Facebook Pixel Premier League: Ο Βασιλιάς Κάρολος υποστηρίζει ομάδα-έκπληξη στην Αγγλία - Την αγάπησε από... οίκτο!
| 2023-05-07 18:45:00

Ο Βασιλιάς Κάρολος υποστηρίζει ομάδα-έκπληξη στην Αγγλία - Την αγάπησε από... οίκτο!

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι
Ο Βασιλιάς Κάρολος υποστηρίζει ομάδα-έκπληξη στην Αγγλία - Την αγάπησε από... οίκτο!

 …Ας μην την έχει δει ποτέ του live, αλλά από το 2012 ο Κάρολος ο 3ος είχε «μαρτυρήσει» την ποδοσφαιρική του πίστη για την ομάδα που μ’ έναν καλπασμό ρεκόρ, 98 βαθμών σε 45 αγώνες μόλις επέστρεψε στην Premier League. Γιατί όμως δεν έγινε Άρσεναλ, όπως η μητέρα του κι ο μικρός του γιος, πρίγκιπας Χάρι. Η’ γιατί όχι Άστον Βίλλα, όπως ο επόμενος διάδοχός του Ουϊλιαμ;

Premier League:  Η αλήθεια είναι πως ουδέποτε του άρεσε το ποδόσφαιρο. Προτιμούσε το τένις, άσχετα εάν όσοι τον είδαν με τη ρακέτα στο χέρι ορκίζονταν πως ήταν επιεικώς απαράδεκτος. Τα κατάφερνε όμως πολύ καλύτερα με το Polo, το (δύσκολο, ομολογουμένως) παιχνίδι όπου ναι μεν πρέπει να βάζεις γκολ χρησιμοποιώντας ένα μπαστούνι, αλλά ιππεύοντας άλογο. Πως προέκυψε τότε, από το πουθενά η Μπέρνλι, η οποία πάντως έχει τη δική της ιστορία έχοντας κατακτήσει 2 πρωταθλήματα (1921 και ’60), 1 Κύπελλο (1914) και 2 Charity Shields (’60 και ’73);

 Ήταν το 2011, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη, με τον τίτλο του τότε πρίγκιπα της Ουαλλίας για το συνέδριο μίαςαπό τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που προέδρευε. Έμεινε τόσο συγκλονισμένος από τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης του απλού, εργατικού κόσμου στο Λανκασάιρ, όχι πολύ μακριά από το Μάντσεστερ, που δεσμεύτηκε να κάνει τα πάντα «για να καλυτερεύσουν τα πράγματα, ν’ αναγεννηθούν οι ελπίδες και οι προσδοκίες σ’ αυτό το μέρος του κόσμου».

 Επισκέφτηκε και το «Turf Moor», την έδρα της Μπέρνλι, συνομίλησε κάποιες ώρες με τον τότε πρόεδρο Μπάρι Κίλμπι, ο οποίος είχε ήδη αποφασίσει να πουλήσει την ομάδα στους Αμερικανούς της Alk Capital και λίγους μήνες αργότερα, κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου στο κάστρο του Ουϊντσορ μαρτύρησε δημόσια την συμπάθειά του για τα χρώματά της: μοβ και γαλάζια, όπως ακριβώς κι η Άστον Βίλλα.

 Μόλις πληροφορήθηκε ότι είχε αποκτήσει τέτοιο Vip φίλαθλο, η διοίκηση της Μπέρνλι έσπευσε να του ταχυδρομήσει ένα μόνιμο διαρκείας για τα εντός έδρας παιχνίδια της επόμενης περιόδου, Ενώ και προ δύο εβδομάδων, μόλις έγινε και μαθηματικά γνωστή η επιστροφή της στην Premier του’ στειλε ένα δεύτερο πακέτο προσκλήσεων με την ελπίδα επιτέλους να δει, πλέον ως Βασιλιάς κάποιο live παιχνίδι που είχε αρνηθεί να παρακολουθήσει ως πρίγκιπας.

 Επίσημα πλέον ως Αρχηγός Κράτους πολλών χωρών, μελών της άλλοτε Κοινοπολιτείας, ο Κάρολος ο 3ος θα μπορούσε για παράδειγμα να είχε γίνει υποστηρικτής και μίας ομάδας από τον Καναδά, την Τζαμάικα, την Αυστραλία ή τη Νέα Ζηλανδία. Έτυχε όμως να γίνει Μπέρνλι γιατί εκείνη την πόλη επισκέφτηκε κι από εκείνες τις συνθήκες διαβίωσης συγκινήθηκε.

 

 Καμία σχέση με τη μητέρα του και Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία εξ’ αρχής είχε ξεκαθαρίσει την αγάπη της για την Άρσεναλ αν και καλοέβλεπε και την Ουέστ Χαμ γιατί κατά τη διάρκεια της απονομής του Μουντιάλ ’66, το τότε σύμβολο των «σφυριών», Μπόμπι Μούρ της είχε φανεί ο καθαρότερος όλων.

 Καμία σχέση επίσης, και με τον γιό του Ουϊλιαμ, τον διορισμένο επόμενο Βασιλιά που ουδέποτε έκρυψε την αγάπη του για την Άστον Βίλλα έχοντας μάλιστα επισκεφτεί κι αρκετές φορές το «Βίλλα Παρκ» με κασκόλ στο χέρι ή το λαιμό. Κι ας είναι, παράλληλα, εν ενεργεία πρόεδρος της Αγγλικής, Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Η σύζυγός του, Κέιτ Μίντλετον είναι Τσέλσι από μικρή, ενώ ο πρίγκιπας Φίλιππος, άνδρας της βασίλισσας ουδέποτε είχε αποκαλύψει την ομάδα της καρδιάς του αναφέροντας ωστόσο ότι εκτιμούσε εξίσου, τόσο τον Μπόμπι Τσάρλτον, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όσο τον Κέβιν Κίγκαν της Λίβερπουλ.

 Αλιεύοντας από δω κι από εκεί, πλάκα είχε ν’ ανακαλύψουμε ότι η Μαντόνα είναι… Μπενφίκα, γιατί κάποτε μόνο η πορτογαλική ομάδα είχε ενδιαφερθεί για το ταλέντο του 11χρονου, τότε γιού της Ντέιβιντ. Πλάκα επίσης κι ότι ο Σιλβέστερ Σταλλόνε δηλώνει χρόνια οπαδός της Έβερτον, όπως ακριβώς κι οι Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Τζορτζ Χάρισον, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Beatles, Τζον Λένον και Ρίνγκο Σταρ που ήταν οπαδοί της Λίβερπουλ. Ακόμη: ο Τομ Χάνκς είναι αντίθετα Άστον Βίλλα, ο πρώην James Bond, Ντάνιελ Κρεγκ, Λίβερπουλ, ο Τζουντ Λόου, Τόττεναμ όπως κι ο… Ντέιβιντ Μπέκαμ, άσχετα εάν μεγαλούργησε στη Μάντσεστερ, ο Ρόμπι Ουϊλιαμς Πορτ Βέιλ, η Τζένιφερ Λόπεζ, Ρεάλ Μαδρίτης, η Ριάνα, Γιουβέντους.

 Κι ο Βασιλιάς, είπαμε, Μπέρνλι: δεν έχει καμία σημασία εάν δεν την έχει ακόμη παρακολουθήσει από κοντά…  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags