν! Ούτε τους ίδιους τους εαυτούς δεν μπορούν να πείσουν πλέον οι «ασπρόμαυροι».



Δεν λέω ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κατακτήσει το Κύπελλο και να βγει δεύτερος, λέω ότι απλά δεν πείθει. Υπάρχει μια κλισέ φράση που λέει ότι οι παρέες γράφουν ιστορία. Όταν οι «ασπρόμαυροι» κατέκτησαν πέντε σερί τίτλους στο χορτάρι η ομάδα ήταν μια... παρέα, μία οικογένεια! Αυτό έχει χαθεί και είναι ξεκάθαρο ακόμα και στο πιο απαίδευτο μάτι. 

Δεν είναι εύκολο, αλλά αν θέλουν αυτοί οι παίκτες και ο προπονητής να σώσουν κάτι μόνο έτσι θα το κάνουν. Να ενωθούν, να γίνουν μια γροθιά, μια οικογένεια και να σώσουν στο παρά πέντε ότι σώνεται. Αν δεν γίνει αυτό η κατάληξη νομίζω θα είναι καταστροφική 

Η επόμενη ημέρα στον ΠΑΟΚ έχει όνομα και επίθετο και λέγεται Ιβάν Σαββίδης. Νομίζω πως είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο διοικητικός ηγέτης των «ασπρόμαυρων» επιβάλλεται επέμβει και να χαράξει πορεία για τη νέα σεζόν και όσα πρέπει να γίνουν στον Δικέφαλο, έτσι ώστε η ομάδα να χτιστεί σε σωστές βάσεις και να μπορέσει τη νέα σεζόν να πρωταγωνιστήσει για να επιστρέψει στην κορυφή. 

Όσον αφορά το θέμα του Πασχαλάκη ο Έλληνας πορτιέρο είναι πολύ κοντά στην αποχώρηση του από τον ΠΑΟΚ, οι λόγοι είναι πολλοί και η ένταση στην κερκίδα ήταν απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η αλήθεια είναι ότι από το καλοκαίρι έως και σήμερα οι δύο πλευρές δεν εξέπεμπαν στο ίδιο μήκος κύματος και αργά ή γρήγορα θα γινόταν αυτό. 

Βέβαια, υπάρχει και το θέμα του Όλαφ Ρέμπε. Ο Γερμανός με όλη αυτή την πίεση γύρω του και το κακό κλίμα αποφάσισε να παραιτηθεί πριν κάποιες ημέρες. Ωστόσο, ο 42χρονος αποφάσισε να συμφωνήσει με τη Νυρεμβέργη εν αγνοία του ΠΑΟΚ, καθώς η παραίτηση δεν είχε γίνει ακόμα αποδεκτή. Σίγουρα αυτό αποτελεί unfair από την πλευρά του Γερμανού που σίγουρα έχει μερίδιο ευθύνης για τη φετινή κακή σεζόν, αλλά σίγουρα όχι την αποκλειστική... 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έριξε βόμβα ο Καρπετόπουλος: "Αυτός θα είναι ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ - Λουτσέσκου… Νο2"