Η ήττα με την Εφές ήταν ένα παιχνίδι που δεν θα έπρεπε να είχε γίνει, λόγω της εθνικής τραγωδίας με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπτη, όπως των τουρκικών ομάδων πριν μία εβδομάδα (εξαιτίας του σεισμού).

Γράφει ο Ηλίας Μάτσας

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ, έχει τεράστια δυναμική. Με την Εφές δεν είχε μεγάλη προσέλευση. Πολύ σωστά έλειπε ο κόσμος του Παναθηναϊκού, λόγω της εθνικής τραγωδίας. Πήγαν πολύ λίγοι.

Το πρώτο σχόλιο, επειδή άκουσα διάφορα, αφορά την Εφές. Έχω τεράστια απορία με όσους λένε, ότι τελείωσε, επειδή έχει κάνει κοιλιά. Ξέρουμε ότι η τουρκική ομάδα έχει πολλούς τραυματισμούς.

Είναι μία ομάδα όμως που έχει 12άδα να πρωταγωνιστεί. Δεν ξέρω αν θα κάνει threepeat απαραίτητα. Αλλά είναι ομάδα για εκεί.

Έχει σχεδόν 5 χρόνια την ίδια ομάδα! Έχει ελάχιστες προσθήκες. Έχουν την ίδια χημεία. Οπότε αυτήν την ομάδα δεν μπορείς να την ξεγράφεις.

ΟΚ έχει πολλά προβλήματα τραυματισμών. Ο στόχος της ομάδας όμως είναι να είναι έτοιμη τον Απρίλιο. Η Εφές έχει ισορροπημένη διαφορά. Οι νίκες που έχει πάρει, τις πήρε με την αξία της, την ομοιογένειά της και το ρόστερ της.

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν στην καλύτερή του μέρα. Πέτυχε την Εφές σε όχι τόσο καλή μέρα.

Ο Γκριγκόνις που ήταν η έκπληξη της βραδιάς, είναι ένας παίκτης, τον οποίο εκτιμώ πάρα πολύ, από την ΤΣΣΚΑ και από το τουρνουά που έκανε με τη Λιθουανία στο Ευρωμπάσκετ. Είναι όμως ένας παίκτης, για τον οποίο συνειδητοποίησα, ότι του ζητάνε πάρα πολλά.

Ήταν σε κακή μέρα ο Μπέικον και σε μέτρια ο Ουίλιαμς. Οπότε βγάλε τους 20 και 10 πόντους αντίστοιχα από τους δύο, ναι ο Γκριγκόνις μπορεί να καλύψει, αλλά όχι να το πάρει πάνω του. Γιατί κάνει πολλά λάθη. Δεν είναι παίκτης που θα του εγγυηθείς τη μπάλα, για να ηγηθεί. Χθες κάνει την ύστατη προσπάθεια και το παίρνει πάνω του και κάνει αμυντικό φάουλ χωρίς λόγο.

Ήταν κάτι αναμενόμενο, με μια ομάδα 8άδας στην κακή της μέρας, όπως η Εφές, εναντίον μιας ομάδας εκτός Ευρωλίγας σε όχι καλή μέρα, δηλαδή τον Παναθηναϊκό.

Με τον Παναθηναϊκό είμαστε όλοι σε μία αγωνία. Δεν μας ενδιαφέρει πως θα τελειώσει η χρονιά. Είμαστε με ανοιχτό το στόμα, περιμένοντας για το τι θα επιλέξει η διοίκηση για την επόμενη χρονιά, με την ευχή των Παναθηναϊκών να μην επαναληφθεί αυτός ο Μάρτης.

Ο ΠΑΟ θα μαζέψει όλες τις δυνάμεις του για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος, Θα προσπαθήσει να γίνει ομάδα και να φέρει τη σειρά σε 5 τελικούς και ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

Αλλά επειδή ο Ολυμπιακός θα μπει 4άδα στο final4, ο Παναθηναϊκός να κληθεί οποιαδήποτε αδυναμία ή την κούραση των Πειραιωτών από το μίνι τουρνουά της Ευρωλίγκα.

Ιστορία πόνου ο Παναθηναϊκός. Πρέπει να πιστέψουν όλοι στον προπονητή για να πάνε στα πλέι οφ. Κάποτε έλεγε ο Ομπράντοβιτς «παίζεις στον Παναθηναϊκό». Αυτό ισχύει με ορισμένους ξένους. Δεν παίζεις στην Άλμπα Βερολίνου, αλλά σε μία ομάδα με έξι ευρωπαϊκά τρόπαια. Υπό άλλες συνθήκες, δηλαδή με Ζοτς στον πάγκο, μερικοί από τους ξένους δεν θα πέρναγαν ούτε έξω από το αποδυτήρια. Δεν θα έβλεπε ούτε το ΟΑΚΑ ως φιλοξενούμενος. Αυτό αποδεικνύεται από πλευράς νοοτροπίας.

Είναι ενδιαφέρον τί θα κάνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για την νέα σεζόν. Πόσο μπάτζετ θα διαθέσει. Τί θα κάνει με το τμήμα;

Θα κλείσω όπως ξεκίνησα. Οι τραγωδίες είναι ακατανόητες στο νου. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων.

Εγώ πιστεύω, ότι δεν έπρεπε να γίνει το παιχνίδι. Το Εθνικό Πένθος θα πρέπει να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε. Αλλιώς δεν έχει νόημα. Να πενθούμε για κάτι που θα επαναληφθεί δεν έχει νόημα.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο παίκτης-δώρο Γιαννακόπουλου σε Λάσο - Υπογράφει κορυφαίο όνομα - Ρίχνει χρήμα για τον... νέο ΠΑΟ!