Facebook Pixel Η Lanesra, η Alliv Notsa, η Mahluf και ο You’ll never walk alone…
| 2023-07-25 09:08:00

Η Lanesra, η Alliv Notsa, η Mahluf και ο You’ll never walk alone…

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι
Η Lanesra, η Alliv Notsa, η Mahluf και ο You’ll never walk alone…

 Πάνω κάτω, αυτές τις μέρες το κορίτσι που ονομάστηκε Lanesra από τον αναγραμματισμό της… Arsenal έσβησε ή θα σβήσει τα πρώτα της 9 κεράκια. Γεννήθηκε το ’14 στην Αυστραλία, στην κωμόπολη Μπλακτάουν, από τις μεγαλύτερες της Νότιας, Νέας Ουαλίας.

 Η περίπτωσή της, όμως απέκτησε παγκόσμια δημοσιότητα μόνο δύο χρόνια αργότερα όταν δηλαδή ο μπαμπάς της, «άρρωστος» οπαδός της Άρσεναλ βρήκε το κουράγιο, τη δύναμη, κυρίως το θάρρος ν’ αποκαλύψει στη μαμά, Κλερ Σμιθ τον πραγματικό λόγο για τον οποίο είχε αποφασίσει να ονομάσει την κόρη τους Λανέσρα: από τον αναγραμματισμό της αγαπημένης του ποδοσφαιρικής ομάδας.

 Μέχρι τότε, η Κυρία Σμιθ πίστευε ότι η σπάνια, ασυνήθιστη, όσο πρωτότυπη έμπνευση του συζύγου της ήταν μοναδική, γιατί εξέπεμπε ρομαντισμό, αγάπη, μελωδία και λυρισμό. Όταν όμως έμαθε την αλήθεια κι αφού του’ κοψε την καλημέρα για κανένα 6μήνο έσπευσε να μοιραστεί τον πόνο της σε social media, έως και περιοδικά.

 Στις περισσότερες των περιπτώσεων, τα σχόλια που εισέπραξε ήταν θετικά, του στυλ είναι ένα καταπληκτικό και σπάνιο όνομα. Μην δίνεις σημασία στους αναγραμματισμούς. Κι εκεί που συνομιλούσε κι αντάλλαζε απόψεις με άλλες μαμάδες, ξαφνικά ανακάλυψε και δεύτερη Λανέσρα: μία 19χρονη, τότε κοπέλα που η «άρρωστη» με την Άρσεναλ (αυτή τη φορά, μαμά), ονόμασε πείθοντας τον σύζυγό της, και ορκισμένο οπαδό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ότι το Λανέσρα είναι από τα ωραιότερα και σπανιότερα, ισπανικά ονόματα. Κούνια που τον κούναγε, του… Ολντ Τράφορντ. (Του γέρικου σκυλιού, για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν, του φύλακα που κάποτε άνοιγε και έκλεινε τις πύλες του ιστορικού γηπέδου των Red Devils).  

 Κάθε φορά, λοιπόν που συνομιλούσε μ’ έναν διαδικτυακό φίλο ή φίλη, η Κυρία Σμιθ μάθαινε όλο και μία καινούργια πληροφορία, τρελή, ακραία έως αστεία φτάνοντας στο σημείο να πειστεί πως εν τέλει, το Λανέσρα δεν ήταν και τόσο κακή επιλογή.

 Ένας από τους συνομιλητές της υπήρξε και ο διάσημος Βρετανός αθλητής (σομαλικής καταγωγής), Μο Φάρα, χρυσός Ολυμπιονίκης στα 5 και τα 10χμλ μέτρα. Αποκαλύπτοντας την επίσης λατρεία του για τους «κανονιέρηδες» έγραψε στη Σμιθ ότι σκεφτόταν, δίπλα από το όνομα του 4ου παιδιού του Χουσεϊν να προσθέσει και το Άρσεναλ, αλλά κι ότι η γυναίκα του Τάνια του το είχε απαγορεύσει διά ροπάλου.

 Ένας άλλος, ότι την κόρη του την ονόμασε Alliv Notsa προς τιμήν της αγαπημένης του… Aston Villa. Η’ Mahluf, λόγω… Fulham. Ενώ googl… άροντας, αριστερά και δεξιά ανακαλύψαμε ότι το ’66 ένας «ανεκδιήγητος» οπαδός της Λίβερπουλ ονόμασε τον γιό του You’ll never walk alone, όπως και το ιστορικό σλόγκαν των Reds. Κι ένας γνωστός μου ήθελε να βγάλει τις κόρες του Σαγιέν, γιατί ήταν η ομορφότερη Ινδιάνα που είδε ποτέ του (σε φωτογραφία, έστω), στη ζωή του, αλλά οι… πουριτανικές μαμάδες δεν τον άφησαν. Λανέσρα, λοιπόν, και πάλι Λανέσρα: χρόνια πολλά και να μην δίνεις σημασία στους αναγραμματισμούς…    

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags