Facebook Pixel ΟΦΗ - ΑΕΚ: Δεν τραβούσε η ΑΕΚ, όλα λάθος! Φταίνε Στάνκοβιτς και άμυνα - Πίστη στον Αλμέιδα - Μόνο έτσι η... εξιλέωση
| 2023-10-02 23:14:00

Δεν τραβούσε η ΑΕΚ, όλα λάθος! Φταίνε Στάνκοβιτς και άμυνα - Πίστη στον Αλμέιδα - Μόνο έτσι η... εξιλέωση

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Δεν τραβούσε η ΑΕΚ, όλα λάθος! Φταίνε Στάνκοβιτς και άμυνα - Πίστη στον Αλμέιδα - Μόνο έτσι η... εξιλέωση

Οι ατυχίες, τα κενά και ο παίκτης απογοήτευση. Τίποτα δεν πήγε σωστά για την Ένωση στο ματς με τον ΟΦΗ από την άμυνα μέχρι την επίθεση.

Η ΑΕΚ γνώρισε την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, πληρώνοντας τα προβλήματα απουσιών, τα λάθη και τα κενά της από τον ΟΦΗ, ο οποίος επικράτησε 2-0 στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League.

Όχι ότι ήταν καλή η κρητική ομάδα! Η Ένωση ήταν κακή! Κάκιστη Δεν τραβούσε η ομάδα στο Ηράκλειο. Ίσως η εμφάνισή της με τον Ατρόμητο, όπου το παιχνίδι κρίθηκε με τρία πέναλτι, να ήταν ένα ακόμα καμπανάκι της φετινής σεζόν. Γιατί ναι μεν αυτή η ομάδα είναι η ίδια με την περσινή που κατέκτησε το νταμπλ με πολύ καλές προσθήκες, όπως ο Πόνσε και ο Πισάρο, ωστόσο έχει τα πάνω της και κάτω της, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Από τη νίκη στη Μπράιτον και τη Λεωφόρο στην ήττα στο «Γεντί Κουλέ», οι οπαδοί του «Δικέφαλου» είδαν μια ομάδα που εντυπωσίασε αλλά και που απογοήτευσε.

Είχε όμως και τις ατυχίες της. Ο Γκαρσία έμεινε εκτός μάχης λόγω θλάσης που σημαίνει ότι ο Αλμέιδα έχασε μία σημαντικότατη μονάδα, έναν παίκτη που δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις και αποτελεί μόνιμες απειλές για τις άμυνες. Έχασε και τον Μάνταλο (λόγω έντονης αδιαθεσίας) που μπορεί να μην έχει τον ηγετικό ρόλο που είχε πριν δύο σεζόν, έχει απελευθερωθεί όμως από αυτό το βάρος και αποδεικνύεται καταλυτικός. Μόλις μία αγωνιστική πριν είχε αναδειχθεί MVP της ΑΕΚ στο ματς με τον Ατρόμητο. Είναι ο παίκτης που μπορεί να κυκλοφορήσει τη μπάλα, να δημιουργήσει, να κερδίσει κάτι η Ένωση από τις ενέργειές του. Και βάλτε μαζί τις απουσίες του Γιόνσον (που είχε ενοχλήσεις), του τιμωρημένου Σιντιμπέ και των προληπτικών απόντων Άμραμπατ, Βίντα, Σιντιμπε.

Τίποτα δεν λειτούργησε σωστά στο Ηράκλειο. Από την άμυνα μέχρι την επίθεση. Τα κενά ανάμεσα στις γραμμές πολλά. Έκανε πάρτι ο Μπάγκιτς, ο Λουίς Φελίπε και ο Μπάγκιτς. Για την ΑΕΚ δεν έφεραν αλλαγή ούτε οι αλλαγές, σε αντίθεση με του ΟΦΗ (ασίστ Αμπάντα, γκολ Ντίκο στο 2-0, οι οποίοι μπήκαν στο δεύτερο). Μεγάλη απογοήτευση ήταν σίγουρα ο Φαν Βέερτ που δεν κατάφερε να κάνει κάτι στο ματς και στην ουσία χρησιμοποιήθηκε κατ’ανάγκη.

Η ΑΕΚ είναι ομάδα που θέλει η υπομονή! Υπομονή είναι μία λέξη που χρησιμοποίησε και ο Αλμέιδα στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη μεγάλη νίκης της πρεμιέρας των ομίλων του Europa League. Οι οπαδοί της πιστεύουν στην ομάδα τους, πιστεύουν και στον Αλμέιδα. Γι’αυτό έχουν μεγάλη υπομονή. Μπορεί το Ηράκλειο να ήταν μία κακή παρένθεση και την Πέμπτη με τον Άγιαξ, στη Νέα Φιλαδέλφεια, να έρθει μία μεγάλη εξιλέωση. Αυτό θα ήταν ευχής έργον.

Για να δούμε όμως τί σημείωσε το Sportdog για κάθε παίκτη από το ματς:

Στάνκοβιτς: Στο 5’ η κεφαλιά-γκολ του Λουίς Φελίπε ήταν εξ επαφής, στο πρώτο δοκάρι βέβαια. Η άμυνα φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη. Στο 49’ όμως έκανε εντυπωσιακή επέμβαση σε κεφαλιά από τον σκόρερ του ΟΦΗ. Στο 83’ έπρεπε να βγει γρηγορότερα και να καθαρίσει τη φάση. Κάκιστη ήταν η αντίδρασή του.

Ρότα: Είχε και αυτός ευθύνη στη φάση του γκολ. Έκανε πολύ κούρσες και είχε συνεργασία με τον Ελίασον.

Μήτογλου: Έφερε ευθύνη στη φάση του γκολ. Στο 42’ έκανε λάθος σε διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα με τον Λουίς Φελίπε δίνοντας την ευκαιρία στον Μεγιάδο να απειλήσει. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως είχε μία σωτήρια επέμβαση στο 57’.  Φταίει στο 2-0.

Κάλενς: Λειτούργησε και αυτός λανθασμένα στη φάση του 1-0. Είχε πολλά ανεβάσματα σε στατικές φάσεις και προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος στην περιοχή του ΟΦΗ. Στο 45’ είχε μία πολύ καλή στιγμή με κεφαλιά που έφυγε άουτ. Φταίει στο 2-0

Μοχαμαντί: Όπως και ο Ρότα είχε πολλά ανεβάσματα! Είχε ευκαιρία να σκοράρει στο 33’ αλλά του είπε «όχι» ο Μπάουμαν.

Γαλανόπουλος: Φέρει ευθύνη στη φάση του γκολ. Ήταν ένα δύσκολο ματς. Οι Κρητικοί ήταν πολύ δυνατοί στο κέντρο.

Σιμάνσκι: Και για αυτόν ήταν δύσκολο το ματς στο Ηράκλειο.

Ελίασον: Ήταν δραστήριος και με συνεργασίες αλλά στερήθηκε αποτελεσματικότητας.

Πισάρο: Ήταν πολύ κινητικός, χρειαζόταν όμως να γίνει ουσιαστικότερος. Έκανε πολλές άσκοπες ντρίπλες. Είχε ευκαιρία να σκοράρει με σουτ.

Τσούμπερ:  Ήταν μέσα σε πολλές φάσεις με πολλά σουτ, με τα οποία ήταν απειλητικός. Από εκεί και πέρα ήταν αρκετά εγκλωβισμένος.

Φαν Βέερτ: Είχαμε να τον δούμε από το πρώτο ματς της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, στο 1-1 με τον Πανσερραϊκό τη 2η αγωνιστική. Ήταν το ματς που έχασε πέναλτι. Στο Γεντί Κουλέ ήταν εξουδετερωμένος και άφαντος.

 

ΑΛΛΑΓΕΣ

Αραούχο: Αντικατέστησε τον Φαν Βέερτ. Προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τους χώρους. Δεν του βγήκαν κάποιες πάσες.

Πόνσε: Πήρε τη θέση του Τσούμπερ. Δεν φάνηκε ιδιαίτερα.

Πινέδα: Πήρε τη θέση του Γαλανόπουλου, προκειμένου να δώσει ενέργεια στο κέντρο. Δεν έφερε την άνοιξη.

Ζίνι: Μπήκε αντί του Ελίασον και είχε μία ενέργεια στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα στο 69’. Έδειξε διάθεση γενικότερα. Αλλά δεν ήταν αρκετή. Όχι ότι ευθύνεται ο ίδιος. Όλη η ομάδα δεν τραβούσε.

Γκατσίνοβιτς: Μπήκε στη θέση του Ελίασον. Είχε πολύ καλή στιγμή για να σκοράρει με σουτάρα στο 81’.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καμία δικαιολογία για Αλμέιδα, ανεπίτρεπτο για ΑΕΚ - "Κίνδυνος" Μήτογλου, Κάλενς - Δεν φταίει μόνο ο Φαν Βέερτ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags