Facebook Pixel Τί έφταιξε για την ΑΕΚ στην Καισαριανή; Με κλειστά μάτια Πόνσε-Ελίασον – Πέναλτι στον Λιβάι – Αλφαδιά ο Πήλιος
| 2023-11-04 23:03:00

Τί έφταιξε για την ΑΕΚ στην Καισαριανή; Με κλειστά μάτια Πόνσε-Ελίασον – Πέναλτι στον Λιβάι – Αλφαδιά ο Πήλιος

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τί έφταιξε για την ΑΕΚ στην Καισαριανή; Με κλειστά μάτια Πόνσε-Ελίασον – Πέναλτι στον Λιβάι – Αλφαδιά ο Πήλιος

Η Ένωση αυτοκτόνησε με την Κηφισιά, υπάρχουν όμως πράγματα που μπορούμε να κρατήσουμε. Οι συνεργασίες, η επιστροφή Γκαρσία το ντεμπούτο ενός Έλληνα

Το ματς με την Κηφισιά, στην Καισαριανή, ήταν ένα ακόμα μάθημα για την ΑΕΚ. Γιατί ήταν ένα παιχνίδι που η Ένωση έκανε ευκαιρίες, τις οποίες δεν μπορούσε να μετουσιώσει σε γκολ. Προηγήθηκε με τη βοήθεια της τύχης, με το αυτογκόλ του Σναιντερλάν, έχασε και άλλες φάσεις, για να καθαρίσει το ματς και με το εύθραυστο 1-0 ήταν αυτονόητο, ότι θα έπρεπε να ήταν περισσότερο προσεκτική, ιδιαίτερα στις στατικές φάσεις. Έτσι από ένα κόρνερ του Μπιφουμά και μία αμυντική ολιγωρία στο 85’ κατέστρεψε ένα σαββατόβραδο για τους Ενωσίτες που βρήκαν τον δρόμο για το νταμάρι, αψηφώντας απαγορεύσεις και συστάσεις, είτε μπαίνοντας στο γήπεδο με εισιτήριο, είτε από τα βράχια της περιοχής. Έχει όμως σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία του Τσαγκαράκη και την απόδοση του VARίστα Φωτιά. Κάνει μάλιστα λόγο για αλλοίωση του αποτελέσματος.

Δεν μπορούμε όμως να μην σημειώσουμε τις αγωνιστικές ανορθογραφίες. Στη φάση της ισοφάρισης φέρει μεγάλη ευθύνη ο Σιντιμπέ. Αλλά αν τα ρίξουμε στον Γάλλο, βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Η Κηφισιά έδειχνε, ότι είναι ομάδα απειλητική, η οποία δεν επρόκειτο να παρατήσει το παιχνίδι και μάλιστα στο τέλος λίγο έλειψε να κάνει μεγαλύτερη ζημιά.

Τί έφταιξε λοιπόν στην Καισαριανή; Η έλλειψη συγκέντρωσης και σοβαρότητας. Η ΑΕΚ όμως δεν έχει πολύ καιρό να δει τα αίτια της απώλειας. Πρέπει να συγκεντρωθεί πλέον για το ματς με τη Μαρσέιγ, την Πέμπτη.

Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορούμε να κρατήσουμε από ένα παιχνίδι παρότι στράβωσε για την ομάδα του «Δικέφαλου» αετού.

- Πρώτον Ελίασον και Πόνσε έκαναν καταπληκτικό παιχνίδι. Συνεργάστηκαν άψογα. Βρίσκονταν με κλειστά μάτια στο γήπεδο. Από καθαρά έλλειψη τύχης η συνεργασία τους δεν καρποφόρησε.

- Δεύτερο στοιχείο που σημειώνουμε είναι η επιστροφή Γκαρσία. Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα παραλίγο να σκοράρει. Μπήκε ορεξάτος, δεν έδειχνε φοβισμένος. Στο τέλος διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι από τον Λαντρ.

- Τρίτη σημείωση αποτελεί η παρουσία του Πήλιου. Η ΑΕΚ τον απέκτησε το καλοκαίρι ως ελεύθερο από τον ΠΑΣ. Έδειξε, ότι έχει πόδι διαβήτη. Κάθε σέντρα του ήταν… αλφάδι.

 

Διαβάστε τι σημειώσαμε για κάθε παίκτη ξεχωριστά:

Αθανασιάδης: Στη Μασσαλία, όταν μπήκε μετά την αποβολή του Στάνκοβιτς ήταν εξαιρετικός. Ο Αλμέιδα τον ξεκίνησε προκειμένου να του δώσει ρυθμό, καθώς θα είναι αυτός που θα υπερασπιστεί την εστία με τη Μαρσέιγ στο ματς της 4ης αγωνιστικής. Στην πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης ήταν σε ετοιμότητα, καθώς εξουδετέρωσε το σουτ του Οζέγκοβιτς. Στο 6’ ριψοκινδύνεψε μετά από πίσω πάσα του Γιόνσον, στο 38’ όμως είχε έγκαιρη έξοδο σε μπαλιά για τον Αντερέγκεν, απομακρύνοντας τη μπάλα.

Σιντιμπέ: Είχε προωθήσεις και συμμετοχές σε φάσεις. Σκόραρε με τη βοήθεια της τύχης και δη την αλλοίωση της μπάλας από τον Σναιντερλάν. Είχε ευθύνη στο γκολ της ισοφάρισης, καθώς μετά την εκτέλεση κόρνερ του Μπιφουμά δεν μπόρεσε να απομακρύνει με αποτέλεσμα η μπάλα να στρωθεί στον Βαφέα που έκανε το 1-1.

Μήτογλου: Έκανε ένα τρομερό κόψιμο με τάκλιν στο 9’, το οποίο πανηγύρισε, σαν να είχε σκοράρει. Ίσως γιατί στις εξέδρες βρισκόταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος αρέσκεται σε τέτοιου είδους ηρωϊκές ενέργειες από τους παίκτες.

Κάλενς: Δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα.

Μοχαμαντί: Πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα. Επιθετικά δεν φάνηκε ιδιαίτερα, καθώς στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ έκανε περισσότερες επιθέσεις από τη δεξιά πλευρά. Στο 54’ απείλησε με κεφαλιά.

Γαλανόπουλος: Ήταν καλός στο ματς. Είχε και ευκαιρία να σκοράρει στις καθυστερήσεις.

Γιόνσον: Εξαιρετικός ο Δανός σε ένα ακόμα ματς. Έκανε πολλή δουλειά στο γήπεδο. Μοίρασε μπάλες.

Πισάρο: Ήταν κινητικός, αλλά δημιουργεί την αίσθηση ότι κρύβεται. Θα μπορούσε να πάρει κάποιες προσπάθειες πάνω του. Ένα ολόκληρο ημίχρονο έγιναν φάσεις μόνο από την πλευρά του Ελίασον.

Ελίασον: Ο Σουηδός ήταν ο παίκτης που έκανε περισσότερο αισθητή την παρουσία του! Ήταν ο περισσότερο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ στο ματς. Στερήθηκε όμως τύχης, παρότι έψαξε το γκολ. Εκτός από ευκαιρίες που έκανε με σουτ, του ακυρώθηκε γκολ, ενώ δημιούργησε και φάσεις για συμπαίκτες του.

Τσούμπερ: Δεν φάνηκε πολύ. Εκτός από ένα πλασέ στο 74’ και ένα μία κακή πάσα για τον Ελίασον στο 81’, δεν είχε καμία ενέργεια, αν δεν υπολογίσουμε τη συμμετοχή στο ακυρωθέν γκολ του Πόνσε.

Πόνσε: Ήταν μέσα στις φάσεις, του ακυρώθηκε και γκολ. Είχε πολλές συνεργασίες με τον Ελίασον, λες και βρίσκονται με κλειστά μάτια.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Γκαρσία: Επέστρεψε μετά από 40 ημέρες. Τελευταία φορά τον είχαμε δει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Κατά την είσοδό του καταχειροκροτήθηκε από τους Ενωσίτες που βρήκαν τρόπο να βρεθούν στις εξέδρες του γηπέδου της Καισαριανής παρά το μπλόκο από τους γηπεδούχους και την Αστυνομία. Έκανε αισθητή την παρουσία του στο γήπεδο, καθώς στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα είχε ευκαιρία να σκοράρει στο 66’, αλλά ο Αναγνωστόπουλος.

 

Άμραμπατ: Προσπάθησε να συμμετέχει σε φάσεις, είχε ένα γκολ που ακυρώθηκε.

Πινέδα: Μπήκε και έδωσε την ενέργειά του.

Μάνταλος: Πρόσφατα ανανεώθηκε το συμβόλαιό του μέχρι το 2026. Στο χρόνο που αγωνίστηκε τα δεδομένα δεν μπόρεσαν να αλλάξουν.

Πήλιος: Αν κέρδιζε η ΑΕΚ θα γράφαμε διθυραμβικά σχόλια για το θετικό ντεμπούτο του. Μπορεί και να είχε γίνει πρώτο θέμα. Αυτό βέβαια δεν μας απαγορεύει να γράψουμε μερικά πράγματα για τον μικρό, παρότι έχει και αυτός ευθύνη στο γκολ της ισοφάρισης. Καταρχάς είναι σημαντικό πως ήξερε τι να κάνει τη μπάλα. Είχε εξαιρετικά γεμίσματα. Οι σέντρες του ήταν αλφάδι. Είχε συμμετοχή στη φάση του 93’ με τον Γαλανόπουλο. Θα θέλαμε να τον δούμε λίγο περισσότερο για να βγάλουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα, ειδικότερα από τη στιγμή που μιλάμε για ένα ελληνόπουλο, το οποίο φαίνεται, ότι έχει προοπτικές.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags