Facebook Pixel Εξώδικο τίτλου ΠΑΟΚ κόντρα σε όλους - Τους... ταράζει στη νομιμότητα
| 2024-02-05 16:22:00

Εξώδικο τίτλου ΠΑΟΚ κόντρα σε όλους - Τους... ταράζει στη νομιμότητα - Stop στο 95’ για να πεις "τι έκανε ο Ντέλιας"!

Εύα Σαράντη

Ξέρουν στην Τούμπα ότι έρχονται... επιθέσεις και από το VAR! Η Εύα Σαράντη γράφει για τον Δικέφαλο που απαντάει με ποιοτικό ποδόσφαιρο απέναντι σε όλες τις προκλήσεις, για τον Κουμπαράκη που ακύρωσε ένα ξεκάθαρο γκολ, αλλά και για τον Γιάννη Κωνσταντέλια που εξελίσσεται, χωρίς να βιάζεται και προσφέρει μαγικές στιγμές σε όλην Ελλάδα!

Εξώδικο τίτλου ΠΑΟΚ. Κόντρα σε όλους και σε όλα τα εμπόδια που συναντά και αναμένεται να αντικρίσει κατάματα εκ νέου μπροστά του «απάντησε» στις καθυστερήσεις κόντρα στον Ατρόμητο σε μία απαιτητική εκτός έδρας δοκιμασία για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Super League που δε θα μπορούσε να τελειώσει διαφορετικά υπό την έννοια του επιθετικού μονόλογου που εκδήλωσε καθ΄όλη τη διάρκεια. Ή για να το θέσουμε καλύτερα θα ήταν άδικο να τελειώσει διαφορετικά. Κονσέρτο για... πολυβόλα στο φινάλε με τους Στέφαν Σβαμπ και Γιάννη Κωνσταντέλια να προσυπογράφουν το τρίποντο του ΠΑΟΚ. Και... τώρα ακυρώστε τα! 

«Όσο φτάνουμε προς το τέλος περιμένουμε επιθέσεις» επισημαίνεται έντονα από πλευράς Μ. Ασίας και εκ του αποτελέσματος... δικαιώνονται, βλέποντας το VAR να γίνεται εκ νέου δοτήρας αρνητικών σχολίων που θα συζητηθούν όσο στον ΠΑΟΚ «εισπνέουν» μόνο ποδόσφαιρο, αξιοποιώντας το προκειμένου να δώσουν απαντήσεις με αυτό. Εν προκειμένω μία φάση του Μάγκομεντ Οζντόεφ στις καθυστερήσεις του α΄ μέρους σήκωσε αναμενόμενα «σκόνη», εξετάστηκε αρκετά λεπτά από πλευράς VAR περιμένοντας να εξάγει συμπεράσματα από τις γραμμές και εν τέλει πιστώθηκε ως μη γενόμενη φάση, με τον Στέφανο Κουμπαράκη να βάζει την προσωπική του «σφραγίδα», στερώντας ξεκάθαρο γκολ από τους «ασπρόμαυρους».  

Προφανώς όλα αυτά ανήκουν στο διαιτητικό σκέλος της αναμέτρησης, όμως, δεν «χωρούν» καμία αποσιώπηση δεδομένης της περιοδικότητάς τους στον ΠΑΟΚ. Σε συνάρτηση με το αγωνιστικό κομμάτι δε μπορούν αναμφίβολα να κατευθύνουν το μυαλό του σε ένα μομέντουμ που αναρριχήθηκε εκ νέου στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα κατόπιν νίκης της ΑΕΚ. Και τα «αν» για το συγκεκριμένο ματς με τον Ατρόμητο κάθε άλλο παρά χαμόγελα θα σκορπούσαν. Πόσω μάλλον λαμβάνοντας υπόψιν το ποδόσφαιρο που παράγει ο ΠΑΟΚ στην παρούσα φάση.

Εμφανώς πιο απελευθερωμένος και ορεξάτος, έβαλε φαντασία στο παιχνίδι του, δημιούργησε φάσεις και αξιοποίησε -για ακόμη μια φορά- στο έπακρο το ανοιχτό του ρόστερ που κάθε άλλο παρά προσωποπαγές χαρακτηρίζεται με στόχο να διατηρήσει τα ηνία, αναζητώντας επί της ουσίας σε ένα τέτοιο παιχνίδι το επισφράγισμα της καλής περιόδου που αναντίλεκτα διάγει χωρίς να πέσει στην «παγίδα» του Ατρόμητου. Ενδεικτικά είναι τα δύο δοκάρια που σημείωσε στο α΄ μέρος με Μπράντον Τόμας και Τάισον, φτάνοντας πέντε τελικές προσπάθειες μέσα σε 20΄ αγωνιστικά λεπτά!  

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο επιθετικός μονόλογος που εκδήλωσαν οι «ασπρόμαυροι» δεν είχε αντίκτυπο σε ένα πρώτο ημίχρονο που εκτός του ακυρωθέντος γκολ του Μάγκομεντ Οζντόεφ μπορούσαν να πάρουν το κάτι παραπάνω δεδομένων των ευκαιριών τους, «κλειδώνοντας» από νωρίς τους τρεις βαθμούς. Από τη στιγμή που το σενάριο... άλλαξε, καθηλώθηκαν σε μία ανούσια κατοχή μπάλας, μία τακτική που μπορούσαν να πληρώσουν «ακριβά» απέναντι σε έναν αντίπαλο που ξέρει να βάζει δύσκολα στον ΠΑΟΚ.

Καμία συνοχή, καμία διάθεση και καμία ανταπόκριση στις ανάγκες του αγώνα από πλευράς Ατρομήτου προσφέροντας απλόχερα ένα κατά γενική ομολογία εύκολο βράδυ στον Ντόμινικ Κοτάρσκι. Μοναδικό καλό στοιχείο που επέδειξαν ήταν η αμυντική λειτουργία που εμπόδισε αρκετές φορές τους «ασπρόμαυρους», προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τις μεταβιβάσεις των φιλοξενούμενων. Αντιμετωπίζοντας αντιπάλους με τέτοια συμπαγή άμυνα, σε κάθε κόντρα σε κάθε «μονομαχία» γίνεται αντιληπτό πως πρέπει κανείς να βγαίνει πρώτος προκειμένου να επιβιώσει. Ενδεχομένως, η ασφυκτική πίεση του χρόνου να πολλαπλασίαζε τις απαιτήσεις απόσβεσης στην εμφάνιση του ΠΑΟΚ δεδομένου πως δεν μετουσίωσε εμπράκτως την υπεροχή του τις περιπτώσεις που εκδηλώθηκαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, ωστόσο, αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει.

Στέφαν Σβαμπ και Γιάννης Κωνσταντέλιας με την δραστηριοποίησή τους άλλαξαν τα δεδομένα που εξαρχής παρουσιαζόταν ως ζητούμενα και με δύο προσωπικά τους τέρματα φρόντισαν να εφοδιάσουν τον ΠΑΟΚ με το «διπλό» πριν την τριπλέτα των ντέρμπι με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Υπερδραστήριος στο δεύτερο μέρος, ο νεαρός μεσοεπιθετικός αποτυπώνει διαρκώς πως βρίσκεται σε καλό φεγγάρι, παίρνοντας φόρα και τα νούμερα… ανηφόρα από τη στιγμή που ενεργοποιήθηκε από πλευράς Ράζβαν Λουτσέσκου χωρίς να έχει ολοκληρώσει ακόμη το ρεπερτόριό του όταν σε ρόλο σόλο «εκτέλεσε» τον Τσιντώτα με μαγική ενέργεια από το κέντρο του γηπέδου. Έχοντας συστηθεί ελάχιστα την περσινή αγωνιστική περίοδο, αφήνοντας μία μικρή «γεύση» του τι είναι ικανός να καταθέσει στο γήπεδο, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας διάγει δύο πολύ διαφορετικές σεζόν. Από αλλαγή σε... καθιέρωση. «Μπορώ να κάνω άλλα χίλια πράγματα που θα φανούν στο μέλλον».

Στην παρούσα φάση, το μόνο σίγουρο είναι πως χαρίζει απλόχερα μαγική «εσάνς» ποιότητας και τα κυβικά του μπορούν να σταθούν και εκτός Ελλάδας. Χωρίς καμία όμως βιασύνη δεδομένου του νεαρού της ηλικίας του. Ένα «κόσμημα» στα χέρια του ΠΑΟΚ που σηκώνει τη δική του διαχείριση και δεν επιδέχεται νόρμες, κανόνες. Αρκεί να πατήσει κανείς ένα «στοπ» στη φάση του 95΄ για να πει το αυθόρμητο... τι έκανε ο Ντέλιας; Ένας από τους μικρότερους σε πείσμα μίας φρενήρους εξέλιξης, παιδί είναι. Γιατί το ποδόσφαιρο στιγματίζεται από στιγμές, εικόνες, ιαχές, συναίσθημα. Και στον ΠΑΟΚ όλα αυτά είναι τόσο έντονα που τους... ταράζει τη νομιμότητα. Κρύβει μπάλα και... έρχεται!


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μαγεία Κωνσταντέλια είναι στο 1-0 και κανείς δεν το είδε - Απόλυτο φαβορί για τίτλο ο ΠΑΟΚ την Κυριακή! (Vid)


Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags