Facebook Pixel ΑΕΚ: "Καμπανάκι" η κόκκινη Μάνταλου για ΑΕΚ - Αγιάτρευτο πρόβλημα στην άμυνα - Θέλει μέχρι και τρεις μεταγραφές
| 2023-09-04 15:04:00

"Καμπανάκι" η κόκκινη Μάνταλου για ΑΕΚ - Αγιάτρευτο πρόβλημα στην άμυνα - Θέλει μέχρι και τρεις μεταγραφές

του Ευάγγελου Μίχου
"Καμπανάκι" η κόκκινη Μάνταλου για ΑΕΚ - Αγιάτρευτο πρόβλημα στην άμυνα - Θέλει μέχρι και τρεις μεταγραφές

Πώς γλίτωσε την εσωστρέφεια και η απουσία του Λιβάι! Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για την ομάδα της Ένωσης που παραμένει... σφιγμένη, για το αμυντικό πρόβλημα που είναι πλέον και θέμα προσώπων, αλλά και για τον Πόνσε που δεν είναι έτοιμος και κάνει και κάποια... παράλογα!

Όλο το παιχνίδι για την ΑΕΚ στο Βόλο αλλάζει στην αποβολή του Μάνταλου! Με το που μένει με 10 και πίσω στο σκορ, ο βαθμός αυτοσυγκέντρωσης των κιτρινόμαυρων εκτινάσσεται στο 200%!! 

Βρήκε βέβαια δύο τρομερά,σε εκτελέσεις, γκολ. Το ένα από κεφαλιά δυναμίτη του Γιόνσον (θύμισε σε άλμα Λιβάι)και το άλλο από μαγικό φάουλ του Τσούπερ!!! Παρεμπιπτόντως ο Ελβετός έβγαλε τρομερή προσωπικότητα και είναι ο παίκτης που έχει γυρίσει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο για τους κιτρινόμαυρους!

Στην επανάληψη και με παίκτη λιγότερο, η ΑΕΚ δεν ήταν φρέσκια, το ματς πήγε στην κόψη του ξυραφιού αλλά έστω και στις καθυστερήσεις, με το πέναλτι γκολ του χρησιμότατου Άμραμπατ, οι νταμπλούχοι πήραν μία τεράστια νίκη ψυχολογίας. Γιατί για την ΑΕΚ, έτσι όπως πήγε το ματς και μετά τον αποκλεισμό από την Αντβέρπ και την γκέλα με Πανσερραϊκό, εφόσον δεν κέρδιζε στο Βόλο θα έμπαινε αυτομάτως για τα καλά σε φάση εσωστρέφειας από πολύ νωρίς στη σεζόν!!! Και το γλίτωσε και τελικά έτσι όπως κέρδισε ήταν σαν να έκανε μία full ένεση ψυχολογίας...

Από εκει και πέρα η ΑΕΚ είχε να διαχειριστεί χθές την κούραση απο ένα πολύ υψηλής έντασης και ενέργειας παιχνίδι, όπως ήταν εκείνο με την Αντβέρπ. Κι ενώ αντικειμενικά ακόμα δεν είναι έτοιμη, δείχνει... σφιγμένη (κάνει προετοιμασία... παλαιού τύπου), δεν είναι η περσινή ΑΕΚ, έχει και αρκετές απουσίες...

Η κόκκινη κάρτα του Μάνταλου για μένα είναι στην... γκρίζα ζώνη. Ίσως και προειδοποιητικό καμπανάκι για το πώς θα αντιμετωπίζεται η ΑΕΚ μέσα στη σεζόν από τους Έλληνες διαιτητές. ..

 

Βέβαια οι πιο ανησυχητικές καμπάνες που χτυπάνε καιρό τώρα αλλά και στο Βόλο για το γκρουπ του Αλμέιδα ήταν πώς και σε έκτο σερί φετινό ματς, τόσο η άμυνα όσο και η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ, εκτέθηκαν και δέχτηκαν δύο γκολ. Το πρώτο πάλι πολύ νωρίς στην αναμέτρηση, σαφέστατη ένδειξη έλλειψης συγκέντρωσης. Μόνο που η επαναλαμβανόμενη συνήθεια γίνεται.. παθογένεια και συμπαρασύρει όλους. Με τον Μουκουντί χθές να γίνεται αυτή τη φορά... Ρότα!!

Ασφαλώς και δεν είναι καλό γνα παίζουν συνέχεια στα κόκκινα οι Βίντα και Μουκουντί. Φανταστείτε όμως, στο Βόλο να τους είχε αλλάξει και να έβαζε πάλι δίδυμο Μήτογλου -Χρυσόπουλο... Θέμα βέβαια υπάρχει και στους μπακ με τους Σιντιμπέ και Μοχαμαντί, προφανώς για διαφορετικούς λόγους να μη χρησιμοποιούνται. Ο Αλμέιδα πρέπει να φτιάξει την άμυνα της ΑΕΚ γιατί σε έναν... μαραθώνιο δεν μπορείς να πάρεις πρωτάθλημα και να κάνεις αποτελέσματα στην Ευρώπη όταν δέχεσαι 1 και 2 γκολ από οποιονδήποτε αντίπαλο. 

Στο δια ταύτα: εξελίσσεται σε πολύ μεγάλο, μέχρι στιγμής αγιάτρευτο πρόβλημα αυτό για τη φετινή ΑΕΚ, το οποίο... κραυγάζει πως είναι και προσώπων στην άμυνα της. Θέλει μεταγραφές : σίγουρα ένα στόπερ που θα είναι ο τρίτος βασικός και μπάκ!! Ίσως και δύο δηλαδή δεξί και αριστερό.

Και κάτι τελευταίο: λείπει πολύ στους συμπαίκτες του στην ΑΕΚ αλλά και στον Αλμέιδα, ο Λιβάι Γκάρσια. Πολύ όμως... Όχι μόνο - και τόσο - τα περσινά του γκολ αλλά γενικότερα η παρουσία του και η συμμετοχή του στον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν συνηθίσει το παιχνίδι του και αυτός -ειδικά στην Ελλάδα- με το στυλ του άνοιγε τις αντίπαλες άμυνες. Ο Πόνσε για μία ακόμα φορά έδειξε πως δεν είναι έτοιμος (κάνοντας και κάποια... παράλογα) αλλά βασικά πως δεν είναι στυλ Λιβάι Γκαρσία...

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκάθαρος Βαρούχας για πέναλτι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΠΑΣ στο 91’ - Τι είπε για την κόκκινη στον Μάνταλο (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags